Beharangozó: West Ham - Manchester United

A bajnokság 11. fordulójában a fővárosba látogatnak a Vörös Ördögök, ahol hosszú idő után ismét szurkolók előtt léphetnek pályára.


Bár csak csekély létszámban a megszokotthoz képest, az elmúlt hosszú, "ínséges idők" után ismét szurkolók előtt rendezhetnek mérkőzést a London Stadionban. Igaz a találkozón csak a hazai csapat szurkolói lehetnek jelen és azok is csak erősen limitált létszámban, mégis az elmúlt hónapok szigora után végre újra buzdítást lehet majd hallani a stadionokban. Sajnos jelenleg nem minden csapat szurkolóit érinti a visszatérés lehetősége, de szépen lassan majd visszatérhet az élet az angoloknál a lelátón.

 

A Kalapácsosok David Moyes irányításával jelenleg a tabella 5. helyét foglalják el, a United pedig a 9. helyen tanyázik. Egy újabb idegenbeli győzelemmel a Vörös Ördögök akár egészen a 4. helyre is előreléphetnek. Persze ehhez több találkozónak is kedvezően kellene alakulnia a 11. fordulóban, de az tény, hogy Solskjaer csapata nagy előrelépést tehetne a bajnoki versenyfutásban a sűrű menetrend közepette.

 

Nem lesz könnyű dolga a norvég menedzser tanítványainak, ugyanis a West Ham 5 hazai pályán lejátszott bajnokijából 3-at megnyert ami mellett 1 vereség és 1 döntetlen szerepel még a londoni csapat statisztikájában. Elmondható, hogy legutóbbi 3 bajnokijukat megnyerték és ha minden sorozatot figyelembe veszünk a 2020/21-es szezon kezdete óta, akkor legutóbb otthon a Newcastle tudta őket megverni 2-0 arányban még idén szeptember 12-én.

 

A pénteki sajtótájékoztatót követően mindkét menedzser kedvező helyzetben van, ami a játékosok létszámát illeti. Moyes csak Yarmolenko játékára nem számíthat, mert a játékosnak pozitív lett a koronavírus tesztje, Ole pedig Jones és Shaw kivételével mindenkiről azt nyilatkozta, hogy bevethető állapotban van. A Kalapácsosok előnye, hogy ők hétfő este léptek pályára utoljára, így a keret kipihentebb lehet. Solskjaer csapatára a szombat délutáni találkozó után még egy rendkívül nehéz Bajnokok Ligája találkozó vár, amit majd a Manchester City elleni rangadó követ. Nagy könnyebbség lett volna, ha a szerda este lejátszott PSG elleni találkozón már biztosítani tudta volna a csapat a BL továbbjutást.

 

 

Akik hiányozhatnak:

 

West Ham: Yarmolenko (pozitív COVID-19 teszt)

 

United: Jones (térdsérülés), Shaw (combsérülés)

 

 

Érdekességek:

 

A West Ham legutóbbi két hazai United ellen játszott bajnokiját megnyerte. Zsinórban három bajnokit legutóbb viszont csak 1974-1977 között tudtak megnyerni a Vörös Ördögök ellen az élvonalban.

 

2008-2014 között a két csapat 12 bajnokit játszott egymás ellen, amiből 11-et a United nyert, a West Ham pedig 1 találkozót döntetlenre tudott hozni. Az elmúlt időszakban lejátszott 11 találkozóból viszont a manchesteri csapat csupán 3 győzelmet tud felmutatni 5 döntetlen és 3 vereség mellett.

 

A szombati találkozó csupán a 4. olyan, amikor a Premier League tabellán a Kalapácsosok előrébb helyezkednek el, mint ellenfelük.

 

A United arra készül, hogy zsinórban a 9. idegenbeli bajnokiját is megnyerje, ami újabb rekordnak számítana a csapatnál. Ezzel együtt ha csak az idei szezont nézzük, akkor az 5. idegenbeli siker lehet zsinórban, amire legutóbb a Vörös Ördögök 1985/86-ban voltak képesek.

 

A West Ham legutóbbi 5 bajnokiján meg tudta szerezni a vezetést. Legutóbb ugyanilyen teljesítményt 2006-ban értek el, illetve ennél jobbat pedig 2002-ben tudnak felmutatni, amikor zsinórban 7 bajnokin is vezetést tudtak szerezni.

 

A Manchester United ebben a szezonban már 12 pontot tudott szerezni úgy, hogy a mérkőzésen hátrányba került a csapat és fordítaniuk kellett. Ez annyit jelent, hogy a zsinórban megnyert (2020/21-es szezon) 4 idegenbeli bajnokijának mindegyikén a hazai csapat tudta megszerezni az előnyt, majd a United örülhetett a meccs végén.

 

Fernandes PL debütálása óta a manchesteriek több pontot gyűjtöttek a bajnokságban mint bármely más csapat. A United ebben a mutatóban 48 pontot jegyez 23 bajnoki alatt, míg a portugál érkezése előtt ugyanennyi találkozón csak 31 pontot tudtak szerezni.

 

Cavani amikor pályán van bajnokin átlagosan 32 percenként vállal szerepet gólban. Eddig 128 perc jutott az uruguayi játékosnak, aki ennyi idő alatt 3 gólt szerzett és kiosztott egy gólpasszt is.

 

Bruno Fernandes legutóbbi 5 idegenbeli PL meccsén betalált. A United színeiben legutóbb Denis Law volt az a játékos aki zsinórban 6 idegenbeli találkozón is gólt tudott szerezni 1964 márciusában.

 

 

Egymás elleni statisztika:

 

Örökmérleg: 187 mérkőzés - 78 United győzelem, 55 döntetlen, 54 West Ham siker - gólarány 296/226 a United javára

 

Premier League: 56 mérkőzés - 17 United győzelem, 21 döntetlen, 18 West Ham siker - gólarány 72/71 a United javára

 

 

A csapatok legutóbbi 5 bajnokijának eredménye:

 

West Ham: D, V, GY, GY, GY

 

United: D, V, GY, GY, GY

 

 

A két csapat legutóbbi 5 egymás elleni bajnokijának eredménye:

 

United - West Ham 1-1 (2020.07.22.)

West Ham - United 2-0 (2019.09.22.)

United - West Ham 2-1 (2019.04.13.)

West Ham - United 3-1 (2018.09.29.)

West Ham - United 0-0 (2018.05.10.)

 

 

A csapatok legjobb góllövői a bajnokságban:

 

West Ham: Bowen 4 gól, Antonio 3 gól, Fornals 2 gól, Haller 2 gól

 

United: Fernandes 7 gól, Cavani 3 gól, Rashford 2 gól

 

 

Premier League, 11. forduló

West Ham United - Manchester United

London Stadion, 2020.12.05. 18:30

 

A találkozó játékvezetője: Andre Marriner

 

 

Lehetséges kezdőcsapatok:

 

West Ham: Fabianski - Cresswell - Ogbonna - Balbuena - Masuaku - Soucek - Rice - Coufal - Fornals - Haller - Bowen

 

United: Henderson - Telles - Maguire - Bailly - Wan-Bissaka - Matic - Pogba - Fernandes - van de Beek - Rashford - Cavani

 

 

ManUtdFanatics.hu tipp: 1-2

 

A mérkőzést a Digi Sport 2 élőben közvetíti.


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!