Paris Saint-Germain 1-2 Manchester United

A United nagyon jól megtervezett és kivitelezett taktikával ismét legyőzte idegenben a PSG-t.


Ole Gunnar Solskjaer betette a kezdőcsapatba Telles-t, míg Pellistri a padon kapott helyet. A középpályát a Fred-McTominay kettőssel próbálta stabilizálni a norvég.

 

Az első percekben a hazaiaknál volt inkább a labda, mégis az első említésre méltó esemény a párizsi kapu előtt alakult ki; Fernandes jobbról ívelt a kapu elé, Rashford már lövésre emelte a lábát, azonban nem jutott el hozzá a játékszer, mert Danilo - ha kicsit ügyetlenül is, de - megoldotta a helyzetet.

 

A 11. percben lendületes támadás végén Di Maria tekert a hosszú sarok felé, De Gea azonban látványos vetődéssel oldalra paskolta a labdát. Egy perccel később Mbappe beadását Kurzawa 4 méterről próbálta kapuba helyezni, ám a spanyol kapusban elakadt a kísérlet - nagy védés volt!

 

Martial tört be a tizenhatoson belülre, lövése azonban elkerülte a kaput.

 

Az első 20 perc végén tizenegyeshez jutott a United! Shaw passzolt Martialhoz, aki megpróbált lefordulni Dialloról, a védő felvágta a francia támadót, amiért büntetőhöz jutott a csapat. A végrehajtó Fernandes volt - aki pocsék lövéssel kínálta meg Navas-t, aki hárított. Azonban a játékvezető megismételtette a lövést, ugyanis - mint néhány mérkőzéssel ezelőtt De Gea esetében - a kapus nem állt a gólvonalon. A második próbálkozás már sikeres volt, így a csapatkapitány megszerezte a vezetést!

 

A kapott gól után feljebb kapcsolat a PSG, azonban a helyzetek nem jöttek. Igaz, De Gea és Shaw is mentett nagyot, végül mindkét esetben les volt, így ha gólt is szerzett volna a hazai alakulat, érvénytelen lett volna.

 

A 38. perc környéke a Unitedé volt, előbb Fernandes lövésénél kellett nagyot védenie Navasnak, majd Telles szöglete után McTominay fejese gurult el centikkel a bal kapufa mellett.

 

A 42. percben Rashford futott el embere mellett, már a tizenhatosnál járt, lövésre készült, ekkor tudtak menteni előle. Kár érte, az ilyen helyzeteket nagyon meg kellett volna becsülni.

 

A hátralévő időben nem történt komolyabb esemény, így a szünetre a United vonulhatott előnnyel.

 

Óriási lehetőség adódott a United előtt a félidő elején, Rashford kapott nagy labdát, 2-1-ben mehettek a vendégek a kapura, azonban Rashford borzasztóan passzolt Martial irányába.

 

Szinte azonnal a másik kapu került veszélybe, Mbappe cselek után remekül tekert, ám De Gea bravúrral hárított.

 

Nagy szerencséje volt De Geának az 54. percben; Kurzawa az alapvonal mellől beadással próbálkozott, ami lecsúszott, így lett veszélyes, de végül a lécről kipattant a labda.

 

Az 55. percben Neymar szögletét Martial saját kapuba csúsztatta, így egyenlített a párizsi alakulat. Nem volt benne a meccsben az egyenlítés.

 

Két perccel később Mbappe kapott remek átadást, Wan-Bissaka azonban kiválóan blokkolta a fiatal támadó lövését.

 

Az 59. percben Rashford robogott el Kimpembe mellett, kapura tört, de ezt a helyzetet is elpuskázta. Szöglet után a hosszún Shaw szedte össze a játékszert, beadását Martial bólintotta a kapu fölé, nem sokat tévedett a csatár.

 

A 69. percben Rashford átlövésénél kellett figyelnie Navasnak, a kapus szögletre tolta a jobb alsóba tartó labdát.

 

Egyre nagyobb területek nyíltak meg a United előtt, és a 80. percben nagy esély adódott a vendégek előtt az újabb gól elérésére, Fernandes mehetett kapu felé, most azonban lövés helyett inkább passzolt, kár volt, mert Diallo közbe tudott lépni, azonban a lecsorgó labda Rashford elé került, a támadó azonnal lőtt, Navas nagyot védett.

 

A PSG próbált bepréselni egy gólt, de a védelem jól állt a lábán, Tuanzebe és Lindelöf is nagyszerűen és határozottan játszott a védelem közepén.

 

A 83. percben Neymar távoli lövését ütötte ki De Gea.

 

A 87. percben Rashford átvette a labdát, lerázta magáról Danilót, majd kilőtte a hosszú alsót, 2-1 a Unitednek!

 

Nem maradt sok ideje Neymaréknak arra, hogy megpróbáljanak egyenlíteni, nem is sikerült nekik, így a Vörös Ördögök megnyerték a találkozót. Solskjaer és kollégái remekül feltérképezték ellenfelüket és tökéletes taktikával, fegyelmezett játékkal legyőzték a francia bajnokot.

 

 

Bajnokok Ligája, H-csoport
Paris Saint-Germain 1-2 Manchester United
Parc des Princes

 

Vezette: A. Lahoz (ESP)

 

PSG: Navas - Florenzi(Dagba 79.), Diallo, Kimpembe, Kurzawa(Bakker 86.) - Herrera(Rafinha 79.), Danilo, Gueye(Kean 46.) - Di Maria(Sarabia 86.), Neymar, Mbappe
Nem használt cserék: Letellier, Rico, Marquinhos, Rafinha, Draxler, Fadiga, Pembele, Ruiz-Atil

 

United: De Gea - Wan-Bissaka, Tuanzebe, Lindelöf, Shaw - Fred, McTominay - Rashford, Fernandes(van de Beek 88.), Telles(Pogba 67.) - Martial(James 88.)
Nem használt cserék: Henderson, Mata, Fosu-Mensah, Ighalo, Matic, Williams, Pellistri

 

Gólszerző: Martial (öngól) illetve Fernandes 23' (11-es), Rashford 87'

 

Sárga lap: Neymar, Danilo illetve McTominay, Tuanzebe


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!