Fosu-Mensah távozhat januárban

A Manchester United menedzsere, Ole Gunnar Solskjaer megerősítette, hogy Timothy Fosu-Mensah távozhat januárban, amennyiben megfelelő ajánlatot kapnak érte.


A holland védő 2014-ben csatlakozott a United akadémiájához az Ajaxtól, azóta pedig 30 alkalommal lépett pályára a felnőtt csapatban, legutóbb még decemberben, az RB Leipzig elleni Bajnokok Ligája csoportmérkőzésen.

 

Tim ebben a szezonban három alkalommal ölthette magára a Vörös Ördögök mezét, de egyedül kezdőként csak a szeptemberi, Crystal Palace elleni bajnokin szerepelhetett.

 

Pénteki sajtótájékoztatón Ole-t a holland játékos jövőjéről és arról kérdezték, elhagyja-e vagy sem a klubot a téli átigazolási időszakban.

 

"Nem vagyok benne biztos, hogy Timo maradni fog vagy él esetleg a lehetőségével és továbbáll" - kezdte a norvég menedzser.

 

"Nem játszik eleget, így természetesen lehetőséget kapott arra, hogy más klubokkal egyeztessen egy esetleges januári távozásról. Nehéz, amikor jó és tehetséges játékosokkal rendelkezel és nem tudsz nekik elég játéklehetőséget biztosítani."

 

 

Solskjaer a továbbiakban Fosu-Mensah professzionalizmusát dicsérte, annak ellenére, hogy csak kevés játékpercet tudott a pályán tölteni a csapatban ebben a szezonban.

 

"Ő most pályafutásának abban a szakaszában van, amikor mennie kell, hogy játszhasson."

 

"Ez a váltás lehet, hogy január végén, de az is lehet, hogy nyáron történik meg. Szóval ő keményen dolgozik és készen áll, hogy távozzon, ha bármelyik klub úgy érzi, hogy szüksége van rá."

 

A klubnál töltött időszaka során Fosu-Mensah két alkalommal került kölcsönbe, mindkétszer Londonba, egyszer a Crystal Palace-hoz, egyszer pedig a Fulham gárdájához.

 

Csakúgy, mint Marcus Rashford, a csapat 24-ese - aki háromszoros holland felnőtt válogatott - is 2016 februárjában debütált a Premier League-ben, az Arsenal elleni győztes rangadón.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!