Beharangozó: Manchester United - Sheffield

A hétvégi FA-kupa fordulót követően ismét Premier League találkozó következik az Old Traffordon.


Nagyszerű hetet tudhat maga mögött Solskjaer és csapata, hiszen a Fulham elleni bajnokit is hátrányból felállva sikerült megnyerni és idegenben begyűjteni a 3 pontot, majd vasárnap pedig az ősi rivális Liverpool ellen, hazai pályán sikerült a fordítás, mellyel a Vörös Ördögök kiejtették ellenfelüket az FA-kupából. Mint tudjuk, a Pool ellen pedig bármikor édes a győzelem, pláne így.

 

A United soron következő ellenfele szerda este a Sheffield United lesz, akiket tavaly december 17-én szintén hátrányból felállva sikerült 3-2-re megverni Rashford és Martial találataival. Az angol támadó 2 gólt vállalt, míg francia csapattársa 1-et. A Sheffield helyzete azóta nem sokat változott, kivéve annyit, hogy megszerezték első szezonbeli győzelmüket a bajnokságban a Newcastle ellen 1-0-ra megnyert találkozón. Azóta viszont visszatértek a szezon eleji formához és legutóbbi mérkőzésüket ismét elveszítették a Tottenham ellen. A Pengék így továbbra is a tabella utolsó helyén állnak, mindössze 5 pontot gyűjtve és bár még csak a szezon felénél járunk egyre biztosabbnak tűnik, hogy jövőre a másodosztályban fognak szerepelni. További érvágás, hogy a védelem oszlopos tagja, Egan az utolsó pillanatokban még összeszedte 5. sárga lapját a bajnokságban, így a United ellen nem léphet pályára.

 

A Vörös Ördögök viszont a decemberi hajrában és január elején is stabilan tudták hozni a mérkőzéseiket (egészen pontosan 2020. november 1. óta nem kaptak ki a bajnokságban) és jelenleg a bajnoki tabella tetejéről várják a találkozót (26-án este ez változhat a West Brom - Manchester City meccs eredményétől függően). A csapat játékán látszik, hogy a srácoknak megjött az önbizalma. Fernandes ismét győztes gólt tudott szerezni, Pogbát pedig mintha kicserélték volna. De mindenkiről elmondható, hogy a jelenlegi sikerekhez hozzátette a magáét és kijelenthető, hogy a csapatszellem is kiváló. Néhány évvel ezelőtt még egy ilyen Fulham elleni hátrány például simán vereség lett volna, most pedig a legtöbb idegenbeli meccset hátrányból nyerte meg a csapat.

 

 

Akik hiányozhatnak:

 

United: Jones (térdsérülés)

 

Sheffield: Berge (combsérülés), O'Connell (térdsérülés), Egan (eltiltás)

 

 

Érdekességek:

 

A Manchester United legutóbbi 7 élvonalbeli találkozóját megnyerte hazai pályán a Sheffield United ellen. Ez a széria még 1975-ben kezdődött.

 

Az 1992-es 2-1-es United elleni bajnoki sikert követően a Pengék mindössze 1 pontot tudtak gyűjteni a Vörös Ördögök ellen azóta lejátszott 8 találkozón (1 döntetlen, 7 vereség).

 

A Sheffield legutóbbi 34 United elleni élvonalbeli mérkőzéséből csupán 1 találkozót tudott megúszni kapott gól nélkül. Ez 1972 szeptemberében történt, a találkozót pedig 1-0-ra nyerték meg a Pengék hazai pályán. Ezelőtt 1962 áprilisában tudtak a Vörös Ördögök ellen kapott gól nélkül lehozni egy mérkőzést, ami szintén 1-0-ra végződött Alan Hodgkinsonnal a Pengék kapujában.

 

Solskjaer csapata 35 ponttal többet szerzett eddig a bajnokságban, mint a Sheffield. A legutóbbi 6 olyan alkalomkor, amikor a Pengék olyan csapat ellen játszottak, akik legalább 35 ponttal többet szereztek, mint ők, akkor abból a 6 találkozóból csak 1-et tudtak megnyerni. Emellett 2 döntetlen és 3 vereség szerepel. A legutolsó 3 ilyenből pedig 2-t veszítettek el. Az egyik vereséget hazai pályán szenvedték el a West Brom csapatától 0-1-re 2018 áprilisában (az Albion akkor 50 ponttal volt előrébb a tabellán), a másik vereség pedig a Cardiff ellen volt 2019 májusában. A Pengék ezen a találkozón is hazai pályájukon kaptak ki 0-2-re. A Cardiff pedig ekkor 35 ponttal ment a Sheffield előtt.

 

A szezon kezdetén a United egy 6 mérkőzéses nyeretlenségi szériát produkált az Old Traffordon (3 döntetlen, 3 vereség). A legutóbbi 5 hazai bajnokiból azonban 4-et megnyertek a Vörös Ördögök, ezek mellé pedig 1 döntetlen párosul. 3 találkozón ráadásul gólt sem kaptak a norvég fiai. A United összesen 12 bajnoki gólt szerzett hazai pályán, ennek felét pedig egy találkozón érték el a Leeds ellen 6-2-re megnyert mérkőzés alkalmával.

 

A Sheffield legutóbbi 15 idegenbeli Premier League mérkőzésén nyeretlen (3 döntetlen, 12 vereség), ebből pedig a legutóbbi 14 alkalommal nem úszták meg kapott gól nélkül a találkozókat (2 döntetlen, 12 vereség) és legutóbbi 20 idegenbeli PL találkozójuk egyikén sem tudtak 1 gólnál többet szerezni (2 győzelem, 4 döntetlen, 14 vereség).

 

A Manchester United támadója, Marcus Rashford 3 Premier League mérkőzésén szerepelt eddig a Pengék ellen. 3 gól és 3 gólpassz van az angol támadó neve mellett ezeken a találkozókon. Átlagosan ez azt jelenti, hogy Rashford 43 percenként benne van egy gólban a Sheffield elleni bajnokikon.

 

Martial első mesterhármasát a Unitedben a Sheffield ellen szerezte a két csapat legutóbbi Old Traffordon lejátszott találkozóján, melyet a Vörös Ördögök 3-0-ra megnyertek. A francia a csapat legutóbbi 6 PL góljából a Pengék ellen 5 találatban vállalt szerepet (4 gól, 1 gólpassz).

 

Bruno Fernandes legutóbbi három bajnoki mérkőzésén nem szerzett gólt és asszisztot sem jegyez. Ez először fordult elő a portugál játékmesterrel, mióta az Old Traffordra költözött.

 

A Sheffield legnagyobb arányú győzelme a United ellen még 1929-1930-ban volt, akkor a Pengék 5-1-re tudták legyőzni a Vörös Ördögöket.

 

 

Egymás elleni statisztika:

 

Örökmérleg: 96 mérkőzés - 46 United győzelem, 16 döntetlen, 34 Sheffield siker - gólarány: 160-132 a United javára

 

Premier League: 9 mérkőzés - 7 United győzelem, 1 döntetlen, 1 Sheffield siker - gólarány: 22-9 a United javára

 

 

A csapatok legutóbbi 5 bajnokijának eredménye:

 

United: GY, GY, GY, D, GY

 

Sheffield: V, V, V, GY, V

 

 

A két csapat legutóbbi 5 egymás elleni bajnokijának végeredménye:

 

Sheffield - United 2-3 (2020.12.17.)

United - Sheffield 3-0 (2020.06.24.)

Sheffield - United 3-3 (2019.11.24.)

United - Sheffield 2-0 (2007.04.17.)

Sheffield - United 1-2 (2006.11.18.)

 

 

A csapatok legjobb góllövői a bajnokságban:

 

United: Fernandes 11 gól, Rashford 7 gól, Cavani 4 gól, Pogba 3 gól

 

Sheffield: McGoldrick 5 gól, Sharp 2 gól

 

 

Premier League, 20. forduló

Manchester United - Sheffield United

Old Trafford, 2021.01.27. 21:15

 

A találkozó játékvezetője:

Peter Bankes - az aktuális szezonban Bankes 7 PL mérkőzésen fújta eddig a sípot, melyeken 28 sárga és 2 piros lapot osztott ki, ebből 5 sárgát és 1 pirosat a Sheffield játékosainak. A Unitednak még nem vezetett találkozót.

 

 

Lehetséges kezdőcsapatok:

 

United: De Gea - Shaw - Maguire - Bailly - Wan-Bissaka - Matic - Pogba - Rashford - Fernandes - Greenwood - Cavani

 

Sheffield: Ramsdale - Basham - Jagielka - Ampadu - Bogle - Lundstram - Norwood - Fleck - Stevens - McGoldrick - Sharp

 

 

ManUtdFanatics.hu tipp: 3-0

 

A mérkőzést a Spíler 1 TV élőben közvetíti.


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Sheffield United

Premier League 20. forduló, ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!