Mourinho: A Unitednak be sem kellene jutnia az Európa-ligába

A Manchester United az Európa-liga egyik nagy esélyese Jose Mourinho szerint, a portugál edző ugyanakkor azt is kiemelte, hogy a Tottenham riválisának be sem kellene jutnia a sorozatba.


Kedd este a Manchester United - ahol 2016 és 2018 között Mourinho is menedzser volt - kiesett a Bajnokok Ligája sorozatból és az Európa-ligában folytatja a továbbiakban a szezont.

 

Ole Gunnar Solskjaer fiai harmadik helyen végeztek a RB Leipzig ellen elszenvedett 3-2-es vereséget követően, most pedig a Bajnokok Ligája valamennyi, csoportjában harmadik helyre befutó csapatával együtt az Európa-liga kiesési szakaszába buktak le.

 

 

18 hónappal a menesztése előtt Mourinho 2017 májusában megnyerte a Uniteddal a sorozatot és úgy véli, korábbi csapatának remek esélyei vannak ezen siker megismétlésére: "A Manchester United most egyértelműen a sorozat egyik nagy esélyesévé lépett elő."

 

"A Bajnokok Ligájából kieső csapatok mindig erősek. Normális esetben nem is az Európa-liga szintjén vannak és a Manchester United a top klubok egyike."

 

"Nagyon nehéz csoportjuk volt - Paris Saint-Germain, Manchester United, és Leipzig - és ezt mindannyian tudtuk. Tudtuk, hogy egyiküknek sem lesz könnyű továbbjutni és azt is, hogy valamelyikük közül az egyik csapat az Európa-ligában fog landolni."

 

 

Mourinhót ezt követően arról a korábban tett kijelentéséről kérdezték, hogy a Bajnokok Ligája csoportkörében harmadik helyen végző csapatoknak nem kéne az Európa-ligában folytatni a szereplésüket, amire így válaszolt: "Jelenleg így működik a rendszer, de ha ez a saját csapatommal történt volna, akkor is ugyanezt gondolnám."

 

"Jelenleg így zajlik a kiírás és őszintén hiszek benne, hogy több minőséget hoz a sorozatba - ezt nem lehet elvitatni."

 

"Amikor olyan nyolc új csapat érkezik a kiírásba, akik egy másik szinthez tartoznak, majd lebuknak az Európa-ligába, az egyértelműen magával vonzza az Európa-liga színvonalának emelkedését is. Semmi kétség efelől. Amint a minőség magasabb lesz, úgy a figyelem is. Ez egy jó dolog."

 

"Sportszakmai szempontból ugyanakkor nem érzem fairnek. Egy csapat, amelyik nem sikeres egy kiírásban, lebukik egy másikba. Képzeld el - ha lenne egy másik sorozat -, hogy az Európa-liga csoportkörének harmadik helyen végzett csapata a kiesés helyett az európai futball piramisának egy alacsonyabb fokán folytatja a mérkőzéseit."

 

"Ha a futballban valamilyen oknál fogva nem győzöl... pech, ott a következő szezon. Jelenleg ugyanakkor így működik a rendszer, ami számomra nem probléma."

 

A Tottenham már biztosan helyet kapott az Európa-liga legjobb 32 csapata között - a Uniteddal együtt -, miután múlt héten biztosították a továbbjutásukat a csoportból, egy csütörtöki Antwerp elleni győzelemmel pedig a csoport élén zárhatják az őszt.


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!