Rashford a hónap legjobbja

Újabb oka van a szülinapos fiúnak, Marcus Rashfordnak az örömre... őt választották ugyanis a Manchester Unitednál október hónap legjobb játékosává!


A mai napon (szombat) 23 évessé váló, ihletett formában lévő támadó lett a hivatalos applikációnkban meghirdetett szavazás győztese, ahol Freddel és Bruno Fernandessel kellett megküzdenie, előbbi második, utóbbi pedig harmadik helyre ért be.

 

Ahogy az elképesztő pályán kívüli tevékenysége nyomán gyűjti Marcus a dicséreteket és címeket, az októberi hónap egy újabb emlékezetes hónap volt a pályán nyújtott teljesítménye okán is.

 

A legutóbbi címlapot érdemlő teljesítményt az utolsó mérkőzésünkön nyújtotta, ahol 5-0-s győzelmet aratott a csapat az Old Traffordon az RB Leipzig felett, Rashford pedig emellett az első felnőtt pályafutása során szerzett mesterhármast tudhatja a neve mögött - annak ellenére, hogy csupán kevesebb, mint fél órát szerepelt a pályán.

 

 

A három gól, ami elősegítette azt, hogy Marcus az UEFA Bajnokok Ligája Hét Játékosa címet is bezsebelje, biztosította a 10-es számú játékosunk számára, hogy az első helyet foglalja el a góllövőlistán négy találattal - a másik találat természetesen az a kései gól, amit a Parc des Princes-ben szerzett a Paris Saint-Germain ellen.

 

Rashy a St. James' Parkban is betalált a Newcastle elleni 4-1-es győzelem során, és úgy néz ki, hogy remekül betölti az Anthony Martial eltiltásával keletkezett űrt a 9-es pozícióban - emellett pedig két gólpassz is fűződik a nevéhez a Tyneside-on tett kiruccanás során.

 

Az öt mérkőzés során szerzett öt gól is jelzi, hogy Marcusnak ez volt az eddigi egyik legjobb egyéni hónapja, ami a gólokat illeti, ugyanis csupán 2019 decemberében szerzett ennél többet. Akkor 6 találattal szintén a hónap játékosává választották.

 

Minden sorozatot figyelembe véve 74 gólnál jár a fiatal támadó, ennek több mint felét pedig Ole Gunnar Solskjaer regnálása alatt szerezte.

 

Rashford a szeptemberi szavazásnál is jelölt volt ugyan a Luton és a Brighton ellen nyújtott teljesítményeit követően, ekkor azonban alulmaradt Juan Matával szemben.

 

 

A REKORDOK HÓNAPJA

 

NEWCASTLE (V): Rashford harmadik alkalommal szerepelt három gólban egy Premier League mérkőzésen (egy gól, két gólpassz), amit ezen kívül 2018 decemberében a Fulham ellen, és 2016 februárjában az Arsenal ellen sikerült elérnie.

 

PSG (V): Marcus kései góljával a PSG először szenvedett vereséget a Bajnokok Ligája csoportkörében hazai környezetben 2004 decembere óta.

 

LEIPZIG (H): Rashford a második Manchester United játékos, aki csereként beállva képes volt mesterhármast szerezni. Erre egyedül Ole Gunnar Solskjaer volt képes a Premier League-ben a Nottingham Forest ellen 1999 februárjában.

 

MARCUST MÉLTATÓ MEGSZÓLALÁSOK

 

OLE GUNNAR SOLSKJAER: "Amit Marcus mind ez idáig saját maga és a családja segítségével tett, az valami elképesztő. Marcus mindig is egy remek ember volt. Az Akadémián pallérozódott, a klub korán felfigyelt a tehetségére és megadta neki a lehetőséget. Természetesen mindannyian láttuk a tehetségét, de mindemellett remek ember is kell, hogy légy ahhoz, hogy idáig eljuss. Rengeteg gyermeknek változtatta meg az életét ezen a nyáron, ami minden mérkőzésnél fontosabb, amit valaha játszani fog."

 

RIO FERDINAND: "Remek formában van. A ma esti teljesítményét [az RB Leipzig ellen] leginkább úgy tudnám leírni, mintha az iskolaudvar pályáján lenne, és ő a nagy - végzős - srác, aki odamegy és játszik az elsősökkel, megalázva mindenkit."

 

PAUL SCHOLES: "Számos alkalommal megkérdőjelezték a befejezési képességeit a múltban, de ha tudja tartani ezt a formát, akkor egy 25 gólos játékos áll előttünk. Olyan volt, mint Ruud van Nistelrooy, látod, ahogy átvág mindenkin és tudod, hogy be fogja verni a labdát az alsó sarokba."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!