Manchester United 0-0 Real Sociedad

Nem született gól a mérkőzésen, így a Vörös Ördögök 4-0-val jutottak tovább a legjobb 16 közé.


Négy góllal nyerte meg az első mérkőzést a manchesteri alakulat, így nem volt meglepő, hogy nem csak a hazaiak, de a vendégek menedzsere sem legerősebb csapatát küldte fel a pályára.

 

Lüktető játékkal indult a találkozó, egyszer egyik, majd a másik tizenhatos előtt folyt a játék, de a kapuk nem forogtak veszélyben.

 

Egészen a 10. percig kellett várni az első lövésre, Bailly felívelését Fernandes fordulásból lőtte kapura, de a hálóőr könnyen hárított.

 

A 12. percben James buta szabálytalansága után büntetőhöz jutott a baszk csapat, Oyarzabal "brúnózott" egyet lövés előtt, ami után még a kaput sem találta el.

 

Két perccel később előkészítőként jeleskedett Oyarzabal, kiváló centerezésénél Lindelöf mentett hatalmasat.

 

Guevara 17 méterről tüzelt, de nem talált kaput.

 

Ekkoriban jobban játszottak a vendégek, de ez nem tartott sokáig, a United egyre inkább átvette az irányítást. Fernandes lövését még blokkolták, Martial próbálkozásánál már a kapusnak kellett hárítania.

 

A félidő felénél Greenwood indította Fredet, aki már közel járt az alapvonalhoz, visszagurított, ahol Fernandes érkezett, csodásan tekert, de a lécről visszapattant mezőnybe a játékszer.

 

James előtt adódott nagy lehetőség, de Remiro nagy védéssel 0-0-n tartotta az eredményt.

 

Nem volt egy extra félidő ez, hamar vezetéshez juthattak volna a vendégek, akiknek a büntetőn kívül igazán komoly lehetőségük nem volt. A Vörös Ördögök kicsit több odafigyeléssel vezethettek volna, de a továbbjutás így sem volt veszélyben.

 

Hatalmas lehetőséggel indult a második félidő a Real számára, egy szabadrúgás után azonban a lécről visszavágódott mezőnybe a játékszer.

 

A szünetben beálló Williams hamar besárgult, ami után nem sokkal később örülhetett, hogy nem küldte zuhanyozni a játékvezető. Igen felelőtlenül lépett oda ellenfelének egy lappal a zsebben.

 

Az 56. percben Greenwood cselezett a 16-oson belül, de csak oldalhálót talált a fiatal támadó.

 

A 63. percben megszületett a találkozó első gólja. Telles remek szöglete szállt a kapu elé, Tuanzebe megelőzte Merinót és kíméletlenül bólintott a kapuba. 1-0 a Unitednek! Legalábbis azt gondoltuk, hogy Tuanzebe gólt szerzett, de megnézték a gól körülményét, hiszen Lindelöf elgázolta Bautistát Axel gólja előtt, így a játékvezető annulálta a találatot, a svéd védő pedig sárgát kapott.

 

Tíz perccel később Lindelöf volt a főszereplő ismét, ekkor saját kapuja előteréből mentett fejjel fontos pillanatban.

 

Szép lassan lecsorogtak a percek, gól nem született, de így is magabiztosan jutott tovább a United.

 

 

Európa-liga, legjobb 32 visszavágó
Manchester United 0-0 Real Sociedad
Old Trafford

 

Vezette: Lawrence Visser

 

United: Henderson - Wan-Bissaka(Williams 46.), Bailly, Lindelöf, Telles - Matic, Fred(Tuanzebe 46.) - Greenwood(Shoretire 76.), Fernandes(Rashford 46.), James(Diallo 59.) - Martial
Nem használt cserék: De Gea, Grant, Bishop, Galbraith, Shaw, Maguire

 

Sociedad: Remiro - Gorosabel(Jon 46.), Zubeldia, Sagnan, Munoz - Zubimendi, Guevara(Guridi 71.), Merino - Januzaj(Merquelanz 66.), Isak(Portu 46.), Oyarzabal(Barrenetxea Muguruza 46.)
Nem használt cserék: Zeberio, Marrero Larranaga, Gonzalez, Lopez, Monreal

 

Gólszerző: -

 

Sárga lap: Fred, Williams, Lindelöf


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!