Ighalo az MLS-be igazolna, ha a Unitednél nem maradhat

Odion Ighalo elárulta, szeretne a hónap végét követően is a Manchester Unitednél maradni és arról is beszélt, hogy érdekli az Amerikába és az MLS-be történő átigazolás lehetősége.


Ighalo egy éves Shanghai Shenhuatól történt kölcsönvétele 2021. január 31-én jár le az Old Traffordon. A nigériai támadó kivár, mielőtt meghozná döntését pályafutása következő állomáshelyét illetően, de azt mondta, hogy "szívesen" kipróbálná magát az Amerikai Egyesült Államokban.

 

"A mai napon Manchesterben vagyok, de azt nem tudom, hogy a hónap végét követően hol leszek" - mondta Ighalo az ESPN-nek.

 

"Ha lehetséges, akkor szeretnék itt maradni, de ha nem, akkor mennem kell."

 

"Vannak opcióim. Az ügynökömre várok. Ő végzi a maga dolgát, én pedig a sajátomat. A hónap végén el kell döntenünk, hogy mi a legjobb számomra és azt kell választanunk. Ha lehetséges, akkor szívesen játszanék az MLS-ben, de még meg kell várnom, hogy ez megvalósulhat-e."

 

"Az a bajnokság sokat fejlődik és ha érkezne egy lehetőség, akkor azt két kézzel ragadnám meg."

 

Edinson Cavani nyári érkezésével valószínűtlen, hogy a United meghosszabbítaná Ighalo manchesteri tartózkodását. Azonban ha távozik a hónap végén, a 31 éves játékos akkor is úgy érzi, hogy valóra váltotta azt az álmát, amelyet még gyerekként Lagosban kezdett el dédelgetni a csapatnak szurkolva.

 

"Soha nem hittem volna, hogy a Unitedben fogok játszani" - tette hozzá.

 

"Ahonnan én jövök, ott harcoltunk a United mérkőzésekért."

 

"Veszekedtünk, vitatkoztunk. Amikor a csapatom nem teljesített jól, sírtam. Már fiatal korom óta imádom a Unitedet és én vagyok a legboldogabb ember a földön, hogy az álmom valóra vált. Valóra váltottam az álmomat azáltal, hogy a Man Unitedben játszom."

 

Mindenkit meglepetésként ért, hogy 2020 januárjában a United Ighalohoz fordult a Marcus Rashford sérülésével keletkező űr betöltésére. Még magát Ighalot is.

 

 

"Amikor elkezdődtek a tárgyalások, nem akartam elhinni."

 

"Nem hittem az ügynökömnek."

 

"De kaptam egy hívást az ügynökömtől, hogy a Man United nyélbe akarja ütni az ügyletet sanghaji idő szerint este 10 vagy 11 órakor és én nem aludtam hajnalig."

 

"Azt mondták, hogy fizetéscsökkentésbe kell belemennem, de én azt mondtam, hogy nem érdekel, bármilyen csökkentést elfogadok, csak valósuljon meg az ügylet. Ez az álmom. Az ágyamban imádkoztam. Két napig nem aludtam. Egészen addig nem hittem el, amíg le nem szálltunk a manchesteri repülőtéren."

 

Ighalo az előző szezon második felében hathatósan hozzájárult Ole Gunnar Solskjaer legénységének teljesítményéhez, 19 mérkőzésen szerzett öt gólja pedig fontos volt ahhoz, hogy a csapat elődöntőt játszhasson az FA-kupában és az Európa-ligában, illetve kivívja a Bajnokok Ligája kvalifikációt a Premier League-ben.

 

Idén viszont csak nagyon limitált mennyiségű játékperchez jutott, de ez azonban nem akadályozta meg abban, hogy nagyra értékelje álmai megvalósításának lehetőségét.

 

"Én profi vagyok. Nem panaszkodom, nem csinálok bajt."

 

"Csak kimegyek az edzőpályára és a lehető legjobb teljesítményemet nyújtom."

 

"Az utóbbi időben nem játszottam túlzottan sokat, de ez az edző döntése. Ha nem vagyok a csapatban, akkor is 100 százalékosan támogatom őket. A csapat most jól teljesít és ez a legfontosabb dolog."


ESPN

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!