West Ham United 1-3 Manchester United

Ismét hátrányból állt fel a csapat, mely cseréinek köszönhetően brillírozott a második játékrészben.


Ole Gunnar Solskjaer több helyen is változtatott hétközi csapatához képest, kezdőben kapott helyen Henderson, Pogba és Greenwood is.

 

A hazaiak az első percet nagyon meghúzták, szálltak be a kapu elé a beadások, Hendersonnak védenie is kellett egyszer, végül egy lövés után felszabadult a kapu.

 

Nagyon hektikus volt a játék, ami rengeteg hibát szült. Egyik csapat sem tudott igazán kibontakozni.

 

Aztán a 9. perc gólt hozott, de szerencsére lesről született a hazaiak találata, így maradt 0-0 az állás.

 

A 18. perc hozta meg az első manchesteri lövést, a születésnapos Martial próbálkozása egy védőn megpattanva szögletre ment.

 

Változtatott kicsit a United, így egyre többet tudott ellenfele térfelén játszani. Sokkal biztosabban passzoltak, mint az első 20 percben, így könnyebben át tudták játszani a középpályát. Az azonban nagyon látszódott, hogy Fernandes nem volt a pályán, van De Beek és Pogba nem igazán tudta színezni a játékot, ráadásul a két bekk sem sokat segített a támadások építéséhez.

 

A 32. percben Bowen csinált bolondot McTominay-ből és Tellesből, remekül ívelt középre, ahol érkezett Fornals, de csak oldalhálót talált.

 

Három percre rá kapufáig jutott Fornals; sokadik eladott labda után támadhatott a West Ham, de szerencsére a kapufa menteni tudott. 

 

Végre a United is eljutott lövésig, Greenwood tálalt Pogba elé, a francia egyből lőtt, de Fabianski védett.

 

A 38. percben a hazaiak örülhettek; egy szöglet utána a rövid oldalon csúsztatták meg a labdát a hosszúra, ahol Soucek érkezett és közelről a hálóba passzolt. 1-0 a WHU-nak.

 

Két perccel később 2-0 lehetett volna, Haller ugrott ki a védők között, Henderson mellett is elvitte a labdát, majd Maguire akart blokkolni, de a csatár lövőcselt mutatott be, amivel saját magát is kicselezte és elesett.

 

A 44. percben a bal szélen kavargatott Martial és Telles, előbbi került helyzetbe, de Fabianski nagyot védett.

 

Hendersonnak is volt még dolga a szünet előtt, neki is kellett nyújtóznia, de megoldotta.

 

Sajnos támadóink nagyon gyengén teljesítettek. Van de Beek semmi kreativitást nem jelentett, Greenwood és Martial sokáig teljesen észrevétlen maradt. Cavanin látszott az akarás, viszont sokszor pontatlan volt.

 

Solskjaer kettőt cserélt a második félidőre, lehozta Cavanit és van de Beeket, Fernandes és Rashford került a pályára.

 

Továbbra is pontatlanul játszottak a manchesteriek, miközben a West Ham védekezése és letámadása nagyon jól meg volt szervezve.

 

Az 51. percben ismét közel jártak a Kalapácsosok a gólhoz, de Bowen 3 méterről képes volt kihagyni a lehetőséget.

 

Két perccel később Maguire unta meg a társak szerencsétlenkedését, két embert kicselezett, majd 25 méterről kapura lőtt, Fabianskinak védenie kellett.

 

Maguire indította Rashfordot a következő támadás elején, az angol csatár okosan gurított a felfutó McTominay elé, a középpályás azonban csak oldalhálót talált.

 

A 62. percben kénytelen volt harmadik cseréjét is kihasználni Ole Gunnar Solskjaer, Martial sérült meg, Mata állt be helyette.

 

Megtört a jég, egyenlített a csapat! A 65. percben Henderson szaladt ki az oldalvonal felé egy labdára, előrevágta, Fernandes szedte össze, okosan indult befelé, Pogba elé gurított, aki 23 méterről a bal kapufa mellé, a hálóba tekert.

 

Sőt, két perccel később már a manchesteriek vezettek. Telles bedobása után Fernandes sarkazott vissza a brazilhoz, a bekk középre ívelt, Greenwood zseniálisan vette át a játékszert, lefordult ellenfeléről és egyből lőtt, védhetetlenül a kapuba!

 

A 72. percben Fernandes elképesztő indítással hozta helyzetbe Rashfordot, aki ellőtte a labdát a kapus mellett, de kapufát találta el, melyről az alapvonalon kívülre került a labda.

 

A 78. percben eldőlt a mérkőzés. Mata valami észvesztően nagy passzal hozta gólhelyzetbe Rashfordot, aki nem is hibázott, 3-1 már a Vörös Ördögöknek!

 

Hihetetlen, mennyivel jobban mozgott az egész csapat Fernandessel, mint van de Beekkel. A holland egyelőre nagyon kevés, még nem érzi a társakat, de nem is olyan lendületes a játéka, mint a portugálnak.

 

A 84. percben szabadrúgáshoz jutott a West Ham, Cresswell remekül tüzelt, de Henderson nagyot védett. Nem sokkal később Rice lövését is biztosan fogta a fiatal kapus.

 

Az első félidei gyenge produkció után - a cseréknek is köszönhetően - a manchesteri csapat remekül játszott a második 45 perc során. Jól látható volt, hogy a csapat Fernandes irányítása alatt tud játszani.

 

Premier League, 11. forduló
West Ham United 1-3 Manchester United
London Stadium

 

Vezette: Andre Marriner

 

West Ham: Fabianski - Balbuena, Ogbonna, Cresswell - Coufal(Johnson 84.), Rice, Soucek, Masuaku - Bowen(Lanzini 76.), Fornals(Benrahma 76.) - Haller
Nem használt cserék: Randolph, Diop, Noble, Snodgrass

 

United: Henderson - Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Telles - McTominay, Pogba - Greenwood, van de Beek(Fernandes 46.), Martial(Mata 62.) - Cavani(Rashford 46.)
Nem használt cserék: Grant, Matic, Williams, Tuanzebe

 

Gólszerző: Soucek 38' illetve Pogba 65', Greenwood 67', Rashford 78'

 

Sárga lap: -


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!