Bruno a szabadrúgása mögötti tényezőkről

Bruno Fernandes vasárnapi, mérkőzést eldöntő szabadrúgásgólja a Liverpool ellen rutinfeladatnak tűnhetett, de a Manchester United karmestere elárulta, hogy számos tényező járult hozzá ahhoz, hogy továbbjutást érő találatot tudjon szerezni.


Fernandes 2-2-es állásnál, a 78. percben állt oda az Edinson Cavani ellen elkövetett szabálytalanság után megítélt szabadrúgást elvégezni, majd remekül eltekert lövése Alisson kapujában kötött ki.

 

A tizenhatos közvetlen közeléből elvégzett sikeres pontrúgás pedig továbbjutást jelentett a Vörös Ördögök számára ősi riválisuk ellenében az FA-kupa 5. fordulójába egy fordulatokkal teli és nagyon izgalmas Old Traffordon rendezett mérkőzésen.

 

A lefújást követően nyilatkozva Bruno elárulta, hogy a világszerte milliónyi United szurkoló eufóriáját okozó találatot számtalan órányi kemény gyakorlás előzte meg az edzőpályán.

 

"Szerintem majdnem mindennap" - válaszolta Fernandes a MUTV azon kérdésére, hogy szokta-e gyakorolni a szabadrúgásokat.

 

"Néha neki [Ole Gunnar Solskjaer] kell kirúgnia az edzésekről, hogy abbahagyjam."

 

"Én mindig dolgozom az ilyen helyzeteken. Szeretem nézni és tanulni Juan [Mata] technikáját, mert ő szerintem egy igazán jó specialistája ennek. Szerintem az edzéseken a legtöbbször mi maradunk ott - Juan és én hosszabban, de Alex [Telles], Rashy [Marcus Rashford] és Fred is velünk szokott gyakorolni."

 

De nem csak az extra gyakorlások vezettek a Liverpool elleni kései győztesgólhoz; a labda elrúgását megelőző pillanatokban Edinson Cavani által adott tanács is nagy szerepet játszott benne.

 

"A szabadrúgás elvégzése előtt Edi azt mondta nekem: 'próbáld meg erősen megrúgva a kapus oldalát célozva'. Megpróbáltam és jól is sikerült" - mondta Bruno már a BBC Sportnak nyilatkozva.

 

 

Bár Bruno az utóbbi időben sokat tökéletesíti rúgótechnikáját, elmondása szerint ettől még nem volt egyértelmű, hogy ő fogja elvégezni a szabadrúgást.

 

"Nem, nem! Szerintem alapvetően kicsit távolabbról Rashy-é lett volna. Szerintem számára onnan kényelmesebb, rám pedig ugyanez igaz közelebbről. Azt gondolom, hogy nekem annál jobb, minél közelebb vagyok a tizenhatoshoz, a lövéseim alapján."

 

"Ha Juan és Alex is a pályán vannak, akkor természetesen ez nekik is nagy esély lett volna, de inkább jobbról. Szerintem jó szabadrúgás specialistáink vannak. Vannak olyan játékosaink, akik képesek veszélyesen elvégezni az ilyen helyzeteket. Minden az adott pillanaton múlik. Abban a pillanatban én magabiztosnak éreztem magamat, hogy elvégezzem a szabadrúgást. Én is tehettem meg és szerencsére be is ment."

 

"Szerintem ilyen eredménnyel és az utolsó percekben szerzett góllal nagyszerűen sikerült. Azt hiszem, hogy a szurkolóknak is nagyon tetszhetett."

 

Vasárnap azon ritka alkalmak egyike volt, amikor Bruno csak a kispadon kezdett és bár az események oldalvonalon túlról való szemlélése nem a kedvenc lehetősége, de úgy érezte, hogy a csapat által bemutatott játék fantasztikus minőségű volt.

 

"Szerintem az első félidő nagyon jó volt. Mindkét csapat szempontjából nagyon jó játékot láthattunk. Kívülről is nagyon jó volt nézni. Mindkét csapat győzelemre törekedett, jó futballal rukkolt elő, nyomás alá helyezte az ellenfelét, minőséget produkált. Szerintem azok számára is jó meccs volt, akik otthonról nézték az eseményeket."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!