Real Sociedad 0-4 Manchester United

A Vörös Ördögök nem bíztak semmit a véletlenre, 4-0-ra legyőzték a Real Sociedad gárdáját.


Ole Gunnar Solskjaer öt helyen módosított legutóbbi kezdőjéhez képest, Telles, Bailly és James is bekerült a csapatba, a padon pedig ott ült Shoretire és Diallo is.

 

Az első próbálkozás a hazaiak előtt adódott, Bailly hibája után Januzaj kapta meg a labdát, csodásan tekert a hosszú felső felé, de centiket tévedett.

 

Szinte azonnal jött a válasz, Rashford ugrott ki a védők között, de képtelen volt ellőni Remiro mellett, a kapus nagyot védett.

 

Még 3 perc sem telt el, amikor Januzaj előkészítőként villant, nagyszerű passzal hozta helyzetbe Isakot, a csatár lövését szögletre tolta Henderson.

 

A gyors csörte után kicsit visszavettek a csapatok, egészen a 16. percig kellett várni egy újabb nagy helyzetig, ekkor McTominay került a kapu elé, de a kapus ezúttal is a helyén volt.

 

A 19. percben Telles zseniálisan indította Fernandest, aki látta, hogy Rashford érkezett középen, a csatár elé tálalt, aki azonban ezt a helyzetét is kihagyta, a kapus lábbal védett, a kipattanót Bruno fejelte kapura, de a gólvonal elől menteni tudott a baszk védelem.

 

A félidő felénél Isak csinált bolondot Bailly-ből, az elefántcsontpartit Maguire segítette ki és szerelte a Real csatárát.

 

Óriási hibát vétett a Sociedad védelme, Rashford ívelt Fernandes elé, két védő és a kapus összefutott, a labda így Bruno előtt maradt, 10 méterről nem hibázott és a hálóba gurított, 1-0 a Unitednek!

 

A gól után próbált válaszolni a baszk alakulat, sokkal többet próbált ellenfele térfelén játszani, mint előtte. Többet birtokolták a labdát, jöttek is beadások, de gól nem született.

 

Rashford sajnos ezen a meccsen sem villogott, akárcsak az utóbbi találkozókon, ezen is több csellel próbált operálni, mint amennyi szükséges lett volna. Passzokkal jobban járt volna a csapat...

 

A 45. percben Monreal rossz labdakezelése után James futott volna el a jobb szélen, de a bekk felrúgta őt. Vajon hogy úszta meg a védő sárga lap nélkül az esetet???

 

Sok hibával játszott mindkét gárda, voltak olyan lehetőségek, melyek révén simán lehetett volna 1-3 is az állás a szünetre, azonban csak egyetlen gólt esett.

 

Fordulás után aktívan játszottak a hazaiak, mégis a Vörös Ördögök szereztek újabb gólt. Az 57. percben egy tetszetős kontrát vezettek a vendégek, James-től Fernandes elé került a játékszer, a portugál egyből eltekerte a labdát a bal alsóba. 2-0 a Unitednek.

 

A 60. percben Januzaj remek beadását kellett szögletre tisztáznia a csereként beállt Matic-nak.

 

Öt perccel később háromra növelte előnyét a United; Fred óriási átadással indította Rashfordot, aki ezúttal nem hibázott és elgurította a labdát a kapus mellett. 3-0 a Vörös Ördögöknek!

 

A 68. percben Greenwood ugrott ki, megiramodott a kapu felé, látta, hogy középen érkezik James, elé is tálalt, a szélső közelről a kapuba lőtt, de sajnos Mason lesről indult, így maradt a 3-0.

 

A Real teljesen hitehagyottá vált, szinte semmi veszélyt nem jelentett Henderson kapujára.

 

Közben a United próbálkozott újabb helyzetek kialakításával, James előtt hatalmas lehetőség adódott, de a hazaiak kapusa nagyot védett lábbal. Greenwood is lövőhelyzetbe került, de a jobb kapufa mellé tüzelt.

 

Már úgy tűnt, marad a 3-0, azonban James a jobb szélen elrobogott, befelé tört és közelről, a kapus lábai között a kapuba talált, 4-0 a manchesterieknek.

 

Talán szorosabb mérkőzésre számított mindenki, a United elég könnyedén húzta be ezt a mérkőzést.

 

 

Európa-liga, nyolcaddöntő
Real Sociedad 0-4 Manchester United
Allianz Stadion

 

Vezette: Sandro Scharer (SUI)

 

Sociedad: Remiro - Zaldua(Gorosabel 74.), Le Normand, Zubeldia, Monreal - Silva, Illarramendi(Guevara 74.), Merino - Januzaj(Portu 80.), Isak(Barrenetxea 80.), Oyarzabal(Jon 86.)
Nem használt cserék: Marrero Larranaga, Zubimendi, Sagnan, Munoz, Merquelanz, Elustondo, Guridi

 

United: Henderson - Wan-Bissaka, Bailly, Maguire, Telles - McTominay(Matic 60.), Fred - Greenwood(Diallo 83.), Fernandes(Mata 83.), James - Rashford(Martial 68.)
Nem használt cserék: De Gea, Grant, Lindelöf, Shaw, Shoretire, Tuanzebe, Williams

 

Gólszerző: Fernandes 27', 57', Rashford 65', James 90'

 

Sárga lap: Monreal, Le Normand illetve Wan-Bissaka


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!