A United 6 célkitűzése az év hátralévő részére

A válogatott szünet után 12 fellépés vár még a csapatra 2020-ban.


Lássuk tehát, mit érhet még el idén Solskjaer legénysége…

 

1. Bajnokok Ligája-továbbjutás

A PSG és a Lipcse legyőzésével a United magabiztosan várhatta törökországi túráját, azonban a Basaksehir meglepetésre képes volt otthon tartani a 3 pontot. Az isztambuliak jövő hét kedden látogatnak az Old Traffordra, egy esetleges jó szerepléssel a Vörös Ördögök 4 fordulót követően karnyújtásnyira lennének a nyolcaddöntős szerepléstől.

 

2. Ligakupa-elődöntő

Ole csapata szépen menetel ebben a sorozatban, miután korábban kiejtette a Lutont és a Brightont. A legjobb 8 között nehéz ütközet vár rájuk a Goodison Parkban december 23-án. Fontos emlékezni, hogy a január elején esedékes elődöntőkben egy mérkőzés dönt a fináléba jutásról, amit február 28-án rendeznek majd.

 

3. Javítás a Premier League-ben

A United számára mindig a bajnokság az első számú prioritás, az együttes pedig biztos benne, hogy sikerül előrébb lépniük a tabellán az év lezárulta előtt. Ennek megalapozásaként remek lehetőségnek kínálkozik a gyengécske teljesítményt produkáló West Bromwich elleni Álmok Színházában rendezendő szombati összecsapás. A pontok begyűjtésével új lendületet kaphatnak Rashfordék, mivel a top 4 elérhető közelségbe kerülne.

 

 

4. Klubcsúcs-beállítás

A csapatot csak egy találkozó választja el attól, hogy a valaha volt egyik legnagyszerűbb United rekordját megdöntse. Sir Alex Fergusonék 1993-ban 7 egymást követő idegenbeli meccsen diadalmaskodtak a PL-ben. A Southampton pályáján november 29-én megdőlhet ez a csúcs, miután a Brightont (kétszer), a Villát, a Palace-t, a Leicestert, a Newcastle-t és az Evertont is egymást követően múlták felül. Egy Soton elleni győzelemmel az idei keret beírhatná magát a rekordok könyvébe.

 

5. A hangos szomszédok csitítása

A szurkolók a maradék 12 meccsből nem meglepő módon a City elleni derbit várják a legjobban, ami az év egyik legkiemelkedőbb párosítása. Solskjaer 5 alkalomból 3-szor legyőzte Pep Guardiola alakulatát, így pozitív hangulatban várhatja a találkozót tanítványaival a norvég.

 

6. Megnyerni a rózsák háborúját

6146 nap fog eltelni a Manchester United és a Leeds United legközelebbi ütközetekor azóta, mióta a két történelmi vetélytárs legutóbb összefutott manchesteri bajnokin. Az előző találkozás 2004 februárjában volt, amely Paul Scholes góljának köszönhetően 1-1-es döntetlennel ért véget, Solskjaer azon a délutánon a padról szállt be. Nézők nélkül nem lesz a megszokott atmoszféra, viszont a szurkolók közötti rivalizálás miatt egy esetleges hazai siker remek karácsonyi ajándékként szolgálhatna számukra.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!