Maguire a levegő ura

Eddig is figyelemre méltó volt Harry Maguire levegőben nyújtott teljesítménye, az Everton ellen azonban ismételten megmutatta, hogy lehet rá számítani, ha fejpárbaj megnyeréséről van szó.


Az előző szezonban a Manchester United hátvédje remek mérkőzést játszott a Goodison Parkban az 1-1-es döntetlen során, a mostani alkalommal pedig ugyanilyen hatékonysággal segítette a csapatot egy remek 3-1-es győzelemhez a válogatott szünet előtt.

 

Nem nagy meglepetés tehát, hogy Maguire összességében nagyon magas polcon helyezkedik el, ha más Premier League védőhöz hasonlítjuk, köszönhetően a fejpárbaj terén meglévő képességeinek, amelynek eredményeképpen a magasabb ellenfelekkel szemben is sikeresen szembe tud szállni.

 

 

Az FBRef.com mérései alapján az angol válogatott játékos a lista élén szerepel a megnyert fejpárbajok tekintetében - 88.2%-os sikerességi aránnyal, amivel csak a Chelsea középhátvédje, Kurt Zouma rendelkezik.

 

Ez a két játékos magasan megelőzi a liga többi top játékosát, mint például a Manchester Cityben szereplő Ruben Diast, a Burnleynél szereplő James Tarkowskit, és a West Brom játékosát, Semi Ajayit.

 

Maguire a 2020/21-es Premier League szezonban már 30 fejpárbajt nyert meg - ami összességében a nyolcadik helyre helyezi az egész ligában, de figyelembe kell venni, hogy a United eggyel kevesebb mérkőzést játszott a riválisainkhoz képest.

 

A 2019/20-as idényben a végső száma 193 volt, ami 100-al több, mint amit a Leicester Cityben produkált.

 

A hátvéd megnyert fejpárbajainak mutatói igen magas számot tükröznek az előző szezonjaihoz képest, amit igen nehéz lesz fenntartania a játékosnak. A Kékek ellen Maguire hét tisztázást eszközölt a Vörös Ördögök színeiben a szombati mérkőzés folyamán, ami a tavalyi, ugyanezen a pályán teljesített 17-es számhoz képest kevesebb ugyan, a csapatban mégis ez volt a legtöbb, amit valaki ezen a mérkőzésen teljesített. Maguire-t követte Victor Lindelöf négy tisztázással.

 

Amikor tavaly arról kérdeztük Harry-t, hogy mit gondol, mi az oka annak, hogy a Unitednál többet kell a fejével játékba avatkoznia, mint a Leicesternél, ő a csapat taktikájában kereste a választ.

 

"Szerintem ennek az az oka, hogy nagy nyomást helyezünk az ellenfél csapataira" - mondta nekünk. "Ez nem hagy más lehetőséget egy csapatnak, mint hogy minél messzebbre ellőjék a labdát, ezzel megtalálva a fejemet!"

 

 

Az Everton a vezető góljaink ellenére nem igazán helyezett a Vörös Ördögökre nyomást szombaton, Maguire ennek ellenére remek számokat produkált a merseyside-i csapat ellen, aminek köszönhetően nem igazán kerültek közel David de Gea kapujához. Ole Gunnar Solskjaer a világ egyik legjobban fejelő csatárjai között emlegette Dominic Calvert-Lewint a mérkőzést követően, a csatár azonban nem tudott ebből profitálni az angol kollégájával szemben.

 

Maguire egy pazar fejessel tartotta távol a labdát a második félidőben a gólvonalunktól, ami megmutatta a kapitányunk határozott problémamegoldó hozzáállását.

 

Érdekes lesz látni, hogy Maguire fent fogja-e tudni tartani ezt a magas fejpárbaj megnyerési mutatót a szezon során, de jó nyomatékosítani, hogy képes arra, hogy a tizenhatoson belülre érkező labdákkal megküzdjön.

 

Név Klub Megnyert fejpárbajok
1. Harry Maguire UNITED 88.2%
2. Kurt Zouma  Chelsea 88.2%
3. Ruben Dias  Man City 85.7%
4. James Tarkowski  Burnley 82.5%
5. Semi Ajayi  West Brom 82.4%

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!