Feltörték a klub informatikai rendszerét

A Manchester United megerősíti, hogy a klub informatikai rendszerét kibertámadás érte. A klub megtette a megfelelő és gyors lépéseket a támadás visszaverése érdekében, jelenleg pedig azon dolgozik valamennyi szakértővel, hogy kivizsgálják az incidenst, és minimalizálják az informatikai rendszert ért károkat.


Bár egy szervezett kiberbűnözők által előre kitervelt támadásról beszélünk, a klubnak mindenre kiterjedő protokollja és eljárásrendje van az ilyen esetekre, amivel képes felkészülni és minimalizálni a kockázatot. A védelmi szoftvereink sikeresen felismerték a támadást, az azzal érintett rendszert pedig leállították, ezzel is megelőzve a károsodást és megvédve az adatokat.

 

 

A klub média felületei, mint a weboldal, vagy az applikációnk, nem került a támadás célkeresztjébe, így jelenleg nem számítunk arra, hogy adatvédelmi incidenssé fajulnának a történtek, ami a fogyasztóink és szurkolóink adatainak kiszivárgását jelentené. Minden olyan rendszert biztonságba helyeztünk, ami az Old Traffordon történő mérkőzésrendezést és mérkőzéstartást szükségessé teszi, így ez a West Bromwich Albion elleni mérkőzést nem érinti.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!