Maguire hosszú távra tervez

Harry Maguire az Inside Unitednak beszélt arról, hogy eltökélt aziránt, hogy egy olyan örökséget hagyjon hátra a klub színeiben, mint tették azt a múlt nagy középső védői a Manchester Unitedban.


A remek formának örvendő középhátvédünk a 83. pályára lépésére készül a Vörös Ördögök színeiben és sebes vonatként vágtat a száz lejátszott mérkőzés felé azóta, mióta 2019-ben csatlakozott a klubhoz a Leicester Citytől.

 

A klub hivatalos lapja arról érdeklődött, hogy milyen érzés lenne a 27 éves játékosnak, ha olyan nagyszerű játékosok után, mint Rio Ferdinand, Nemanja Vidic, Steve Bruce, Gary Pallister, vagy Martin Buchan, ő is jubilálni tudna.

 

"Igen, nagyon sokat jelentene" - válaszolt Maguire. "Ez az, amiért csatlakoztam ide. Az, hogy rengeteg mérkőzést játszhatok ennél a klubnál olyasvalami, amire büszkén tudok majd visszatekinteni a jövőben."

 

"70-80 mérkőzés ilyen rövid periódus alatt egy remek kezdetet vetít előre számomra. Ez azonban csak a kezdet, ugyanis úgy érzem, hogy rengeteg szép évem lesz még ennél a klubnál. Ez a célom - játszani akarok, le akarom nyűgözni a szurkolókat és fejlődni akarok. Fontos, hogy csapatként is fejlődjünk, ami nem elhanyagolható szerintem."

 

 

A kapitány úgy érzi, hogy a csapat egyre inkább le tudja vetkőzni a tapasztalatlan keretből eredő hátrányokat, amik az előző szezonban jellemezték a Vörös Ördögöket. Ole Gunnar Solskjaer csapata a legfiatalabb átlagéletkorral rendelkezett a ligában, az pedig sokba került a Vörös Ördögöknek, hogy számos alkalommal nem tudtak úgy mérkőzéseket lehozni, hogy nem a legjobb formában szerepeltek.

 

A 2020/21-es szezonra egyre több jele mutatkozott azonban az ellenkezőjének, mint ahogy az 1-0-s győzelmek is mutatják a Wolves, vagy a Burnley ellen és valószínűleg szerda este is elfogadnának egy hasonló eredményt a Craven Cottage-n fiaink.

 

"Az biztos, hogy tehetséges és fiatal keretünk van, az pedig kétségtelen, hogy ez az egyik legtehetségesebb csapat, amiben valaha játszottam" - folytatta. "Talán túl fiatalok és éretlenek voltunk korábban egyes mérkőzéseken, most azonban azt érzem, hogy képesek vagyunk megnyerni mérkőzéseket akkor is, amikor nem a legjobb arcunkat mutatjuk a pályán."

 

"Szerintem előző szezonban minden mérkőzésen, amit megnyertünk igazán magas színvonalon kellett, hogy szerepeljünk. Jó azonban tudni, hogy akkor is képesek vagyunk meccseket nyerni, ha nem alakul minden a terveink szerint. Ebben pedig a legnagyobb szerepe a tapasztalatnak van szerintem."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Fulham - Manchester United

Premier League 19. forduló, ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!