Beharangozó: Burnley - Manchester United

Kedd este pótolja a United az 1. bajnoki fordulóban elmaradt találkozóját a Burnley ellen.


Három idegenbeli mérkőzése következik a Manchester Unitednek a Premier League-ben, melyek rendkívül fontosak lehetnek a bajnoki versenyfutás szempontjából. Először január 12-én a Burnley ellen pótolják elmaradt találkozójukat a Vörös Ördögök, majd rá 5 napra pedig jöhet az igazi erőpróba a Liverpool ellen. A harmadik meccset pedig a Fulham ellen fogja játszani Solskjaer csapata vendégként.

 

A tabellán jelenleg a United azonos pontszámmal, de rosszabb gólkülönbsége miatt a 2. helyen áll a Vörösök mögött, azonban a kedd esti találkozót követően akár 3 pontos előnyből is várhatják a 19. fordulót Solskjaer fiai. A Liverpool elleni mérkőzésnél érkezünk meg a bajnokság feléhez, tehát a bajnoki cím megszerzéséig még nagyon hosszú és nehéz út vezet, de mentálisan nagy lökést adhat a csapatnak, ha januárt végére akár 3-6 pontos előnnyel futnának neki a továbbiaknak.

 

A Manchester United remek idegenbeli formát mutat a szezon során és jelenleg még veretlenek, ha vendégként lépnek pályára. A Burnley a 16. helyen tanyázik a tabellán és nem érezheti magát ott biztonságban, ezért kemény mérkőzésre számíthatnak a manchesteriek, viszont ha megnézzük a két csapat egymás ellen vívott bajnoki találkozóit, akkor hazai pályáján a Burnley legutóbb 2009. augusztus 19-én tudta legyőzni a Unitedet 1-0-ra. A két csapatnak egyébként ez volt az első Premier League találkozója, a dolog pikantériája pedig az, hogy emellett még egyszer tudták két vállra fektetni a Vörös Ördögöket, ami a legutolsó egymás elleni találkozójukon történt 2020. január 22-én az Old Traffordon.

 

 

Akik hiányozhatnak:

 

Burnley: Rodriguez, Taylor, McNeil

 

United: Jones

 

 

Érdekességek:

 

A két csapat legutóbbi Premier League találkozóján a Burnley diadalmaskodott az Old Traffordon 2-0-ra. 1968 szeptembere óta még sosem fordult elő, hogy két egymást követő bajnokit nyertek volna a United ellen.

 

A Vörös Ördögök első PL mérkőzésüket elveszítették 1-0-ra a Turf Mooron 2009 augusztusában, azóta viszont 4 győzelem és 1 döntetlen az idegenbeli mérlege a csapatnak. Ezen az 5 mérkőzésen még gólt sem kapott a United.

 

A Burnley a United elleni hazai bajnokijain összesen 1 gólt tudott szerezni, míg vendégként 7 gólt jegyeznek a Premier League-ben.

 

Az elmúlt 6 évben az első fordulóra kiírt mérkőzései közül a Burnley csupán egyet tudott megnyerni, ami a Huddersfield elleni találkozójuk volt 2019-ben. A többi eredménye 2 döntetlen és 3 vereség.

 

A Manchester United az egyetlen csapat a Premier League-ben amely még idegenben veretlen (6 győzelem és 1 döntetlen). Összességében nézve 14 idegenbeli bajnoki óta veretlen a csapat, ami a második legjobb eredmény a klub történetében. Az első 2010 márciusa és 2011 januárja között volt, amikor 16 bajnokit hoztak le a Vörös Ördögök vereség nélkül idegenben.

 

Legutóbbi két hazai bajnokiját a Burnley a Wolves és a Sheffield ellen megnyerte és most lehetőségük lesz zsinórban a 3. hazai bajnokit is megnyerni 2017 januárja óta először. Akkor 5 bajnoki meccset tudtak hozni otthon zsinórban.

 

A United átlagosan 3 gólt lő idegenbeli mérkőzésein ebben a szezonban, ami 7 találkozón 21 találatot jelent. A Premier League történetében a legjobb idegenbeli gólátlagot jelenleg a Liverpool tartja a 2013/14-es szezonból, amikor a Vörösök 2,5-ös gólátlagot produkáltak a szezon során vendégként.

 

A Burnley támadója, Chris Wood az egyetlen olyan játékosa a csapatnak, aki ebben a bajnoki szezonban több gólt is tudott szerezni. Összesen 3 találatot jegyez.

 

Marcus Rashford a szezon eddig 7 idegenbeli bajnokiján 6 találatnál jár, korábban pedig még sosem tudott ennél többet szerezni, amikor a csapata idegenben lépett pályára egy bajnoki szezon során.

 

 

Egymás elleni statisztika:

 

Örökmérleg: 130 mérkőzés - 62 United győzelem, 23 döntetlen, 45 Burnley siker - gólarány 223/187 a United javára

 

Premier League: 12 mérkőzés - 6 United győzelem, 4 döntetlen, 2 Burnley siker - gólarány 17/8 a United javára

 

 

A csapatok legutóbbi bajnokijainak eredménye:

 

Burnley: GY, D, GY, V, GY

 

United: GY, GY, D, GY, GY

 

 

A két csapat legutóbbi 5 egymás elleni bajnokijának eredménye:

 

United - Burnley 0-2 (2020.01.22.)

Burnley - United 0-2 (2019.12.28.)

United - Burnley 2-2 (2019.01.29.)

Burnley - United 0-2 (2018.09.02.)

Burnley - United 0-1 (2018.01.20.)

 

 

A csapatok legjobb góllövői a bajnokságban:

 

Burnley: Wood 3 gól

 

United: Fernandes 11 gól, Rashford 7 gól, Cavani 3 gól, Martial 2 gól, McTominay 2 gól

 

 

Premier League, 1. forduló (elhalasztott mérkőzés)

Burnley - Manchester United

Turf Moor, 2021.01.12. 21:15

 

A találkozó játékvezetője: Kevin Friend

 

 

Lehetséges kezdőcsapatok:

 

Burnley: Pope - Pieters - Mee - Tarkowski - Lowton - Brady - Westwood - Brownhill - Gudmundsson - Wood - Barnes

 

United: De Gea - Telles - Maguire - Tuanzebe - Wan-Bissaka - Fred - McTominay - Fernandes - Rashford - Martial - Cavani

 

 

ManUtdFanatics.hu tipp: 0-2

 

A mérkőzést a Digi Sport 1 élőben közvetíti.


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!