Akadémia: United 5-0 Leeds

A United akadémiai csapata magabiztos teljesítményt nyújtva a lehetõ legméltóbb módon, 5-0-s gyõzelemmel zárta az idei szezont.


Paul McGuinness csapata megmutatta formáját, amiért FA Youth Cup döntõt játszhatnak a Sheffield United ellen. Elõzetesen senki nem volt eltiltva és sérülés sem hátráltatott senkit, bár a két gólt szerzõ Will Keane egy találatát érvénytelenítették, mielõtt az utolsó gólt megszerezte.

 

Tom Thorpe, Ryan Tunnicliffe és Gyliano van Velzen találtak be, utóbbi elsõ gólját szerezte, a kapuban pedig ezen a szinten debütált Jonny Sutherland és a csatár John Cofie is visszatérhetett sérülésébõl.

 

A Vörösök sokkal jobbak voltak riválisuknál és a vezetést is megszerezték, amikor Van Velzen lövése bár kijött Alex Cairns kapusról, azonban a kipattanót Tom Thorpe fejjel tudta értékesíteni.

 

Az inspiráló teljesítményt nyújtó Tunnicliffe duplázta meg az elõnyt, egy nagyszerû szabadrúgást tekert el a sorfal fölött, amit Cairns kapus is csak szemmel tudott követni.

 

Will Keane a szünet után többször is közel került ahhoz, hogy õ szerezhesse csapata harmadik gólját, ami késõbb össze is jött számára. Ezek után van Velzen fogadhatta a gratulációkat, miután megtörte gólcsendjét másodpercekkel az után, hogy John Cofie csereként szállt harcba.

 

Ezt követõen egy laza vissza passzt csípett el Will Keane és megszerezte saját maga második, csapata ötödik gólját, de a Leeds az utolsó húsz percben már nem kapitulált, sõt, helyzeteket dolgoztak ki, hogy Sam Johnstone és Sutherland se maradjanak munka nélkül.

 

Academy League
Manchester United 5-0 Leeds United
Carrington Training Centre, 2011.05.07.

 

United: Johnstone (Sutherland 60); M.Keane, Blackett, Thorpe, McGinty; Tunnicliffe, Pogba, Lingard, Morrison (Cofie 60), Van Velzen; W.Keane (Lawrence 70).

Nem használt cserék: Ekangamene, Leao.

 

Gólszerzõk: Thorpe 7, Tunnicliffe 14, W.Keane 54 69, Van Velzen 61

 

Így a Vörös Ördögök ötödik helyen zárták az U18-asok bajnokságát, azonban a harc tovább folytatódik, ugyanis a csapat az FA Ifjúsági Kupa döntõjében érdekelt. A könnyed gyõzelem után most a trófea megszerzése került középpontba Paul McGuinness csapatának.

 

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!