Southampton 2-3 Manchester United

A United két góllal elengedte a Sotont, ám a második félidőben megfordította az eredményt. Cavani beállítása nagyon jól sült el a mai napon, duplázott a csatár.


A 6. perc hozta meg az elő lehetőséget, Telles passzolt üres területre, Greenwood ment a labdáért, a védelem kicsit lassan reagált, a kapus sem ért időben oda, Mason elhúzott, de kisodródott és csak oldalhálót talált.

 

Nagyon kevés helyzet alakult ki a kapuk előtt a félidő felében, Fernandes próbálkozását lehet megemlíteni, míg a másik kapu előtt semmi dolga nem akadt De Geának. Aztán a semmiből jött egy szöglet a Szentek számára, melyből meg is szerezték a vezetést. Bednarek mindenkit megelőzve nagyszerűen csúsztatott a kapuba, 1-0 a Sotonnak.

 

A 27. percben majdnem 2-0 lett az eredmény; Walker-Peters jött előre, Telles csak hátrált, így a bekk ellőtte a labdát, mely a kapufáról az alapvonalon túlra pattant. Telles még beleért, így szögletet rúghattak a hazaiak, a sarokrúgásból azonban nem lett komolyabb veszély ezúttal.

 

Három perc múlva egyenlíthetett volna a United. McCarthy csúnyán eladta a labdát, Greenwood lőtt, a kapus védeni tudott, de a labdát nem tudta megfogni, Fernandes csapott le rá, de az ő lövését is védte a hálóőr.

 

Fred szabálytalankodott a tizenhatos előterében, Ward-Prowse állt a labda mögé. Nem volt egy kellemes helyzet, hiszen a Southampton PL-történelmének legtöbb gólját épp a középpályás szerezte szabadrúgásból. Sajnos növelte is ezt a számot, kiválóan tekert a rövid kapufa mellé. 2-0 a hazaiaknak.

 

Egy perccel később majdnem 3-0 lett, Djenepo került helyzetbe, de a spanyol kapus ezúttal a helyén volt.

 

Sajnos nem igazán tudta uralni a találkozót a manchesteri alakulat, a kapuig nagyon kevés alkalommal jutottak el a játékosok, így elmondható volt, hogy komoly változásokra volt szükség, mert ez édes kevés volt.

 

De Gea nem tudta folytatni a mérkőzést, a második játékrészre érkezett Henderson. Remélhetőleg ő már nem kap gólt a találkozón. Cavanit is felküldte a pályára Solskjaer, aki a gyengén teljesítő Greenwoodot váltotta. 

 

Walcott tesztelte először Hendersont, a fiatal kapus magabiztosan fogta az angol támadó lövését.

 

Az 52. percben jött ki először térfeléről a United, ekkor Rashford kapott nagy labdát, amivel kapu felé törhetett, lövésre szánta el magát, de McCarthy védeni tudott. Lepasszolhatta volna Cavaninak, aki teljesen üresen volt, az lett volna az igazán jó megoldás.

 

Öt perccel később Cavani indította Fernandest, aki középre ívelt, a kapus beleért a labdába, ami így a hosszún érkező van de Beek elé került, a holland passzolt, Cavani lépett vissza a labdáért, lövésébe beleért egy védő, így nem talált kaput a csatár.

 

Végre megtört a jég! Fred küzdött nagyot a labdáért, tovább játszott Wan-Bissaka elé, aki Cavanit indította, a csatár szélről kiválóan tálalt Fernandes elé, a portugál pedig 8 méterről nem hibázott, 2-1!

 

A 69. percben Wan-Bissaka remek beadását Cavani bólintotta kapu felé 12 méterről, de centiket tévedett. Pedig kiváló ütemben ugrott fel a csatár és nagyon jól fejelt.

 

Öt perc telt el és jött az egyenlítés. Egy szöglet után a kapus kiütötte a labdát, Fred okosan tette le Fernandes elé, a portugál kapura lőtt, de mellé ment volna, ám azért is igazolta le a United Cavanit, amit ennél a helyzetnél is láthattunk; a semmiből azonnal reagálni tudott és csodásan vetődött a labda útjába és bólintott a kapuba.

 

A 79. percben Adams került helyzetbe, lövése azonban elsuhant a kapufa mellett.

 

A Soton próbálta tartani az eredményt, ám a 92. percben egy gyorsan elvégzett szabadrúgás után Rashford adott be balról, Cavani tökéletesen érkezett és a rövidbe fejelt, megfordítva ezzel az eredményt, 3-2 a Unitednek!

 

Teljesen megérdemelte a győzelmet a manchesteri csapat, a második félidőben ellenfele fölé kerekedett és kihasználta helyzeteit. Ezzel a győzelemmel sokat lépett előre a gárda a tabellán.

 

Premier League, 10. forduló
Southampton 2-3 Manchester United
St. Mary's Stadium

 

Vezette: Jonathan Moss

 

Soton: McCarthy - Walker-Peters, Bednarek, Vestergaard, Bertrand - Armstrong(Diallo 90.), Ward-Prowse, Romeu, Djenepo(Long 72.) - Walcott, Adams
Nem használt cserék: Forster, Stephens, Obafemi, Tella, N'lundulu

 

United: De Gea(Henderson 46.) - Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Telles(Williams 84.) - Fred, Matic, van de Beek - Fernandes - Rashford, Greenwood(Cavani 46.)
Nem használt cserék: Mata, James, Fosu-Mensah, Tuanzebe


Gólszerző: Bednarek 23', Ward-Prowse 33' illetve Fernandes 59', Cavani 74', 92'


Sárga lap: Ward-Prowse

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!