Beharangozó: Chelsea - Manchester United

A hó végén rangadóval búcsúztatja a telet a Manchester United a Premier League 26. fordulójában.


Nehéz napok várnak a Vörös Ördögök játékosaira, hiszen hétvégén Londonban lépnek pályára a Chelsea ellen, majd a következő héten pedig a Crystal Palace és a Manchester City ellen is helyt kell állnia Solskjaer fiainak. A bajnoki versenyfutás végkimenetelében ezek a találkozók pedig rendkívül fontosak lehetnek.

 

Lampard menesztése óta a Kékek Tuchel vezetésével elkezdtek felkapaszkodni a tabellán és jelenleg az 5. helyen állnak, mindössze 6 pontra lemaradva a Unitedtől. A Vörös Ördögök 10 pontos hátrányban vannak a listavezető városi riválistól, így rendkívül fontos lenne a vasárnapi londoni találkozón begyűjteni a 3 pontot, majd az egy hét múlva rendezendő manchesteri derbin csökkenhetne is a City előnye.

 

A Chelsea Thomas Tuchel vezetésével még veretlen és úgy néz ki, hogy a német mester valamit jobban tud, mint klublegenda elődje, mert a Kékek által mutatott játék képe is sokkal biztatóbb számukra. A United pedig egy impozáns idegenbeli szériát tudhat maga mögött, ami reméljük nem most fog megszakadni.

 

 

Akik hiányozhatnak:

 

Chelsea: Silva

 

United: Jones, Pogba, Cavani, van de Beek, McTominay, Mata

 

 

Érdekességek:

 

Az előző Premier League szezonban a Chelsea Londonban 2-0-ra kikapott a Manchester Unitedtől, viszont 1995 októbere óta nem veszítettek el két hazai bajnokit egymást követően a Vörös Ördögökkel szemben.

 

Minden sorozatot figyelembe véve a United legutóbbi 3 idegenbeli meccsét a Kékek ellen megnyerte (2019.02.18. FA-kupa 0-2, 2019.10.30. Ligakupa 1-2, 2020.02.17. Premier League 0-2). Viszont a Vörös Ördögök még soha nem nyertek meg zsinórban négy meccset a Stamford Bridge-en. A Chelsea pedig 1981-1986. óta nem veszített el azonos ellenféllel szemben zsinórban négy egymást követő hazai találkozót. Akkor a Watford volt a Kékek mumusa.

 

A Chelsea legutóbbi 3 bajnokiján a United ellen nem tudott gólt szerezni, pedig összesen 41 alkalommal próbáltak meg betalálni a kapuba. A Kékek azonos ellenfél ellen legutóbb 1960 áprilisában voltak gólképtelenek 4 egymást követő élvonalbeli mérkőzésen a Bolton Wanderers ellen.

 

Thomas Tuchel irányításával a Chelsea mindhárom hazai bajnokiját kapott gól nélkül hozta le. A Kékek legutóbb 2018 januárjában tudtak zsinórban 4 találkozót is lehozni kapott gól nélkül. Az egyetlen menedzser, aki első 4 hazai meccsén nem kapott gólt a Premier League-ben az Brendan Rodgers volt 2011 októberében.

 

A bajnokságban lejátszott legutóbbi 19 idegenbeli találkozóján veretlen a United (13 győzelem és 6 döntetlen). Ez a remek széria pedig pont a Chelsea ellen kezdődött 2020 februárjában egy 0-2-es győzelemmel. Ez a Vörös Ördögök leghosszabb idegenbeli veretlenségi szériája az élvonalban. Viszont a United eddigi leghosszabb, 17 meccses idegenbeli veretlenségi sorozata, ami 1998 decembere és 1999 szeptembere között volt, pont a Stamford Bridge-en zárult le egy 5-0-s vereséggel 1999 októberében.

 

Ole Gunnar Solskjaer eddig két idegenbeli meccsen vezette a Unitedet Thomas Tuchel által irányított csapat ellen (PSG - Bajnokok Ligája) és mindkét találkozót megnyerte a norvég mester. Ole mindössze a 2. menedzser lehet, aki sorozatban 3 idegenbeli találkozót nyerhet meg a német szakvezetővel szemben. A legjobb ebben a mutatóban Tuchel ellen Jürgen Klopp, aki 4 mérkőzést tudott győztesen lehozni Tuchel által irányított csapat ellen.

 

A Manchester United játékosa, Marcus Rashford minden mérkőzést figyelembe véve a Chelsea ellen összesen 7 gólban vett részt (5 gólt szerzett és 2-höz asszisztált). Az angol válogatott csatár karrierje során egyetlen ellenféllel szemben sem vett részt több találat megszerzésében, mint a Kékek ellen.

 

Mason Mount legutóbbi 3 meccsén 2 gólt is szerzett, ezt megelőzően 2 gólhoz 21 találkozóra volt szüksége. Viszont mind a négy bajnoki gólját a szezon során idegenben szerezte.

 

Bruno Fernandes a Newcastle ellen jegyezte 10. gólpasszát a szezonban és csupán a negyedik olyan Manchester United játékos, aki egy szezonon belül két mérkőzésen is gólt és gólpasszt jegyez. Erre korábban Eric Cantona háromszor, Wayne Rooney és Dwight Yorke ötször voltak képesek.

 

 

Egymás elleni statisztika:

 

Örökmérleg: 188 mérkőzés - 78 United győzelem, 56 döntetlen, 54 Chelsea siker - gólarány 296-226 a United javára

 

Premier League: 57 mérkőzés - 17 United győzelem, 22 döntetlen, 18 Chelsea siker - gólarány 72-71 a United javára

 

 

A két csapat legutóbbi 5 bajnokijának eredménye:

 

Chelsea: GY, GY, GY, GY, D

 

United: D, GY, D, D, GY

 

 

A két csapat legutóbbi 5 egymás elleni bajnokijának eredménye ebben a felállásban:

 

Chelsea - United 0-2 (2020.02.17.)

Chelsea - United 2-2 (2018.10.20.)

Chelsea - United 1-0 (2017.11.05.)

Chelsea - United 4-0 (2016.10.23.)

Chelsea - United 1-1 (2016.02.07.)

 

 

A csapatok legjobb góllövői a bajnokságba:

 

Chelsea: Abraham 6 gól, Jorginho 5 gól, Werner 5 gól, Giroud 4 gól, Mount 4 gól, Zouma 4 gól

 

United: Fernandes 15 gól, Rashford 9 gól, Cavani 6 gól, Martial 4 gól, McTominay 4 gól

 

 

Premier League, 26. forduló

Chelsea - Manchester United

Stamford Bridge, 2021.02.28. 17:30

 

A találkozó játékvezetője: Stuart Attwell

 

 

Lehetséges kezdőcsapatok:

 

Chelsea: Mendy - Rüdiger - Christensen - Azpilicueta - Alonso - Kovacic - Jorginho - Hudson-Odoi - Werner - Giroud - Mount (3-4-3)

 

United: De Gea - Shaw - Maguire - Lindelof - Bailly - Wan-Bissaka - Matic - Fred - Fernandes - Rashford - Greenwood (3-4-1-2)

 

 

ManUtdFanatics.hu tipp: 1-1

 

A találkozót a Digi Sport 1 élőben közvetíti.


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!