De Gea: Többet kell tennünk

David de Gea szerint a csapatnak élesebbnek kell lennie a nagy csapatok elleni találkozókon, ha trófeákat akarnak nyerni, de az ezüstéremért is többet kell tenni.


A Chelsea elleni 0-0-s döntetlennel a Vörös Ördögök immár 20 mérkőzés óta veretlenek a bajnokságban idegenben, ám csalódottak, hogy nem tudták megszerezni a 3 pontot.

 

A 2. helyen lenni már nem rossz eredmény, de a listavezető Manchester City 12 pont távolságban van. A United kapusa, David de Gea szerint sokkal kíméletlenebbnek kell lenniük a nagy ellenfelekkel szembeni mérkőzéseken.

 

"Úgy gondolom, hogy a döntetlen nem rossz eredmény, de ha a legjobbat akarjuk nyújtani és trófeákat szerezni, megnyerni a bajnokságot, akkor ezeket a meccseket meg kell nyernünk" - mondta a klubmédiának. "Nem volt sok lehetőségünk, keveset dolgoztunk ki. Hiányoztak a végén a pontos passzok. Jó kontráink voltak, de a végébe valahogy mindig hiba csúszott. De legalább ma a védekezésünk remek volt."

 

De Gea fontos védést mutatott be a 2. félidőben Ziyech lövésénél és elégedett azzal, hogy kapott gól nélkül sikerült lehozni a találkozót.

 

"Nagyot kellett védeni a lövésénél. Nagy esély volt számukra, de segíteni tudtam a csapatnak a védésemmel. Szóval nagyon boldog vagyok emiatt és remekül érzem magam. De, mint korábban mondtam, többet kell tennünk, mert ennyi nem elég, ha trófeákat akarunk nyerni."

 

 

A meccsen és utána is beszédtéma volt, hogy a VAR alapján a játékvezető úgy döntött, hogy nem ítél büntetőt Hudson-Odoi kezezése miatt. A spanyol kapus elismerte, hogy ez rendkívül frusztráló és zavaró volt.

 

"Amikor láttam, hogy a bíró a monitorhoz megy, hogy megnézze az esetet, úgy éreztem, hogy ebből büntető lesz. Valaki azt mondta, hogy egyértelmű kezezés volt, bár én nem láttam az esetet, de valószínűleg az volt. De ez van, ilyen a VAR. Most már a Crystal Palace elleni mérkőzésünkre kell koncentrálnunk."

 

A United szerdán a Selhurst Parkba utazik, hogy szembenézzen a Sasokkal és a spanyol portás tisztában van vele, hogy csak a 3 pont megszerzése az elfogadható eredmény. Főleg arra való tekintettel, hogy hétvégén pedig a 3. manchesteri derbit rendezik meg a szezonban, amely ezúttal az Etihadban lesz.

 

"Meg kell nyernünk a következő mérkőzésünket, majd ezután pedig megpróbálni legyőzni őket is, hogy közelebb kerüljünk hozzájuk, mert most 12 pont az előnyük, mivel folyamatosan nyerni tudnak. Nem könnyű, nagyon nem könnyű, de ez a Premier League és mindent meg fogunk tenni a legutolsó mérkőzésig. És küzdeni fogunk a minél jobb helyezésért."

 

"Hihetetlen, hogy 20 mérkőzést tudhatunk a hátunk mögött veretlenül idegenben, különösen ebben a bajnokságban remek ez. Úgy gondolom, hogy erre mindenképp büszkének kell lennünk. Szóval ezt kell most folytatnunk és koncentrálnunk a Crystal Palace-ra, odamenni és győzni."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!