De Gea rekordokat döntöget

David de Gea büszkén fogadkozott Twitter-oldalán annak kapcsán, hogy klubrekordot állított be az Aston Villa elleni mérkőzésen, hiszen immár ő viselte legtöbbször a Manchester United szerelését Premier League meccsen a Nagy-Britannián kívülről érkező játékosok közül.


A spanyol hálóőr egész pontosan a 327. bajnokiján lépett pályára a Vörös Ördögök birminghamiek felett aratott 2-1-es győzelme alkalmával még múlt pénteken az Old Traffordon, köszönhetően az Anthony Martial és Bruno Fernandes által szerzett góloknak.

 

Az említett mérkőzéssel De Gea Roy Keane bajnokijainak a számát hagyta maga mögött, hiszen az ír csillag 326 meccsen képviselte a Unitedet bajnoki összecsapáson. A spanyol kapus így jelenleg már az 5. az örökranglistán négy nem mindennapi United legendához csatlakozva.

 

David egykori csapattársa és a United történelmének gólkirálya, Wayne Rooney áll a 4. helyen az ominózus listán 393 bajnokijával, akit a manchesteriek történetének egyik legkiválóbb csapatkapitánya, Gary Neville előz meg kerek 400 meccsel.

 

Sokak nagy kedvence, Paul Scholes áll az előkelő 2. helyen 499 bajnokival a neve mellett, és ahogy azt sejteni lehetett, az abszolút klubrekorder Ryan Giggs szerepelt a legtöbb Premier League találkozón - 632-n egészen pontosan.

 

 

De Gea legutóbbi tétmeccse egyébként a 424. volt összességében, amit a United mezében teljesített, és ezzel az 1937 és 1955 között a klubnál szereplő Jack Rowley-t érte be.

 

David jelenleg így a 22. helyen áll az összesített rangsorban a 437 meccset letudó Garry Pallister (1989-1998) mögött, majd Jack Silcock (1919-1934) következik 449 találkozóval.

 

Amennyiben a sérülések elkerülik, a spanyol válogatott minden bizonnyal még ebben a szezonban lehagyhatja e tekintetben mindkét említett egykori Vörös Ördögöt, s ezzel mindent egybevetve a 20. helyre lépne elő. Nem mindennapi teljesítményt jelentene egy ekkora múlttal rendelkező klubnál.

 

David egyébként a következő kommentet fűzte hozzá Twitter oldalán ahhoz a képhez, melyen a klub hivatalos oldala megosztotta az említett statisztikát a Villa meccs után: "Még több következik".


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!