Elhunyt a United korábbi menedzsere, Tommy Docherty

Hosszú betegség után, 92 éves korában elhunyt a Manchester United korábbi menedzsere, Tommy Docherty, jelentette be családja hivatalos közleményben.


Docherty, vagy ahogy mindenki ismerte, 'a Doc', 12 klubot irányított - köztük a Chelsea-t, az Aston Villa-t és a Derby-t is - 27 éves edzői karriere során.

 

Emellett leülhetett a skót válogatott kispadjára is, de ismertséget az Old Traffordon eltöltött 5 szezonja alatt szerzett, amely során az FA-kupa döntőben felülmúlta a Bob Paisley vezette Liverpoolt is 1977-ben.

 

Docherty-t észak-nyugat angliai otthonában, december 31-én érte a halál.

 

"Tommy otthona békéjében, családi körben távozott el közülünk" - jelentette meg a család szóvivője közleményében.

 

 

Docherty-vel esett ki 1974-ben a United az angol másodosztályba - 36 év után először - de egy évvel később, 1975-ben bajnokként juttatta vissza csapatát az első osztályba, majd két évvel később az FA-kupát is elhódította a Vörös Ördögökkel.

 

"Mély megrendüléssel értesültünk Tommy Docherty halálhíréről, aki 1977-ben FA-kupa győzelemig vezetett minket lenyűgöző, támadószellemű csapatával, amely a Manchester United legszebb tradícióját idézte" - áll a United hivatalos, Twitteren megjelent közleményében.

 

"A klubnál mindenki osztozik Tommy szeretteinek fájdalmában."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!