Maguire: Több vezérünk is van a csapatban

A védelem oszlopos tagja ült mikrofon mögé.


Mióta a 27 éves labdarúgó Leicesterből Manchesterbe igazolt, állandó tagja Ole Gunnar Solskjaer kezdőjének, 2020-ban pedig ő töltötte a legtöbb percet a pályán a profi futballisták közül. Az angol érkezése után kevesebb mint 6 hónap múlva már meg is kapta csapatkapitányi karszalagot a norvégtól.

 

"Félrehívott és csak annyit mondott, én leszek a kapitány" – mondta a bekk, mikor arról kérdezték, milyen körülmények között szerzett tudomást a felkérésről.

 

"Hihetetlen megtiszteltetés és kiváltság számomra, hogy ennek a klubnak a színeiben játszhatok, valamint vezethetem ki hétről hétre a fiúkat az Old Trafford gyepére."

 

"Sokkal korábban jött ez a lehetőség, mint arról bármikor is álmodtam volna. Ash [Ashley Young] természetesen jóval régebb óta szerepelt már a klubnál, sokat tanultam tőle abban a három hónapban, mikor még itt volt. Nagyszerű játékosról és emberről van szó, aki eredményesen vezette a gárdát."

 

De vajon egy kapitánynak a vezérszerep mellett milyen feladatai akadnak a pályán kívül?

 

Harry elmondása szerint nem egyszerű reflektorfényben lenni, mikor nem a vártnak megfelelően jönnek az eredmények...

 

"A média! A nehéz időszakokban keményebb kihívás kiállni a kamera elé" – vallotta be Maguire.

 

 

"Nem mehetsz be az öltözőbe és bökhetsz rá egy játékosra, hogy álljon ki az újságírók elé."

 

"A kapitánynak kell képviselnie a társakat, és kezébe vennie az ügyet."

 

"Egyéb felelősségeket tekintve, ha őszinte akarok lenni, ezekből mindenki kiveszi a saját részét."

 

Az 5-ös nagy tapasztalattal rendelkezik, aki a jelenlegi angol válogatottat alkotó generáció egyik legtehetségesebb védője.

 

Maguire úgy gondolja, a United életkort, tapasztalatot vagy személyiséget tekintve is több vezérrel rendelkezik, mint előző együttesei – például a 2015/16-os idényben bajnoki címet nyert Rókák.

 

"A klub vezéregyéniségeivel foglalkozóan számos cikk megjelent – az biztos, hogy ebben a tekintetben ilyen kivételes közösségben eddig nem volt részem" – mondta a középső védő.

 

"Számos vezető személyiségünk van a keretben, akik hosszabb ideje a United szolgálatában állnak. Mondhatnám Nemanját, Juant és Davidet is, sok-sok éve itt futballoznak."

 

"De ez a fajta attitűd nem feltétlenül kötött tapasztalathoz vagy életkorhoz, Axel nagyon fiatal, de igazi vezérként viselkedik az öltözőben, illetve példaértékű munkát is végez."

 

"Ott van Bruno is, aki fénysebességgel robbant be közénk, óriási hatással volt a csapatra, mind a pályán, mind azon kívül. A győztes mentalitása átragad a többiekre is."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!