Manchester United 4-1 Basaksehir

Kiváló első félidő és egy visszafogottabb második játékrész a csapattól, mely 4-1-re nyert a török bajnok ellen.


Ole Gunnar Solskjaer komoly támadóerőt sorakoztatott fel kezdőcsapatában, hiszen Martial, Rashford és Fernandes mellett Cavani is a meccs elejétől támadhatta a törökök kapuját.

 

Már a második percben lehetőség adódott a Vörös Ördögök előtt, szép támadás végén Rashford iramodott előre, elment három védő mellett, de lövését hárította a kapus.

 

A hetedik perc meg is hozta a gólt. Telles szögletét csúsztatták meg a védők, a labda Fernandes elé került, aki minden igazítás nélkül, 17 méterről kegyetlenül a léc alá bombázott. 1-0 a manchesterieknek!

 

A 12. percben Fernandes és Cavani összjátéka után a portugál indította Rashfordot, aki a kapus lábai között a kapuba gurított. Azonban Marcus lesen volt, így a gól érvénytelen lett, maradt az 1-0. Két perccel később sem változott az állás, amikor van de Beek játszott Fernandeshez, aki 20 méterről kapu mellé tüzelt.

 

Épp csak eltelt az első 15 perc, amikor Özcan csinált bolondot több manchesteri játékosból, Lindelöf tudta elrúgni előle a labdát, amit Visca szerzett meg, 18 méterről, a kapuval szemben állva lőhetett, de csúnyán mellé lőtt. Könnyen egyenlítés lehetett volna ebből.

 

Fernandes megszerezte második gólját, történt mindez a 19. percben. Telles beadását Mert kapus csúnyán kiejtette, a labda így épp Bruno előtt pattant le, a támadónak nem volt nehéz dolga, csak 6 méterről kapuba kellett passzolnia.

 

Kicsit feljebb léptek a vendégek és több időt töltöttek a hazai térfélen. Visca révén volt is egy veszélyesebb szabadrúgásuk, ám ennél több nem jött tőlük.

 

Sőt, növelte előnyét a Solskjaer-csapat. Lindelöf vágta fel a labdát Rashford felé, aki a félpályáról indult előre, már a tizenhatoson belül járt, amikor szabálytalankodtak ellene, amiért büntetőt kapott a csapat. A tizenegyest a sértett végezte el, a bal alsó sarokba gurított. 3-0 a 36. perc elején.

 

A 38. percben szabadrúgás szállt De Gea kapuja elé, Demba Ba fejelte el a játékszert a bizonytalanul kimozduló kapus mellett, de szerencsére fölé szállt a labda.

 

A 42. percben hatalmas lehetőség adódott Ba előtt, 7 méterről lőtt a csatár, de Maguire óriásit blokkolt.

 

A félidő utolsó helyzete a manchesteriek előtt adódott, négyen rohantak a török kapu felé, miközben csak két védő volt hátul, Rashford vezette a labdát, de ahelyett, hogy Fernandeshez passzolt volna, Cavanit akarta megjátszani a hosszún, de nagyon gyatrára sikerült az átadása.

 

Fordulás után is a United előtt adódott az első helyzet, Fernandes szerzett labdát és játszott Cavanihoz, a csatár tolt egyet a labdán, majd lőtt, de sikerült még beleérnie egy védőnek, így szöglet lett.

 

Az 50. percben Visca - aki szinte a vendégek egyetlen olyan játékosa, aki ha nem is nagyot, de veszélyt jelentett - átlövése nem lepte meg De Geát, aki remekül hárított a jobb alsó sarok előtt.
 

Kissé leült a mérkőzés, talán a cseréknek is köszönhetően, bár tény, hogy nem is kellett rohannia a manchesterieknek, magabiztos előnnyel vezettek, fél szemmel már a következő találkozóra is figyelhettek.

 

A 70. percben James, Cavani és Greenwood passzolgatott, utóbbi végül lövésre szánta el magát, ám leblokkolták őt.

 

Remek helyről végezhetett el szabadrúgást a Basaksehir, Türüc végezte el, De Gea kiütötte a labdát, de sajnos a gólvonal mögül tette, így szépítettek a törökök. A spanyol kapus ezt benézte.

 

Kicsit felébredhetett volna a United, a 80. percben Visca indult meg befelé, van de Beek úgy gondolta, nem támadja meg, így a vendégek hetese lövésre lendítette a lábát, nem is akárhogy, De Gea már verve volt, ám a léc hárítani tudott.

 

Már a ráadás percei kezdődtek, amikor van de Beek tette ki szélre Greenwoodhoz a labdát, aki középre lőtt, James érkezett és közelről kapuba lőtt, 4-1!

 

A hazaiak magabiztosan, olykor lendületesen, szépen játszva megérdemelten szerezték meg a 3 pontot, amivel egyre közelebb kerültek a továbbjutáshoz.

 

 

Bajnokok Ligája, csoportkör
Manchester United 4-1 Basaksehir
Old Trafford

 

Vezette: O.Hagetan (ROU)

 

United: De Gea - Wan-Bissaka(Williams 60.), Lindelöf(Tuanzebe 46.), Maguire, Telles - Fred, van de Beek - Rashford(James 59.), Fernandes(Greenwood 60.), Martial(Matic 82.) - Cavani
Nem használt cserék: Henderson, Grant, Mata, Fosu-Mensah, Ighalo, Mengi, Pellistri

 

Basaksehir: Günok - Rafael, Skrtel, Epureanu, Bolingoli(Kaldirim 74.) - Özcan(Giuliano 74.) - Visca, Türüc, Kahveci(Tekdemir 46.), Chadli(Gulbrandsen 61.) - Ba
Nem használt cserék: Kivanc, Babacan, Ponck, Kaplan, Karakus

 

Gólszerző: Fernandes 7', 19', Rashford 35' (11-es), James 92' illetve Türüc 75'

 

Sárga lap: Tuanzebe, Maguire illetve Skrtel, Tekdemir, Türüc


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!