Manchester United 0-1 Arsenal

Borzasztó egyéni teljesítmények mellett nulla támadójátékkal nem csoda, hogy képtelen volt nyerni a United.


A mérkőzés előtt a napokban elhunyt Nobby Stiles-ra emlékeztek a csapatok.

 

A találkozót az Arsenal kezdte jobban, az első 10 percben nem sok köze volt a labdához a Unitednek, leginkább saját térfelén védekezett. Az Ágyúsok szögletekig jutottak el, azokból azonban nem tudtak veszélyt kialakítani.

 

A 10. perc végén egy kontra végén Saka próbált kapura lőni, de Maguire odaért és nagyszerűen blokkolt.

 

A labdakihozatallal akadtak problémái a Vörös Ördögöknek, sok labdát szórtak el a középpályán, ami miatt a támadók keveset tettek hozzá a találkozóhoz.

 

A 14. percben Bellerin veszélyes beadása szállt a hosszú felé, Aubameyang centikkel maradt le a labdáról. Veszélyes volt, szerencsére nem került hátrányba a csapat.

 

A 21. perc hozta az első hazai lehetőséget; Rashford a középpályáról zseniálisan tette át Greenwood elé a labdát, a fiatal csatár azonnal lőtt, Leno lábbal hárított.

 

Néhány percig tartó fellángolás után a manchesteriek tovább szenvedtek saját térfelükön, a labdakihozatal nem sikerült nekik, a londoniak kiválóan vették ki a játékból Fredet és McTominay-t, így a védelem és a támadósor között hatalmas távolságot kellett volna bejátszaniuk a hazaiaknak, amire ha bárki vállalkozott, azt a vendégek azonnal levédekezték.

 

A 37. percben Aubameyang gurított volna vissza Lacazette elé, a csatár a kapuval szemben állva lövésre lendítette lábát, Lindelöf azonban becsúszva elérte a labdát, így ellenfele nem találta el azt; nagy mentés volt.

 

A 39. percben Lindelöf labdavesztése után Aubameyang tálalt Willian elé, a brazil támadó lövése azonban elkerülte a kaput.

 

Két perccel a szünet előtt Bellerin beadását Saka fejelte kapura Lindelöf és Wan-Bissaka között, szerencsére kapu fölé bólintott a szélső.

 

Az első félidő egyértelműen a vendégeké volt. A védekezést kiválóan megszervezték, azonban a támadásaik minősége messze volt a nagyszerűtől, ezért sem vezetett Arteta csapata. Sajnos Fernandes képtelen volt szervezni bármit is, sokszor állva várta a labdát, amit így könnyedén megszereztek a fővárosiak. Mindenképp lépnie kellett Solskjaernak, mert nagyon tehetetlennek tűnt a csapat.

 

Mondhatni, hogy a második félidő első 5 percében többet tett le támadásban az asztalra a manchesteri gárda, mint az első félidőben összesen. Fernandes, majd Wan-Bissaka lövését is blokkolnia kellett az Arsenal védelmének.

 

Közben Aubameyang előtt adódott nagy lehetőség, de kapu mellé tekert a támadó, maradt a 0-0.

 

A félidő első 8 percében több átadása volt a Unitednek az Arsenal tizenhatosán belül, mint az első játékrészben összesen. Ez is jól mutatja, mennyire képtelen volt bármire is a csapat a szünet előtt.

 

Az 55. percben balról végzett el szabadrúgást Shaw, remekül tekert a hosszú oldalra, Maguire fejese azonban elsuhant a hosszú kapufa előtt.

 

Három perccel később Thomas lába sült el, De Gea azonban biztosan fogta a lövést. Érdekesség, ez volt az Arsenal első lövése, mely eltalálta a kaput. Nem mintha a hazaiaknak több lett volna...

 

A 68. percben sokat járatta a labdát az Arsenal, majd egy remek passz a tizenhatoson belülre meg is hozta az eredményt, ugyanis Pogba szabálytalankodott Bellerin ellen, amiért büntetőt kapott a vendég gárda. Aubameyang állt a labda mögé, amit magabiztosan értékesített; 1-0 az Arsenalnak.

 

Solskjaer cserékkel próbálta csapatát felrázni, de ez csak az utolsó percekre sikerült. Ekkor nagyon beszorultak a vendégek, de szerencséjük is volt. Van de Beek akarta középre lőni a labdát, Elneny beleért a lövésbe, ami Leno fejéről a kapufára pattant, onnan pedig vissza a mezőnybe.

 

A 93. perc elején Matic lőtt, de Leno könnyedén hárított.

 

Amit ma a Manchester Unitedtől látni lehetett, az a szezon talán leggyengébb produkciója volt. Ennyire kilátástalan focit, mely ráadásul rengeteg hibával és kevés mozgással is párosult, nagyon nem szeretne látni többet egyetlen drukker sem.

 

 

Premier League, 7. forduló
Manchester United 0-1 Arsenal
Old Trafford

 

Vezette: Mike Dean

 

United: De Gea - Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Shaw - Fred(Matic 62.), McTominay, Pogba - Fernandes(van de Beek 76.) - Rashford, Greenwood(Cavani 75.)
Nem használt cserék: Henderson, Mata, Tuanzebe, Williams

 

Arsenal: Leno - Holding, Gabriel, Tierney - Bellerin, Elneny, Thomas, Saka - Willian(Maitland-Niles 86.), Lacazette(Nketiah 76.), Aubameyang(Mustafi 87.)
Nem használt cserék: Runarsson, Ceballos, Pepe, Xhaka

 

Gólszerző: Aubameyang 69' (11-es)

 

Sárga lap: Fred, Greenwood, Cavani, Maguire illetve Holding, Gabriel, Aubameyang


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!