Városi derbi az elődöntőben

A Carabao Cup elődöntőjében a Vörös Ördögök a Manchester City-t fogadják.


A United az Everton elleni, 2-0-ra megnyert negyeddöntő után került a sorozat elődöntőjébe, melynek sorsolásán a városi riválist kapta.

 

Az elődöntőket a január 4-ével kezdődő héten rendezik meg. A Ligakupa másik elődöntőjét a Tottenham és a Brentford játssza majd.

 

Tavaly a csapat az elődöntőig jutott a sorozatban, akkor a későbbi győztes Man City búcsúztatta Ole Gunnar Solskjaer együttesét két mérkőzéses csatában.

 

Idén azonban a pandémia miatt feltorlódott mérkőzések okán az elődöntő csak egy találkozón dől el, míg a döntő a megszokott február végi időpontról átkerült április 25-re abban a reményben, hogy addigra szurkolókkal lehet megtölteni a Wembley-t.

 

 

A tavalyi kiesés után Ole srácai eltökéltek, hogy végre hatodik alkalommal nyerjék meg ezt a sorozatot. Ráadásul amennyiben nyerne a United az Old Traffordon, azzal a City uralmát is megtörné, hiszen a Kékek a legutóbbi 3 évben megnyerték ezt a kupát, míg a United legutóbb 2017-ben diadalmaskodott, amikor 3-2-re legyőzte a Southamptont.

 

A január eleji derbi lesz a hetedik városi rangadó Ole számára azóta, hogy két éve átvette a csapat irányítását. Eddig a norvég háromszor nyert, kétszer kikapott, míg egy döntetlen született, ez utóbbi volt az eddigi utolsó derbi, mely ebben a hónapban zajlott a Premier League-ben.

 

A City eddigi útja a Bournemouth elleni, 2-1-es sikerrel indult, ami után a Turf Mooron 3-0-ra legyőzte a Burnleyt, majd a negyeddöntőben az Arsenalt múlta felül 4-1-re.

 

A Brentford a Newcastle Unitedet győzte le 1-0-ra, míg a Tottenham a Stoke City otthonában tudott nyerni 3-1-re.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!