Rio Wembleyre tett ígérete

Rio Ferdinand azt ígérte, a Barcelona az igazi Manchester Unitedet látja majd május 28-án a Wembleyben.


A Vörös Ördögök védõje még mindig bánkódik a Rómában 2-0 arányban elbukott Bajnokok Ligája döntõjét a katalánok ellen, ám úgy véli, most most más lesz minden.

Bár értékeli Pep Guardiola csapatára jellemzõ, világszínvonalú támadó tehetséget, Rio bízik csapattársaiban.

"Soha nem néztem meg a 2009-es döntõt" - kezdte mondandóját Ferdinand. "De az olyan meccseket, mint az is, nehéz elfelejteni, egyértelmûen a fejedbe vésõdnek."

"Ha leülsz és olyan meccsekre gondolsz, mint az, akkor hamar elõjönnek a gondolatok. Olyan ez, mintha valamit interneten keresnél meg. Nem néztem újra a találkozót, de a fejemben néhányszor lejátszottam. Nem játszottunk, nem volt nálunk a labda, nem Manchester United voltunk aznap. Ezúttal sokkal jobbat akarunk nyújtani."

 


"A visszaúton csak ültünk és gondolkoztunk, ha csak kimentünk volna és igazi Manchester Unitedként játszottunk volna, más lett volna esetleg?"

"Nem ellenezném, ha a legjobb Manchester United egy rossz Barcelonával futna össze. Bármit megpróbálunk majd, hogy nyerjünk. Azt mondják, nem jó úgy lejönni a pályáról, hogy sajnálnak téged. Azon az estén minket sajnáltak."

Ferdinand tiszteli a Barcelonát, de nem fél olyanoktól, mint Messi, Iniesta vagy Xavi.

"Nézed õket a TV-ben és láthatod milyen fantasztikus játékosok" - folytatta Rio. "Ha a díjakat nézzük, a világ három legjobb játékosáról beszélünk, akik egy csapatban vannak. De nem csak rájuk kell figyelni. Ha egy játékost kijelölsz a csapatból, még mindig ott van tíz másik, hogy küzdjön."

"Biztos vagyok benne, õk ugyanezt gondolják rólunk. Több tapasztalatuk van, tudják, hogyan kell nyerni, hisz az utóbbi 2-3 évben folyamatosan ezt tették."

"Nézd meg a kisugárzásukat. Nekünk is megvolt az. Voltunk már mélyen is, mégis jöttek az eredmények. Tapasztalt játékosaink vannak, aki sok nagy mérkõzést megéltek már. Ha körbetekintünk saját öltözõnkben, az mindig bizalmat nevel belénk."
 

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!