Rashford: Mindig talpra állunk

A Manchester United csatára, Marcus Rashford bár elnyerte házon belül az október hónap legjobb játékosa díjat, elismerte, hogy szívszorító érzés számukra, hogy nem megy minden a rendes kerékvágásban a Vörös Ördögöknél.


Az angol válogatott játékos igazán remek hangulatban fejezhette be az előző hónapot, ugyanis megszerezte felnőtt pályafutása első mesterhármasát az RB Leipzig ellen 5-0-ra megnyert Bajnokok Ligája csoportmérkőzésen, amely jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy a házi versenyben megelőzze Fredet és Bruno Fernandest.

 

23. születésnapja megünneplése után azonban nem tudta megakadályozni, hogy az Arsenal győzelmet arasson felettük az Old Traffordon a vasárnapi bajnoki rangadón, számára pedig csak és kizárólag a csapat összteljesítménye az, ami a leginkább számít.

 

"Kemény volt" - ismerte el.

 

"Természetesen rengeteg nagy mérkőzésünk volt és olyanok is, amelyeken pontokat kellett szereznünk. Hullámvasútszerű az utóbbi időszak, de néha ez ilyen."

 

"Az előző hónap rendben volt, de most minden arról szól, hogy együtt összetartsunk és megtaláljuk a győzelmek megszerzésének módját annak érdekében, hogy összeszedjük magunkat és a hitünket."

 

"Mi mindig talpra állunk azt követően, amikor nem igazán megy jól és szerintem ez most megint egy ilyen időszak. Csapatként kell összefognunk, vissza kell térnünk az alapokhoz és mérkőzéseket kell nyernünk."

 

 

Amikor arról kérdezték, mennyire kulcsfontosságú, hogy pályán kívüli kötelezettségei mellett fenntartsa pályán nyújtott teljesítménye szintjét, így válaszolt:

"Ez hihetetlenül fontos. Számomra ez egy olyan dolog, amelyet már gyerekkorom óta csinálok és szeretek. Talán nem úgy alakultak a dolgok, ahogyan azt előzetesen elterveztük, ez pedig szívszorító. Szerintem ez az az időszak, amikor vissza kell térnünk az alapokhoz és meg kell találnunk a módját, hogy mérkőzéseket nyerjünk."

 

"Egyértelműen büszke pillanat volt számomra [mesterhármast szerezni]. Ez olyan dolog, amelyről gyerekként álmodtam és nagyon boldog voltam miatta, de az eredmény igazán nagy tett volt részünkről a Bajnokok Ligája továbbjutást illetően. Vissza kell térnünk arra a szintre a következő meccsen és remélhetőleg sikerül majd három pontot szereznünk."

 

"A PSG elleni meccs szintén kemény erőpróbát jelentett számunkra, de sikerült megtalálnunk a módját annak, hogy győzzünk. Néha minden egy momentumon múlik. Egyértelműen többször van szükségünk ilyen pillanatokra, sokkal jobban és erősebben kell kezdenünk a mérkőzéseket, mint tettük azt korábban, hogy pontokat szerezzünk."

 

A csapat figyelme most már törökországi látogatásukra hárul, ahol a klub történetében először az Istanbul Basaksehirrel találkoznak majd. A török bajnok elleni idegenbeli és hazai mérkőzések megnyerése hihetetlenül megerősítené a Vörös Ördögök pozícióját a legrangosabb európai kupasorozat H-csoportjában és fokozná a nyomást a PSG-n és az RB Leipzigen.

 

"Klubként ennek a feladatnak kell a fókuszunkban állni" - tette hozzá.

 

"Kielemeztük az Arsenal elleni meccset és nem szabad már túlzottan sokáig ezen agonizálnunk, különben az hatással lesz a teljesítményünkre. Fontos, hogy friss fejjel, tiszta lappal látogassunk oda, játsszunk jól és nyerjük meg a meccset."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Istanbul Basaksehir - Manchester United

Bajnokok Ligája csoportmérkőzés, ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!