Beharangozó: Arsenal - Manchester United

Nincs idő keseregni a szerdai betlit követően, hiszen szombaton már az Ágyúsok ellen kell helytállni a Premier League 21. fordulójában.


Szerda este megszületett az angol bajnokság egyik legnagyobb meglepetése a szezonban, mivel a Sheffield United 2-1-re legyőzte a házigazda Manchester United csapatát és elhozta a 3 pontot az Álmok Színházából. Nem igazán ízlett a norvég mester csapatának a Pengék játékstílusa és sajnos nem is igen sikerült megtalálni a védekezésük ellenszerét, aminek meg is lett az eredménye a bajnoki álmokat dédelgető United számára. Noha az álmokról még korai lenne és nem is szabad lemondani, a soron következő ellenfél a bajnokság aktuális szezonjában már egyszer legyőzte a Vörös Ördögöket, szintén az Old Traffordon. Az Arsenal 2020. november 1-én tudott nyerni a United otthonában, Solskjaer csapata azóta pedig nem veszített el bajnoki találkozót egészen szerda estig.

 

Szombat délután a Vörös Ördögök az Emirates Stadionban törleszthetnek a hazai vereség miatt, ami első ránézésre jóval nehezebb feladatnak ígérkezik, mint legyőzni a Sheffield csapatát (ami nem is sikerült). Az Ágyúsok egy nehezebb időszak után újra elindultak felfelé és legutóbbi 5 bajnokijukból 4-et megnyertek, 1 alkalommal pedig döntetlent játszottak. Ezen az 5 találkozón összesen 11 gólt szereztek Arteta fiai és csak 1-et kaptak. A spanyol mester játékstílusára kevésbé illik a beállunk 10 emberrel védekezni módszer, így ebből a szempontból jobb lehet a helyzet, de az Arsenal támadóalakulata rendkívül gólerős.

 

Az Arsenal - Manchester United találkozóval kapcsolatban Szabó Péterrel is beszélgettünk, akit leginkább a Spíler TV szakértői csapatából ismerhettek. A vele készült interjút ide kattintva tudjátok elolvasni.

 

 

Akik hiányozhatnak:

 

Arsenal: Aubameyang

 

United: Jones, Williams

 

 

Érdekességek:

 

Az Arsenal legutóbbi két hazai bajnokiját megnyerte a Manchester United ellen. Legutóbb 1998 szeptemberében tudtak zsinórban hármat megnyerni hazai pályán Arsene Wenger vezetésével.

 

Solskjaer vezetésével a United még nem tudott az Ágyúsok ellen győzni az Emirates-ben. A norvég mérlege 1 döntetlen és 3 vereség a két csapat londoni találkozóin és ezzel ő az egyetlen United menedzser, aki legalább egyszer vezette a csapatot az Arsenal ellen és még nem tudott nyerni.

 

Az Arsenal negyedik olyan szezonja lehet a mostani, amelyben idegenben és hazai pályán is megverik a Vörös Ördögöket. A korábbi 3 ilyen szezonból kettőben bajnokok is lettek (1997/98 és 2001/02). A harmadik ilyen évben a 4. helyre értek oda az Ágyúsok (2006/07).

 

A Manchester United 1991 májusa óta nem veszített el zsinórban 3 egymást követő idegenbeli bajnokit az Arsenal ellen. Legutóbb a Brightonnal szemben történt olyan, hogy egymás után 3 élvonalbeli találkozón sem tudott nyerni a United 1982 és 2018 között.

 

Legutóbbi 3 hazai mérkőzésükön az Ágyúsok nem kaptak gólt (minden sorozatot figyelembe véve). Ezt megelőzően 19 találkozó alatt tudtak 3 találkozót megúszni kapott gól nélkül. Legutóbb 2019 áprilisában tudtak 4 hazai találkozót is zsinórban kapott gól nélkül lehozni, amiben benne van egy United elleni győzelem is.

 

A Manchester United legutóbbi 17 idegenbeli bajnokiján veretlen maradt, amire 1999 szeptemberében volt példa utoljára. Solskjaer csapata 26 pontot szerzett a szezonban vendégként, ami az összes PL csapat közül a legjobb eredmény (8 győzelem és 2 döntetlen).

 

Mikel Arteta lehet az Arsenal első olyan menedzsere, aki a legelső 3 United elleni bajnokiját egyaránt megnyerte. Ha ez sikerülne neki, akkor összességében pedig a 4. olyan menedzser lenne, aki ezt egy csapat élén elmondhatja magáról Carlo Ancelotti, Manuel Pellegrini és Garry Monk után.

 

Az Arsenal fiatal tehetsége, Bukayo Saka 7 gólban vállalt szerepet ebben a PL szezonban (5 gól és 2 gólpassz). Ezzel a szezonban övé a legjobb mutató a hasonló korú játékosok körében. Aki nála jobb tudott lenni az Cesc Fabregas volt, aki 2006-2007 között 2 gólt és 11 gólpasszt jegyzett.

 

 

Egymás elleni statisztika:

 

Örökmérleg: 233 mérkőzés - 97 United győzelem, 52 döntetlen, 84 Arsenal siker - gólarány 353-329 a United javára

 

Premier League: 57 mérkőzés - 24 United győzelem, 17 döntetlen, 16 Arsenal siker - gólarány 78-61 a United javára

 

 

A két csapat legutóbbi 5 bajnokijának eredménye:

 

Arsenal: GY, GY, D, GY, GY

 

United: GY, GY, D, GY, V

 

 

A két csapat legutóbbi 5 egymás elleni bajnokijának eredménye (Arsenal H - United V):

Arsenal - United 2-0 (2020.01.01.)

Arsenal - United 2-0 (2019.03.10.)

Arsenal - United 1-3 (2017.12.02.)

Arsenal - United 2-0 (2017.05.07.)

Arsenal - United 3-0 (2015.10.04.)

 

 

A csapatok legjobb góllövői a bajnokságban:

 

Arsenal: Lacazette 8 gól, Aubameyang 5 gól, Saka 5 gól, Pépé 3 gól, Magalhaes 2 gól

 

United: Fernandes 11 gól, Rashford 7 gól, Cavani 4 gól, Pogba 3 gól, Maguire 2 gól, McTominay 2 gól, Martial 2 gól

 

 

Premier League, 21. forduló

Arsenal - Manchester United

Emirates Stadion, 2021.01.30. 18:30

 

A találkozó játékvezetője: Michael Oliver

 

 

Lehetséges kezdőcsapatok:

 

Arsenal: Leno - Tierney - Luiz - Holding - Bellerin - Xhaka - Partey - Pépé - Rowe - Saka - Lacazette

 

United: De Gea - Shaw - Maguire - Bailly - Wan-Bissaka - Fred - McTominay - Rashford - Fernandes - Pogba - Cavani

 

 

ManUtdFanatics.hu tipp: 2-2

 

A mérkőzést a Spíler 1 TV élőben közvetíti.


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Arsenal - Manchester United

Premier League 21. forduló, ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!