Beharangozó: Manchester United - Manchester City

Ligakupa találkozóval folytatódik a meccsdömping. A Vörös Ördögök számára a döntőbe jutás a cél, ahová a városi rivális City testén keresztül vezet az út.


Szerda este kerül megrendezésre a Manchester United - Manchester City rangadó, aminek nem kevesebb a tétje, mint a Ligakupa döntőjébe való bejutás. A másik ágon a Tottenham fogadja a nagy meglepetést okozó Brentford csapatát kedd este. Solskjaer nyilatkozatai szerint trófeákat akar nyerni a csapat, így minden kupa fontos számukra. Ebből következtetve, ha rotálni is fogja a csapatát, szinte biztosra vehető, hogy nem egy full "B" csapatot fog felküldeni a pályára a norvég menedzser.

 

A sűrű menetrend most a Unitednek kedvez, hiszen a Vörös Ördögök már január 1-én lejátszották a 17. fordulóra kiírt bajnoki mérkőzésüket az Aston Villa ellen, míg Pep Guardiola csapata január 3-án meccselt Londonban a Chelsea-vel. Mindkét manchesteri alakulat győzelemmel indította a 2021-es esztendőt. A United 2-1-re győzte le az Oroszlánokat, a City pedig 3-1-re a londoni kékeket. A Ligakupában pedig az előző fordulóban Ole csapata az Evertont verte idegenben 2-0-ra, Guardiola legényei pedig az Arsenalt ütötték ki vendégként 1-4-re.

 

Tavaly decemberben a két csapat már találkozott egymással a szezonban, méghozzá egy bajnokin, aminek a kimenetele egy 0-0-s döntetlen volt. Jó lenne túlóra nélkül megúszni a szerda esti találkozót és a rendes játékidőben legyűrni a zajos szomszédokat. Egy győzelemmel a City egyeduralmát is megszakíthatná a United a Ligakupában, hiszen az elmúlt 5 évben a City 4 alkalommal is elhódította a trófeát.

 

 

Akik hiányozhatnak:

 

United: Jones (térdsérülés), Rojo (vádlisérülés), Cavani (eltiltás)

 

City: Ederson (betegség), Jesus (betegség), Garcia (betegség), Walker (betegség)

 

 

Érdekességek:

 

Ez a 4. alkalom, hogy a United és a City a Ligakupa elődöntőjében találkozik egymással. Négy alkalommal elődöntőben még a Tottenham-Arsenal páros játszott egymással. Először 1969-1970-ben játszottak elődöntőt egymás ellen a csapatok, akkor a City jutott döntőbe 4-3-as összesítéssel és meg is nyerte a sorozatot. Ezután ugrunk egy nagyot a 2009-2010-es szezonra, itt a United örülhetett a 4-3-as összesítésnek, míg a döntőt is a United nyerte 2-1-re az Aston Villa ellen. Legutóbb pedig 2019-2020-ban találkoztak a Ligakupa elődöntőjében a manchesteri csapatok és 3-2-es összesítéssel a City jutott a döntőbe, amit meg is nyert 2-1-re Guardiola csapata az Aston Villa ellen.

 

Minden sorozatot figyelembe véve a United a legutóbbi 3 City elleni találkozóján veretlen maradt (2 győzelem, 1 döntetlen) a városi riválissal szemben úgy, hogy azok gólt sem tudtak szerezni a Vörös Ördögök ellen.

 

A két csapat legutóbbi 14 egymás elleni mérkőzéséből a hazai pályán játszó gárda csak háromszor tudott nyerni. Emellett 3 döntetlen és 8 vereség szerepel a hazai csapat neve mellett.

 

Ez a Manchester United 16. Ligakupa elődöntője. Eddig 9 alkalommal jutott döntőbe a csapat. Legutóbbi 3 elődöntőjéből a United kétszer elbukott, előtte 9 alkalomból nyolcszor bejutottak a döntőbe.

 

A City legutóbbi 5 Ligakupa elődöntőjéből továbbment a döntőbe, amit meg is tudott nyerni. Ha ez most sikerül nekik és később meg is nyernék a sorozatot, akkor csatlakoznának a Liverpoolhoz, akik szintén egymást követő 4 szezonban is döntőbe jutottak és meg is nyerték azt. A Pool 1981-1984 között tette mindezt.

 

A United ebben a Ligakupa kiírásban eddig 8 gólt jegyez, ezt a 8 találatot pedig 7 különböző játékos hozta össze (Mata 2, Rashford, Greenwood, McTominay, Pogba, Martial és Cavani). Korábban ennél többen (9-en) 2016-2017-ben találtak be az ellenfelek kapujába. Ebben a szezonban a United meg is nyerte a sorozatot.

 

A Manchester City legutóbbi 23 Ligakupa mérkőzéséből csak 2-t veszített el (17 győzelem, 4 döntetlen). Mindkettőt a United ellen, 2016-ban és 2020-ban. Guardiola irányítása alatt a City eddig 6 alkalommal találkozott a Solskjaer vezette Uniteddel és 3 alkalommal vereséget is szenvedtek. A spanyol mesternek ez a legrosszabb mutatója olyan menedzserekkel szemben, akikkel legalább 5 alkalommal találkozott az általa irányított csapat.

 

 

Egymás elleni statisztika:

 

Örökmérleg: 183 mérkőzés - 76 United győzelem, 53 döntetlen, 54 City siker - gólarány 263/249 a United javára

 

Ligakupa: 9 mérkőzés - 4 United győzelem, 1 döntetlen, 4 City siker - gólarány 11/14 a City javára

 

 

A két csapat eredményei a 2020/21-es Ligakupa kiírásban:

 

United: GY, GY, GY - mindhárom találkozóját rendes játékidőben megnyerte a United

 

City: GY, GY, GY - mindhárom találkozóját rendes játékidőben megnyerte a City

 

 

A két csapat legutóbbi 5 Ligakupa találkozójának végeredménye:

 

City - United 0-1 (2020.01.29.)

 

United - City 1-3 (2020.01.07.)

 

United - City 1-0 (2016.10.26.)

 

United - City 3-1 (2010.01.27.)

 

City - United 2-1 (2010.01.19.)

 

 

A csapatok legjobb góllövői a Ligakupában:

 

United: Mata 2 gól

 

City: Foden 2 gól, Sterling 2 gól

 

 

Ligakupa, elődöntő

Manchester United - Manchester City

Old Trafford, 2021.01.06. 20:45

 

A találkozó játékvezetője: Martin Atkinson

 

 

Lehetséges kezdőcsapatok:

 

United: Henderson - Telles - Maguire - Bailly - Wan-Bissaka - McTominay - Fred - Pogba - Mata - Rashford - Martial

 

City: Steffen - Mendy - Stones - Dias - Cancelo - Rodrigo - Fernandinho - Foden - de Bruyne - Mahrez - Sterling

 

 

ManUtdFanatics.hu tipp: 2-1

 

A mérkőzést a Digi Sport 2 élőben közvetíti.


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!