Beharangozó: Crystal Palace - Manchester United

Ismét London, ismét idegenben. Hétközi fordulóval folytatódik a bajnoki versenyfutás a United számára a 29. fordulóban.


Ugrunk egy kicsit az időben, mert a szerdai mérkőzés már a 29. forduló keretében kerül megrendezésre, mivel a Leicester elleni FA-kupa meccs miatt ezt előbbre hozták. A Chelsea elleni gól nélküli idegenbeli találkozóval zárult február hónap a csapat számára a bajnokságban és március 3-án már ismét vendégként kell vitézkedniük Ole Gunnar Solskjaer fiainak. Az ellenfél ezúttal a Crystal Palace lesz, akik az Old Traffordon 3-1-re legyőzték a norvég menedzser csapatát a bajnokság kezdetén.

 

A Sasok legutóbb január 30-án ünnepelhettek győzelmet a Selhurst Parkban, februárban csak egy gól nélküli döntetlenre és egy vereségre futotta nekik odahaza. Tegyük hozzá, hogy több hazai mérkőzésük nem is volt az év legrövidebb hónapjában. Ezen a két találkozón egyszer sem sikerült betalálniuk az ellenfelek hálójába, viszont 3 gólt is kaptak.

 

Ha szigorúan a United elleni eredményeiket nézzük a két csapat londoni találkozóin, akkor a Palace számára nem túl kecsegtető az összkép. Az élvonalban 1991.05.11-én tudtak legutóbb győzni hazai pályán a Vörös Ördögök ellen (3-0), azóta pedig 13 mérkőzésen 10 vereséget és csupán 3 döntetlent sikerült nekik elérniük Londonban minden sorozatot figyelembe véve. Ha tovább tágítjuk az összképet minden egymás elleni meccsükre, akkor azóta is minden sorozatban csak összesen kétszer tudták legyőzni a Manchester Unitedet, ez a két találkozó pedig pont a legutóbbi két idegenbeli bajnokijuk volt az Old Traffordon.

 

A Sasok számára gondot okozhat majd a kezdőcsapat összeállítása, mivel az előzetes hírek szerint több olyan játékosa is van Roy Hodgsonnak, akinek a bevethetősége erősen kérdőjeles. Norvég kollégája kellemesebb helyzetben van, mert az előző hétvégi találkozón Scott McTominay visszatérhetett a csapatba és Donny van de Beek is leülhetett a kispadra. Mondhatnánk sajnos, hogy a jól megszokott helyére, de ez gonosz dolog lenne, így nem tesszük. Edinson Cavani is edzésbe állt és Ole pénteki sajtótájékoztatóján arról is beszélt, hogy alig várja, hogy újra a pályán legyen és amennyiben nem lesz gond, úgy az uruguayi csatár vasárnap ott lehet a csapattal Londonban.

 

 

Akik hiányozhatnak:

 

Palace: Ferguson, Hennessey, McArthur, Sakho, Tomkins, Clyne

 

United: Jones, Pogba, Mata

 

 

Érdekességek:

 

A Crystal Palace legutóbbi 3 United elleni bajnokijából kettőt megnyert egy vereség mellett. Ez pontosan annyi győzelem, amennyit korábban 27 bajnoki alatt tudtak elérni. Ha a szerdai találkozót is behúzzák a Sasok, akkor történetük során először tudnak egy szezonon belül duplázni a Vörös Ördögök ellen.

 

A Manchester United még soha nem veszített idegenben Premier League meccset a Palace ellen. Ez összesen 11 mérkőzést takar veretlenül a Sasok ellen vendégként. Ez a Vörös Ördögök leghosszabb veretlenségi sorozata azonos csapattal szemben a PL-ben. Összesen 8 győzelem és 3 döntetlen.

 

A Vörös Ördögök legutóbbi 11 hétközi bajnokijukból (kedd, szerda, csütörtök) 9-et megnyertek, ebből 6 idegenbeli találkozójuk volt és kivétel nélkül mindegyiken győzelmet ünnepelhettek.

 

Az angol élvonal történetében csak 4 klubnak volt hosszabb veretlenségi sorozata idegenben, mint most a Unitednek (20 meccs - 13 győzelem, 7 döntetlen). A Vörös Ördögök legutóbbi 7 londoni meccsük egyikén sem szenvedtek vereséget (4 győzelem, 3 döntetlen). Ennél hosszabb veretlenségi sorozatot fővárosi csapatok ellen 2011 decembere és 2013 decembere között tudtak felmutatni, akkor összesen 13 meccsen nem kaptak ki, amikor Londonban szerepeltek valamelyik fővárosi csapat vendégeként.

 

A Manchester Unitednek 5 gól nélküli döntetlenje is van már ebben a bajnoki szezonban. Csupán két olyan szezonja volt a Vörös Ördögöknek a Premier League-ben, amikor ennél többször játszottak 0-0-s döntetlent, ezek pedig a 2004/05-ös és a 2016/17-es szezon. Mindkettőben 6-szor fordult elő a 0-0-s végeredmény.

 

A Sasok legutóbbi két Premier League mérkőzésükön mindössze 6 alkalommal tudták eltalálni az ellenfeleik kapuját (3-szor a Fulham és 3-szor a Brighton ellen). A Palace-nak ebben a szezonban így már 4 olyan meccse is van, amikor csak 3-szor tudták igazán veszélyeztetni az ellenfelek kapuját. Egy szezonon belül ennél rosszabb mutatót csak a Swansea City produkált 2018-ban 5 alkalommal.

 

A Crystal Palace ebben a szezonban szerzett góljai közül 21 találat vagy az első 15 percben (9 gól), vagy az utolsó 15 percben (12 gól) született. Ez több, mint a sorozat bármely más résztvevőjének a góltermése a meccsek elején és végén. A Sasok összesen 43 gólt szereztek minden sorozatot figyelembe véve, tehát ez majdnem a fele.

 

Az egykori United játékos, Wilfried Zaha kétszer is betalált a United kapujába a két csapat előző találkozóján, a Vörös Ördögök pedig 3-1-es vereséget szenvedtek ezen a mérkőzésen. Zaha még soha nem szerzett egy bajnoki szezonon belül idegenben és hazai pályán is gólokat a United ellen.

 

Donny van de Beek szerezte a Vörös Ördögök egyetlen találatát a két csapat legutóbbi bajnokiján. A holland játékos azóta 1045 percet töltött a pályán, de gólképtelen maradt minden sorozatot figyelembe véve.

 

A Manchester United portugál játékosa, Bruno Fernandes eddigi 40 bajnokiján 40 gólban vett részt (27 gól, 13 gólpassz). Legutóbbi 4 olyan találkozójából, amelyen a középpályás nem tudott sem találatot elérni, sem asszisztálni, 3 is londoni csapat ellen volt (Arsenal, Chelsea és a Fulham).

 

 

Egymás elleni statisztika:

 

Örökmérleg: 58 mérkőzés - 38 United győzelem, 11 döntetlen, 9 Palace siker - gólarány 107-53 a United javára

 

Premier League: 23 mérkőzés - 17 United győzelem, 4 döntetlen, 2 Palace siker - gólarány 44-13 a United javára

 

 

A két csapat legutóbbi 5 bajnokijának eredménye:

 

Palace: GY, V, V, GY, D

 

United: GY, D, D, GY, D

 

 

A két csapat legutóbbi 5 bajnokijának eredménye ebben a felállásban:

 

Palace - United 0-2 (2020.07.16.)

Palace - United 1-3 (2019.08.24.)

Palace - United 2-3 (2018.03.05.)

Palace - United 1-2 (2016.12.14.)

Palace - United 0-0 (2015.10.31.)

 

 

A csapatok legjobb góllövői a bajnokságban:

 

Palace: Zaha 9 gól, Benteke 4 gól, Eze 3 gól

 

United: Fernandes 15 gól, Rashford 9 gól, Cavani 6 gól, Martial 4 gól, McTominay 4 gól, James 3 gól, Pogba 3 gól

 

 

Premier League, 29. forduló

Crystal Palace - Manchester United

Selhurst Park, 2021.03.03. 21:15

 

A találkozó játékvezetője: Andre Marriner

 

 

Lehetséges kezdőcsapatok:

 

Palace: Guaita - Ward - Kouyaté - Cahill - Aanholt - Townsend - Milivojevic - Riedewald - Eze - Benteke - Mateta

 

United: De Gea - Wan-Bissaka - Bailly - Maguire - Shaw - McTominay - Fred - Rashford - Fernandes - Diallo - Greenwood

 

 

ManUtdFanatics.hu tipp: 0-2

 

A mérkőzést a Digi Sport 2 élőben közvetíti.


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!