Leicester City 2-2 Manchester United

Megosztoztak a csapatok a Boxing Day alkalmából a King Power Stadionban.


Hagyományosan rendkívül jól szerepel a Manchester United a Boxing Day meccseken, így az idegenbeli veretlenség továbbra is megmaradt, de a 3 pontot nem sikerült elhozni a Rókalyukból.

 

Ismét hamar vezetést szerezhettek volna a Vörös Ördögök, alig másfél perc elteltével Bruno Fernandes emelt lehelet finoman a 16-os sarkáról a középen teljesen üresen érkező Marcus Rashford fejére, aki talán maga sem hitte el, hogy ennyire üresen maradt, így zavarában csúnyán kapu fölé fejelte a labdát.

 

Alig egy perccel később a Leicester is észrevétette magát a pályán, Vardy kanalazott kapu felé egy jobb oldalról beívelt labdát, azonban vörös kollégájához hasonlóan ő is fölé lőtte. 5 perccel később ismét a United kapuja előtt akadtak izgalmak, David de Gea kísérelt meg a Sky Sports szilveszteri különkiadásba bekerülni egy hazaadást követő ügyetlenkedéssel, de a középre passzolt labdát a belső védők végül tisztázni tudták Maddison elől.

 

A 23. percben a Leicester védői voltak nagyon kényelmesek egy bedobást követően, a oldalról érkező - egyébként hosszú - passzba Bruno Fernandes bravúrosan becsúszva, a cipője orrával pöckölt bele így 2 Leicester védő között éppen az üresen befutó Rashfordot találta meg, aki higgadtan helyezett középről a bal kapufa mellé, Schmeichelnek esélye sem volt. 1-0!

 

 

Nem örülhettek sokáig a vezetésnek a Vörös Ördögök, 7 perccel később a Rókák szinte a semmiből egyenlítettek, épp Bruno Fernandes veszített el egy labdát, de középen sem Fred, sem McTominay nem támadta meg Barnest, aki távolról bombázott középmagasan a jobb kapufa mellé. 1-1!

 

A 37. percben Bruno visszavehette volna a vezetést egy szabadrúgást követően, azonban fejese végül pontatlannak bizonyult, így döntetlennel fordultak a csapatok.

 

A második félidőben ismét a United volt kezdeményezőbb, James vezethetett kontratámadást a 49. percben, az utolsó passzba azonban Foana bravúrosan belelépett, így még helyzet sem lett az ígéretes lehetőségből. Az 52. percben Fred és Bailly döntöttek úgy, hogy ők is megkísérlik a szilveszteri különkiadásba kerülést, a brazil középpályás rúgta karon a felemelt kézzel mutogató középhátvédet, így igen kedvező pozícióban állhatott a labda mögé az ellenfél szabadrúgás specialistája, James Maddison. Az ifjú angol remekül tekerte kapura a labdát, de egy másik angol ifjú - név szerint a sorfalban álló gólszerző, Marcus Rashford - fejéről szögletre vágódott a labda.

 

A 61. percben ismét Marcus Rashford volt a főszereplő, aki Schmeichellel találta szemben magát egy remek passzt követően, azonban pontos és erős lövése sem foghatott ki a remek szöget bezáró ifjabbik dán óriáson. Pár perccel később Martial 1 az 1 ellen vihette a kapusra a labdát egy kiugratást követően, ekkor már Kasper is tehetetlen volt, de a rókák szerencséjére egy cipőfűzőnyivel lesen volt a francia támadó a VAR elemzése alapján.

 

A 79. percben ismét a United szerzett vezetést, a pár perccel korábban beállt Edison Cavani remek ütempasszal ugratta ki Bruno Fernandest, aki higgadtan a hosszú sarokba gurított, 2-1! Bruno a gólöröménél meg is emelte képzeletbeli kalapját az uruguayi támadó előtt.

 

Már-már úgy tűnt, győzelmet aratnak a Vörös Ördögök és folytatódik hagyományos remek Boxing Day sorozatuk, de a 85. percben Vardy egy oldalról belőtt labdát rúgott kapu felé 4 ember közül az ötösön belül, Tuanzebe lábáról pedig a kővé dermedt De Gea mellett a kapuba csorgott a játékszer, ismét döntetlenre módosítva ezzel az eredményt. 2-2!

 

 

A hosszabbítás 2. percében még a Rókák előtt adódott egy lehetőség, egy szabadrúgás után lecsorgó labda Perez lábáról vándorolt centikkel a kapu mellé, bár vélhetően lesen tartózkodott a támadó, így a gól érvénytelen lett volna. További említésre méltó dolog már nem történt, így 520. alkalommal fújhatta le Mike Dean játékvezető az általa vezetett mérkőzést, ezúttal 2-2-es állással.

 

 

Premier League, 15. forduló

Leicester City - Manchester United 2-2

King Power Stadium

 

 

Leicester: Schmeichel; Justin, Fofana, Evans, Castagne; Ndidi, Tielemans; Albrighton, Maddison, Barnes; Vardy

csere: Perez



Manchester United: De Gea; Lindelöf, Bailly, Maguire, Shaw; McTominay, Fred; Fernandes; Rashford, Martial, James

cserék: Pogba (James), Tuanzebe (Lindelöf), Cavani (Martial)

 

 

Gólszerzők: Barnes 31', Tuanzebe (öngól) 85' ill. Rashford 23', Fernandes 79'

 

Sárga lap: Maddison, Ndidi, illetve Fernandes


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!