Beharangozó: Southampton - Manchester United

A Premier League 10. fordulójában folytathatja Solskjaer csapata a felzárkózást vasárnap délután.


A keddi, hazai Bajnokok Ligája sikert követően a Vörös Ördögök a Szentekhez látogatnak az angol bajnokság 10. fordulójában. A Soton az 5. helyet foglalja el a tabellán, míg a norvég menedzser csapata a hétvégi győzelemnek köszönhetően előrelépett a 11. helyre. Egy idegenbeli győzelemmel pedig a United feljöhet a 7. helyre is vasárnap délután.

 

A két csapat legutóbbi 9 találkozójából 5 alkalommal is csak döntetlent játszottak a csapatok, a másik 4 találkozót pedig a United nyerte. Ha csak a tavalyi szezont nézzük, akkor egyik találkozón sem bírtak egymással a csapatok. Southamptonban 1-1-es, míg Manchesterben 2-2-es döntetlent játszottak egymással. A jelenlegi helyzetben a döntetlen egyik csapat számára sem elfogadható eredmény, így bízhatunk benne, hogy egy izgalmas találkozót fogunk látni.

 

A válogatott szünetet követően a United két találkozót játszott és mindkettőt meg is nyerte hazai pályán. A Szentek mivel nem szerepelnek nemzetközi kupában, így csak egy találkozót játszottak a múlt hétvégén a Wolves ellen, amin 1-1-es eredmény született. A norvég mester csapata hétvégén nem kényeztette el túlságosan a szurkolókat, de kedden a BL-ben egy kifejezetten tetszetős és gólgazdag mérkőzésen gyűrték le a regnáló török bajnokot. Bízunk benne, hogy az ott látottakat sikerül átmenteni vasárnapra is.

 

 

Akik hiányozhatnak:

 

Soton: Ings (térdsérülés), Redmond (combsérülés)

 

United: Jones (térdsérülés), Pogba (bokasérülés), Shaw (combsérülés), McTominay (sérülés)

 

 

Érdekességek:

 

A bajnokságban a Soton a legutóbbi 8 mérkőzésén a United ellen nyeretlen (5D, 3V). Legutóbb 2016 januárjában tudtak győzni a Vörös Ördögök ellen 1-0-ra az Old Traffordon.

 

A United legutóbbi 9 Szentek elleni idegenben lejátszott találkozóján nem szenvedett vereséget (5GY, 4D). A bajnokságban egészen 2003 augusztusáig kell visszamenni, amikor a Soton le tudta győzni hazai pályáján a United csapatát.

 

Hátrányból fordítva a United 9 alkalommal tudta legyőzni a Southampton csapatát a bajnokságban. Hasonló mutatót szintén a Vörös Ördögök tudhatnak magukénak a Newcastle ellen, akikkel szemben 10 ilyen alkalom is volt.

 

A Soton legutóbbi 3 hazai bajnokiját megnyerte, mindet 2-0-ra. Utoljára 2016 májusában tudták zsinórban négy meccsen otthon tartani a 3 pontot.

 

A Vörös Ördögök zsinórban 7 idegenbeli találkozót nyertek meg a bajnokságban. 8-szor még sosem sikerült idegenben egymást követő meccseken diadalmaskodni. Illetve a United története során 3. alkalommal készül arra, hogy az első négy idegenbeli bajnokiját egy szezonban megnyerje. A korábbi két bajnokság amikor ez sikerült az 1923/24-es, majd az 1985/86-os kiírás volt.

 

Solskjaer irányítása alatt a bajnokságban 115 gólt szerzett a United, ebből 19-et büntetőből. Ugyanazon menedzser irányítása alatt a Crystal Palace mondhat magáénak még ennél is brutálisabb mutatót. Ők Roy Hodgson irányítása alatt 50 gólt szereztek tizenegyesből.

 

Theo Walcott összesen 3 Premier League gólt jegyez a United ellen. Mindhármat más pályán szerezte (Old Trafford, Emirates, Goodison Park). Nála csak az alábbi játékosok tudtak több helyszínen gólt szerezni a Vörös Ördögök ellen: Les Ferdinand (5), Nicolas Anelka (4) és Jimmy Floyd Hasselbaink (4).

 

Fernandes PL debütálása óta 56 gólban vállalt szerepet. A portugálnál több gólban csak De Bruyne (74) működött közre.

 

Egyetlen játékos sem szerzett több alkalommal győztes gól a bajnokság aktuális szezonjában Bruno Fernandesnél. A portugál játékmester az idei kiírásban mind a 4 United győzelemnél győztes találatot jegyez.

 

 

Egymás elleni statisztika:

 

Örökmérleg: 127 mérkőzés - 65 United győzelem, 35 döntetlen, 27 Soton siker - gólarány 218/142 a United javára

 

Premier League: 42 mérkőzés - 26 United győzelem, 9 döntetlen, 7 Soton siker - gólarány 84/48 a United javára

 

 

A csapatok formája a bajnokságban legutóbbi 5 mérkőzésükön:

 

Soton: D, GY, GY, GY, D

 

United: GY, D, V, GY, GY

 

 

Legutóbbi 5 egymás elleni bajnoki eredménye:

 

United - Soton 2-2 (2020.07.13.)

 

Soton - United 1-1 (2019.08.31.)

 

United - Soton 3-2 (2019.03.02.)

 

Soton - United 2-2 (2018.12.01.)

 

United - Soton 0-0 (2017.12.30.)

 

 

A csapatok legjobb góllövői a bajnokságban:

 

Soton: Ings (5 gól), Adams (3 gól), Ward-Prowse (3 gól), Vestergaard (2 gól)

 

United: Fernandes (6 gól), Rashford (2 gól)

 

 

Premier League, 10. forduló

Southampton - Manchester United

St. Mary Stadion, 2020.11.29. 15:00

 

A találkozó játékvezetője: Jonathan Moss

 

 

Lehetséges kezdőcsapatok:

 

Soton: McCarthy - Bertrand - Vestergaard - Bednarek - Walker-Peters - Djenepo - Romeu - Ward-Prowse - Armstrong - Walcott - Adams

 

United: De Gea - Telles - Maguire - Lindelof - Wan-Bissaka - Fred - Van de Beek - Rashford - Fernandes - Greenwood - Cavani

 

 

ManUtdFanatics.hu tipp: 1-2

 

A találkozót a Digi Sport 2 élőben közvetíti.


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!