McTominay erőddé változtatná az Old Traffordot

A Manchester United középpályása, Scott McTominay kimagasló teljesítményt nyújtott vasárnap és a Leeds United 6-2-es legyőzéséből két góllal vette ki a részét.


A skót válogatott középpályás már nagyon korán lefektette a mérkőzés alapjait az Old Traffordon, ugyanis 160 másodperc elteltével már 2-0 állt az eredményjelzőn a javukra, köszönhetően az ő duplájának.

 

A mérkőzést követően dicsérettel illette azt, ahogyan Ole Gunnar Solskjaer legénysége hozzáállt a 2004 óta első Yorkshire-i alakulat elleni összecsapáshoz.

 

"Számunkra ez egy nagyon jó mérkőzés volt" - kezdte McTominay a SkySportsnak.

 

"Részemről én hozzá vagyok szokva a magas intenzitású, gyors tempójú futballhoz a találkozókon és természetesen el kell mondanunk, hogy csapatként nagyon jól játszottunk. Szerintem nagyon megérdemelten szereztünk hat gólt."

 

"Szerintem mindenki ismeri a Leedset csapatként. Lenyűgözőek, csakúgy, mint az edzőjük. Szerintem sok múlt a részleteken, a labdával és a labda nélkül történő mozgáson, de ezt mi már jó előre tudtuk. Rengeteg videós elemzést végeztünk velük kapcsolatban, úgyhogy szerintem a menedzser nagyon jó munkát végzett a mai napra vonatkozóan, ez pedig elég jól kifizetődött, ha sikerült hat gólt szereznünk."

 

Két villámgyors góljával Premier League történelmet is írt a saját nevelésű játékos. Soha, egyetlen játékos se tudott két gólt szerezni ennyire gyorsan ebben a sorozatban. A mérkőzés angol nyelvű kommentátoraként Gary Neville két egykori csapattársa, Roy Keane és Paul Scholes kombinációjaként írta le McTominay-t, ez a fajta összehasonlítás pedig érthetően hízelgő volt a csapat 39-ese számára.

 

"Nos, természetesen" - válaszolt, amikor arról kérdezték, hogy tetszett-e neki ez az összehasonlítás.

 

"Azért vagy a pályán, hogy elvégezd a feladatodat, én pedig nem akarok túlzottan elszállni ettől. Természetesen nagyszerű dolog két gólt szerezni, de emellett a csapat is nagyon jól szerepelt."

 

 

A klub akadémiáján nevelkedett középpályás különösen elégedett volt a United által mostanság mutatott kiegyensúlyozott teljesítménnyel gyenge szezonrajtjukat követően.

 

"Természetesen számunkra mindig minden a következő meccsről szól, a következő meccs pedig mindig kupadöntő számunkra [az Everton ellen a Ligakupa negyeddöntőjében] ennél a klubnál, ezt pedig a menedzser már tavaly leszögezte számunkra."

 

"Túlzottan kiegyensúlyozatlanok voltunk, fejben nem megfelelő módon álltunk hozzá a meccsekhez idén. Sokkal jobban kellett koncentrálnunk arra, amit csinálunk és ahogyan hozzáállunk a feladatainkhoz."

 

"Úgy érzem, hogy ma ezt sikerült megmutatnunk és természetesen azt is elmondhatjuk, hogy most jó sorozatban vagyunk. Jó munkát végeztünk, hat gólt szereztünk hazai pályán, az öltöző pedig kezd egyre jobban hozzászokni ahhoz, hogy egyre eredményesebbek vagyunk. Mint tudjuk, nagyon fontos, hogy az otthonunk erőddé váljon és a vendégcsapatok féljenek hozzánk látogatni."

 

McTominay bővebben is kifejtette véleményét az Old Traffordon való gólszerzés fontosságáról, miután ezen a területen eléggé szenvedtek ebben a szezonban és kihangsúlyozta abbeli vágyát is, hogy szeretné olyan hellyé tenni az Álmok Színházát, ahova nem nyerni járnak az ellenfelek.

 

"Természetesen ez most megváltoztatja majd az eddigieket, mert kezdünk hozzászokni a gólszerzéshez, ez pedig mindenkinek plusz energiát ad, amely jól megmutatkozott az atletikusságunkban is."

 

"Én is érzem, hogy milyen hatalmas távot tettünk meg csapatként... Először is megnyertük a csatáinkat, labdákat szereztünk, amely az egyik legfontosabb alapja egy futball meccsnek, a végén pedig kijött a minőségbeli különbség. Ezt az üzenetet akartuk átadni és úgy érzem, hogy ez sikerült is."

 

A Marcelo Bielsa tanítványai ellen aratott magabiztos sikert követően a Vörös Ördögök harmadik helyre kapaszkodtak fel a Premier League tabelláján, a listavezető Liverpoolhoz képest pedig öt pontos hátrányuk van, egy mérkőzéssel kevesebbet játszva.

 

"Nem tekintünk a tabellára. Nincs időnk nézelődni, tekintve, hogy még milyen sok mérkőzés vár ránk. Minden egyes mérkőzéshez egyesével kell hozzáállnunk, egyszerre csak egyre koncentrálhatunk. Egyelőre még nincsen ötletünk se, hogy a szezon végén hova juthatunk."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!