Manchester United 1-0 Wolverhampton Wanderers

Nagyon nehezen, de csak behúzta a három pontot a manchesteri gárda.


Fiatal, felforgatott csapattal érkezett az Álmok Színházába a Wolverhampton, míg Ole Gunnar Solskjaer igen erős gárdát tett fel a pályára.

 

A vendégek kezdték veszélyesebben a találkozót, két lövéssel mozgatták meg De Geát az első 10 percben, ám a kapusnak nem volt nehéz dolga ezeknél.

 

A manchesteriek az első 15 perc során leginkább csak a tizenhatosig jutottak el, onnan azonban átlövések helyett további passzokkal próbálták átjátszani az ellenfél védelmét, ez azonban nem sikerült. Talán 1-2 lövést meg kellett volna próbálni inkább, amivel kicsit meg lehetett volna nyitni a Farkasok védelmét.

 

A félidő felénél egy szabadrúgás után Saiss fejese a léc tetejére hullott, De Gea rajta volt. Egyelőre a hazai kaput több labda találta el, a United túlcifrázta a támadó harmadban a játékát.

 

26 percre kellett várni az első, igazán nagy lehetőségre; Matic ívelt a kapu elé, de sajnos Cavani és Fernandes is lemaradt a labdáról.

 

Hét perccel később Greenwood beadása után Fernandes 5 méterről lőtt, Patricio elképesztően nagyot védett. Maradt a 0-0.

 

A 39. percben Neto szabadrúgása ment a rövid felé, Saiss még beleért, De Gea kiöklözte a játékszert.

 

Egy langyos félidőt láthattunk, a Unitednek ennél többet kellett mutatnia, ha nyerni akart. Solskjaer cserélt is a szünetben, Telles helyére Shaw-t tette be, az angol bekk sokkal jobban teljesít támadások során, passzjátéka és lendülete révén talán Rashford előtt több lehetőség adódik a második félidőben.

 

A vártakkal ellentétben a hazaiak továbbra is nagyon pontatlanul játszottak az ellenfél térfelén és eltelt 20 perc úgy, hogy szinte semmi veszélyt nem jelentettek Rashfordék.

 

A 69. percben egy szöglet utána Cavani talált a kapuba, de lesen állt, így a gól érvénytelen, ráadásul Coady kezezése sem ért büntetőt Mossnál.

 

Negyed óra volt hátra, mikor Fernandes hosszú passza találta meg Pogbát, aki átvette, majd 21 méterről lőtt, de Patricio védeni tudott.

 

A 77. percben szép támadást vezetett a csapat, Martial elé tálalt Pogba, a csatár azonban csúnyán kapu fölé tüzelt.

 

Öt percre rá Wan-Bissaka mögé került Ait-Nouri, majdnem az alapvonalig ment a labdával, onnan középre lőtt, De Gea védett, majd Maguire kihozta a játékszert a veszélyes zónából.

 

Nagyon szenvedés volt az egész találkozó, mely már a ráadás perceiben járt, amikor Fernandes kiválóan indította Rashfordot, aki cselekkel befelé tört, majd lövésre szánta el magát, a labda megpattant, becsapva Particiót. Így született meg a United vezető találata.

 

Az ünnepi időszakban nem az számít, milyen a játék, ilyenkor az eredmény a fontos. Ha nehezen is, de sikerült megszerezni a győzelmet, amivel a Vörös Ördögök a tabella második helyére léptek fel!

 

 

Premier League, 16. forduló
Manchester United 1-0 Wolverhampton Wanderers
Old Trafford

 

Vezette: Jonathan Moss

 

United: De Gea - Wan-Bissaka, Bailly, Maguire, Telles(Shaw 46.) - Matic, Pogba - Greenwood(Martial 65.), Fernandes(McTominay 95.), Rashford - Cavani
Nem használt cserék: Henderson, Mata, James, Fred, Tuanzebe, van de Beek

 

Wolves: Patricio - Kilman, Coady, Saiss - Hoever, Neves, Vitinha(Podence 54.), Moutinho, Ait-Nouri - Traore, Neto(Silva 68.)
Nem használt cserék: Ruddy, Semedo, Richards, Otasowie, Marques, Cundle, Corbeanu

 

Gólszerző: Rashford 93'

 

Sárga lap: Rashford illetve Patricio


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!