Edwin: Megfelelõ kombinációnk van

A végjátékokban mindig hideg fejjel kell gondolkozz, ezt a United többször is megmutatta. Kevés ember van, aki annyira képes nyugalmat sugározni, mint Edwin van der Sar.


A Vörös Ördögök roppant tapasztalt kapusa nyugodságot sugároz csapattársainak éppúgy, mint a szurkolóknak. Úgy ismerhetjük õt, aki biztos kézzel véd, aki lábbal is kiváló és aki szinte soha nem hibázik. A szezon csúcspontjához érve semmit nem vesz biztosra é nem néz túlságosan elõre.

Hatalmas labdarúgó közhely, hogy 'mindig csak egy mérkõzésre tekintünk'. Ez számodra helytálló?
A szezon ezen szakasza arról szól, hogy csak a következõ mérkõzésre koncentrálj és ne nézz túl elõre. Nagy tapasztalattal rendelkezik a csapat, jó helyzetben vagyunk, de nem szeretek túl sokat beszélni arról, mit érhetünk el, mert még nem történt meg. Izgalmas idõszak ez, de semmit nem vehetsz biztosra.

 


A pályád során megtapasztaltak közül valószínûleg nem láttál olyat soha, hogy nagyon változna a helyzet innentõl május végéig...
Soha nem tanulhatsz eleget az életben, ugyanez van a futballban is. Nem csak a mérkõzések alatt - az edzéseken is folyamatosan tanulsz. Nagyon fontos ezt tudnod, mert minden egyes alkalommal, amikor kilépsz a pályára, biztosan kell állj a lábaidon és minden lehetséges dologra készen kell állj, ami csak történhet.

Hogyan értékelnéd a csapat összetételét így a végjátékra rátérve?
A fiatalok és tapasztalt játékosok nagyon jó keveréke ez a csapat. Egyrészrõl a fiatalok hozzák a lelkesedést és a frissességet, míg más részrõl a tapasztalt játékosoknál van a tudás, valamint képesek nyugalmat sugározni a fontos helyzetekben is.

Mennyire figyeled a többi csapatot itt a végjátékban?
Fontos, hogy magadra összpontosíts, de mindig tartsd a szemed az ellenfeleiden is! Úgy vélem, fontos tudnod, mit csinál más csapat, látni kell, hogyan játszanak gyõztes, vagy épp vesztes helyzetekben.

Milyen a hangulat a csapat körül?
Mindenki jól érzi magát és készek a kihívásokra. A szezon ezen részében csak a hétrõl-hétre érkezõ játékra kell figyelned.
 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!