Fernandes a valaha volt legjobb januári igazolás

Napra pontosan 1 éve lépett először pályára 18-as számú mezében a csapat portugál játékosa, Bruno Fernandes, akinek a csapatra gyakorolt hatását a mai napig elismerik és ünneplik.


A portugál játékos pontosan 1 évvel ezelőtt, február 1-én (szombaton) debütált a Unitedben a Wolverhampton elleni 0-0-s döntetlen alkalmával a Premier League-ben. Ez idő alatt Fernandes 53 találkozón lépett pályára, 28 gól és 18 gólpassz szerepel a neve mellett, sőt a PSG ellen idegenben 2-1-re megnyert találkozón a kapitányi karszalagot is viselhette tavaly októberben.

 

Nem is meglepő tehát, hogy a Premier League-ben a portugált a legjobb januári igazolásnak választották a szurkolók. A felmérést a BBC végezte, aki arra kérte az olvasókat, szurkolókat, hogy jelöljék meg, hogy az elő téli átigazolási ablak 2002-es megnyitása óta kit tartanak a legjobb januári igazolásnak a klubok részéről.

 

Fernandes a szavazatok 31%-át szerezte meg, megelőzve a Liverpool 2018-ban igazolt védőjét Virgil van Dijk-ot, aki a szavazatok 26%-át zsebelte be. Harmadik helyen zárta a szavazást a United egykori legendás védője, kapitánya, Nemanja Vidic 15%-kal. A Szerbinátor mellett még Evra is bekerült a legjobb 10 januári transzfer közé, aki ugyanúgy 2005-ben érkezett a klubhoz, mint a szerb védő.

 

A jelenlegi keretből azonban nem csak Bruno az egyetlen játékos, aki felkerült a szavazók listájára. Nemanja Matic is helyet kapott ugyanis, bár ő még a Benfica-Chelsea átigazolás kapcsán, ami 2014-ben volt és 3 és fél évet töltött el Londonban, mielőtt Manchesterbe igazolt.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!