Manchester United 3-1 Newcastle United

Bár egyszer egyenlíteni tudtak a Szarkák, végül a manchesteriek két góllal legyőzték Steve Bruce csapatát.


A két United bajnokiját a Newcastle kezdte veszélyesebben, De Geának már a 4. percben hatalmasat kellett védenie. Egy sarokrúgás után Shelvey ívelését kellett kiöklöznie a kapusnak, a labda azonban nem jutott ki a tizenhatosról, azonnal jött is vissza a labda, ám De Gea bravúrt bemutatva a léc fölé tolta a játékszert.

 

A 10. percben De Gea pocsék átadását Joelinton fülelte le a tizenhatos előterében, Shelvey-hez passzolt, a korábbi liverpooli azonban a lelátóra bombázott.

 

A manchesteriek nem igazán tudtak mit csinálni a Szarkák védekezésével, a vendégek játékosai rengeteget futottak és nem engedték kibontakozni Fernandeséket.

 

A United leginkább a bal szélen próbált támadni, de az utolsó harmadban folyamatosan jöttek a pontatlan átadások, így Darlow kapujára nem sok veszélyt jelentett a csapat.

 

A 27. percben Almiron lőtt majdnem 30 méterről, De Gea fogta a lövést.

 

Wan-Bissaka unta meg a támadók teljesítményét, ő maga próbálkozott inkább, de lövését védte Darlow. Ez sem volt komoly lehetőség, de legalább már meg lett mozgatva a Szarkák hálóőre.

 

A semmiből jött a gól! Rashford csodásan ment el Krafth mellett, betört balról a tizenhatoson belülre, majd befelé indult el, hogy jobb szöge legyen, lövése pedig a rövidre ment, be is suhant a kapufa mellett a kapuba, 1-0 a Vörös Ördögöknek.

 

Nem sokáig vezetett a manchesteri csapat. A 35. percben De Gea még léc fölé tolta Saint-Maximin tekerését, ám a szöglet után épp a támadó próbálkozása jutott a hazaiak kapujába.

 

Fred egy csel után lövést küldött a kapura, Darlow nyújtózott és fogta a próbálkozást.

 

Bár vezetést szerzett Ole Gunnar Solskjaer csapata, a Newcastle ki tudott egyenlíteni. Őszintén szólva, nem is érdemelt volna vezetést a szünetre a Man United, nagyon kevés helyzete volt a csapatnak és talán a Szarkák támadásaiban sokkal több elképzelést lehetett felfedezni. Második félidőre fel kell pörögni, ha 3 pontot akar a United!

 

Az öltözőben maradtak a hazaiak, a Newcastle jól kezdte a második játékrészt, Saint-Maximin lövésénél nagyot kellett védenie De Geának. Sorra szálltak a kapu elé a beadások, amelyeknél nagyon figyelniük kellett Lindelöféknek.

 

Megint a manchesteriek szerezték meg a vezetést; az 57. percben Matic tette középre a labdát, Fernandes nem érte el, így kapta meg James, aki kíméletlenül lőtt a rövidbe, 2-1 a Unitednek!

 

Két perccel később Martial nagyszerű csellel játszotta tisztára magát, jó lövéssel próbálta bevenni Darlow kapuját, de a kapus szögletre tudott menteni.

 

A 64. percben Rashford lőtt a tizenhatos előteréből, de a labda középre tartott, fogta is a kapus.

 

Fraser átlövése nem okozott nagy gondot De Geának. A meccs ezen részében a manchesteri csapat kézben tartotta a játék menetét.

 

Shaw remek szögletét Fernandes csúsztatta a hosszú felé, de Maguire nem érhette el a labdát, ami az alapvonalon kívül hagyta el a játékteret.

 

A 74. percben jobbról ívelt kapu elé egy szabadrúgást Fernandes, a védők kifejelték, Matic összeszedte, okosan bejátszott Rashfordhoz, aki cselezett, Willock szabálytalanul lépett be, a játékvezető büntetőt ítélet. A tizenegyest Fernandes biztosan gurította a jobb alsóba, 3-1 a Unitednek!

 

Egy perccel később egy labdaszerzés után Greenwood lőtt 20 méterről, de célt tévesztett.

 

Shaw a 82. percben is kiváló szögletet ívelt a kapu elé, Matic fejelt, de Shelvey szögletre mentett. Újabb szöglet Shaw-tól, ezúttal a hosszúra, ahol Maguire bólintott, Darlow nagyot védett.

 

Shaw kapott csodás átadást Rashfordtól, a bekk majdnem az alapvonalig elrobogott, beadásáról lemaradt a csapattárs, a hosszún Greenwood összeszedte a játékszert, lövése azonban a védelemről kijött.

 

A 88. percben újabb játékos mutatkozhatott be a Vörös Ördögöknél, Rashfordot a 17 éves Shoretire váltotta, miközben Mata is beállt, aki James helyett futott a gyepre.

 

 

Premier League, 25. forduló
Manchester United 3-1 Newcastle United
Old Trafford

 

Vezette: Paul Tierney

 

United: De Gea - Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Shaw - Matic, Fred - James(Mata 88.), Fernandes, Rashford(Shoretire 88.) - Martial(Greenwood 70.)
Nem használt cserék: Henderson, Bailly, Diallo, Telles, Williams, Tuanzebe

 

Newcastle: Darlow - Krafth, Lascelles, Clark, Lewis - Willock, Hayden, Shelvey - Almiron(Gayle 79.) - Joelinton(Fraser 55.), Saint-Maximin(Murphy 77.)
Nem használt cserék: Dubravka, Dummett, Carroll, Ritchie, Hendrick, Longstaff

 

Gólszerző: Rashford 30', James 57', Fernandes 75' (11-es) illetve Saint-Maximin 36'

 

Sárga lap: Fernandes illetve Hayden, Joelinton


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!