Manchester United 6-2 Leeds United

Gólban gazdag találkozón nyertek a Vörös Ördögök és ezzel felléptek a tabella harmadik fokára úgy, hogy egy találkozóval kevesebbje van, mint a második Leicesternek.


Ole Gunnar Solskjaer négy helyen változtatott legutóbbi kezdőcsapatához képest, Daniel James is pályára léphetett ezúttal.

 

Kiválóan rajtolt a hazai csapat, középpályán labdát szerzett a United, Fernandes tálalt McTominay elé, aki gyönyörűen kilőtte a bal alsót, 1-0 a 2. percben! Sőt, Shaw bedobása és Martial remek átadása után McTominay a 3. percben már duplázott.

 

A Leeds próbált hamar gólt szerezni, de először Shaw mentett nagyot, majd a 8. percben Bamford helyezett a kapu mellé. A vendégek próbáltak magasan letámadni, minél hamarabb visszaszerezzék a labdákat.

 

A 10. percben McTominay tört előre, Rashfordot játszotta meg, aki egy csel után lőtt, de a védelem nagyot blokkolt.

 

A 19. percben Bamford betalált a hálóba, de lesen volt a csatár, így maradt a 2-0. Kínos volt a Leeds-nek az első 20 perc, hiszen 1-2 helyett 0-3 lett az állás, miután Fred játszott Martialhoz, majd Fernandes érkezett és lőtt a hosszú alsóba.

 

Bamfordék nem adták fel, játszották szokásos focijukat, próbáltak támadni, de csak szögletekig jutottak. Egy sarokrúgás után De Gea védett lábbal, ez volt a legkomolyabb dolga a kapusnak.

 

A túloldalon is voltak szögletek, a 37. percben lőtt pontrúgás remekül szállt a rövidre, Martial megcsúsztatta a hosszún érkező Lindelöf elé, aki közelről a kapuba passzolt, 4-0 a Unitednek!

 

A 42. percben megtört a jég a vendégek számára, egy szöglet után Cooper bólintott a kapuba, De Gea nem érte el a labdát, remekül volt helyezve a fejes, 4-1.

 

A játékrész utolsó percében Rashford csinált bolondot két védőből, ballal lőtt laposan, de a kapus elérte a jobb alsó sarokba tartó labdát és védeni tudott.

 

Egy nagyszerű első játékrészt láthattunk, remek manchesteri helyzetkihasználással, teljesen megérdemelt vezetéssel.

 

Majdnem úgy indult a második játékrész, ahogy az első, de Martial kapu mellé lőtt hatalmas helyzetből.

 

Az 50. percben Rodrigo beadása szállt át a hosszúra, Raphinha kapásból lőtt, De Gea óriásit hárított, majd Maguire szögletre mentett. Elképesztően nagyot védett a spanyol kapus.

 

Továbbra sem álltak le a csapatok, bár végig úgy tűnt, hogy a hazaiakban volt még gól. Az 59. percben Martial kereste McTominay-t egy íveléssel, de Alioski szögletre mentett a középpályás elől, így nem lett meg a mesterhármasa.

 

A 65. percben Raphinha átlövésénél kellett dolgoznia De Geának, nagyon jól védett ezúttal is.

 

Egy perccel később McTominay remeklése után James lőtt gólt, 5-1-re módosítva az állást. McTominay 2 gól mellé egy gólpasszt is felírhatott a neve mellé.

 

A 68. percben 11-est kapott a United! Rashford kavargatott a büntetőterületen belül, majd Martial ért a labdába, akit megrúgták, a csatár elesett, Taylor játékvezető pedig büntetőt ítélt. Fernandes végezte el, magabiztosan gurított a bal alsóba, 6-1!

 

Martial került gólhelyzetbe, de a kapus lábbal nagyot hárított. A következő percben azonban a Leeds lőtt gólt, nem is akármilyet. Dallas kapott labdát, aki úgy gondolta, megpróbálja eltekerni a hosszú felsőbe, sikerült is neki, csodaszép gólt szerzett. Legyen ennyi örömük a leedsieknek!

 

A 84. percben közel járt a 7. gólhoz Solskjaer csapata, Cavani lövését hárította a vendégek kapusa, majd a kipattanót James küldte rá, a kapus ezúttal is védett. Sőt, egy perccel később Telles bombájánál is komolyan kellett munkálkodnia a portásnak.

 

Hihetetlen, mit csinált Meslier ezekben a percekben. Maguire fejesét is fogta, majd egy rossz kidobás után Fred került hatalmas helyzetbe, de a kapus most is védett.

 

Harrison előtt adódott nagy lehetőség, hogy beállítsa az angol-magyar eredményét, de a támadó kapu mellé lőtt, maradt a 6-2.

 

Ez is lett a vége, a United tökéletesen lehozta ezt a mérkőzést. Apró szépséghiba, hogy McTominay sérülés miatt lebicegett a pályáról, így az utolsó perceket 10 emberrel fejezte be a csapat.

 

 


Premier League, 14. forduló
Manchester United 6-2 Leeds United
Old Trafford

 

Vezette: Anthony Taylor

 

United: De Gea, Wan-Bissaka, Maguire, Lindelöf, Shaw(Telles 60.), Fred, McTominay, Fernandes(Van de Beek 71.), James, Martial, Rashford(Cavani 71.)
Nem használt cserék: Henderson, Bailly, Pogba, Mata, Greenwood, Matic

 

Leeds: Meslier, Dallas, Ayling, Cooper(Davis 71.), Alioski, Phillips(Strujik 46.), Raphinha, Rodrigo, Klich(Shackleton 46.), Harrison, Bamford
Nem használt cserék: Casilla, Poveda, Roberts, Costa, Hernandez, Casey

 

Gólszerző: McTominay 2', 3', Fernandes 20', Lindelöf 37', James 66', Fernandes 70' (11-es) illetve Cooper 42', Dallas 73'

 

Sárga lap: James


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!