Rashford van Nistelrooy nyomdokaiban

Rashford ismét gólt szerzett európai kupameccsen, ám a tegnap este mégis csalódás számára a Paris Saint-Germain csapatától elszenvedett 3-1-es vereség miatt, ráadásul sérülés miatt még le is kellett cserélni a fiatal játékost.


Marcus Rashford 32. percben szerzett találata összesen már a 3. gólja a francia bajnok ellen, az idei Bajnokok Ligája kiírásban pedig a 6. találata az angol válogatott támadónak. Ezzel a 6 találattal a United játékosa jelenleg holtversenyben a góllövő táblázat élén áll, mellette még a Dortmund játékosa, Haaland és a Juventus támadója, Morata szerzett ugyanennyi gólt.

 

Az angol játékos átlagosan 54 percenként tudott betalálni a Bajnokok Ligája idei szezonjában, míg Haaland 58 és Morata pedig 61 percenként tudott gólt szerezni az ellenfelek ellen. A United 10-es számú játékosa így olyan teljesítményt ért el, amit Ruud van Nistelrooy óta a 2004/05-ös szezon óta egyetlen United játékos sem.

 

 

Rashford a Bajnokok Ligája csoportkörének mindhárom hazai találkozóján betalált. Mesterhármas a Leipzig ellen, értékesített büntető a Basaksehirrel szemben és most a PSG ellen is újra eredményes volt.

 

Az Opta adatai szerint Nistelrooy volt képes erre 15 évvel korábban. A holland csatár akkor a Fenerbahce, a Sparta Prague és a Lyon ellen is gólt szerzett a hazai találkozókon, összesen 6-ot. Ezt a teljesítményt előtte Sheringham és Veron is elérte 2000/01 és 2002/03-as szezonban.

 

Ha Rashford sérülése nem súlyos és pályára léphet Lipcsében jövő héten kedden, akkor tovább írhatja saját történetét a Bajnokok Ligájában. Ugyanis ha legalább egy gólt szerez, akkor megelőzi a jelenlegi rekordert, Harry Kane-t, amivel Marcus lehet az első angol játékos, aki a Bajnokok Ligája csoportkörében 7 gólt szerzett.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!