Maguire: Szerencsések vagyunk, hogy Bruno nálunk szerepel

A Manchester Unitedba történő csatlakozása óta Bruno Fernandes igen magasra tette a lécet a teljesítményével.


A gól-gólpassz gépezetként működő játékosnak az előbbiek egyikéből sem jutott ki az 1-0-ra végződő győzelem alkalmával a Burnley ellen, és érdekes volt olvasni, ahogyan néhány vélemény szerint eltűnt Paul Pogba árnyékában a portugál. Ezzel szerintünk biztosan kiegyezik az irányító középpályásunk is, mivel a francia gólja jelentette azt a három pontot, amivel a csapat a tabella élére repült.

 

A Turf Mooron történő szereplés során is kivette a részét a győzelemből a 18-as számú játékos, megpróbálva megbontani az ellenfél védelmét, valamint átlövéseket eszközölve. Remekül szerepelt tehát, emellett pedig a negyedik Hónap Játékosa díját is bezsebelte, miközben magabiztosan várhatja az első Anfielden játszott mérkőzését.

 

 

Ami a gólokban történő közreműködéseket illeti, Bruno számai folyamatosan nőnek. Ez az egyik oka annak, hogy ekkora robbanás volt a megérkezése az Old Traffordra. Azt, hogy van, hogy nem szerez gólt, vagy gólpasszt, sokan annak tulajdonítják, hogy a játékos egyre fáradtabbá válik, ezáltal pedig formán kívül kerül.

 

Ez - hála Istennek - nem így van. Nehéz eldönteni, hogy a Burnley, vagy a Wolves ellen nyújtott teljesítménye volt fontosabb, amikor szintén egy hosszabb indítása kellett ahhoz, hogy Marcus Rashford az utolsó percekben gólt tudjon szerezni, de az biztos, hogy a portugál ezáltal is biztosított egy újabb gólpasszt a neve mellett. Természetesen összességében az akkori mutatói jobbak voltak, azonban a legutóbbi meccsen is a munkabírása és a hozzáállása segített Pogbának helyet teremteni arra, hogy ragyogjon.

 

Egyértelmű, hogy Bruno azon képessége, hogy megváltoztassa a játék képét nem marad észrevétlenül Ole Gunnar Solskjaer részéről sem, aki elmondta, hogy a portugál válogatott kreatív oldala mellett képes a játék más elemeiben is jeleskedni.

 

"Ami a pályán lefedett területeket és a letámadást illeti, ő többé-kevésbé mindig ott van a legjobbak között" - magyarázta a menedzser. "Mindig éhes a sikerre és a győzelemre, úgyhogy ez egyértelműen az a része a játéknak, amit az emberek kevésbé vesznek figyelembe, de mi ezt mind nagyon díjazzuk."

 

"Természetesen minden gól és gólpassz része a játéknak, azonban minden más, apró szelet jelenti azt a különbséget, amire szükségünk van."

 

Talán Bruno statisztikáival tudjuk a leginkább szemléltetni, milyen fáradhatatlan munkát is tesz le a pályára.

 

 

Az FBREF.com mérései szerint az ő nevéhez kötődik a legtöbb indítás (15) és passz az ellenfél tizenhatosán belül (51), és csak öt játékos teljesített több letámadást, mint az ő 305-ös mutatója, amit olyan védekező szereppel pályára lépő játékosok produkálnak, mint Pierre Hojbjerg a Tottenhamnél, vagy N'Golo Kante a Chelsea-nél.

 

Ezzel együtt alakul ki előttünk egy tökéletes játékos képe, aki biztosan kulcsszerepet fog vállalni a Merseyside-n vasárnap, és akit soha nem lehet alábecsülni.

 

Ahogy védőnk, Harry Maguire fogalmazott pénteken: "Egy top játékosról, és emberről beszélünk. Szerencsések lehetünk, hogy nálunk játszik."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!