Idegenbeli veretlenségi sorozatok az angol foci történetében

A Manchester United Crystal Palace elleni gól nélküli döntetlenjével immár csak két hosszabb idegenbeli veretlenségi sorozat maradt az angol élvonal történetében, mint a United 21 mérkőzés óta tartó szériája.


Igaz, hogy a szerdai bajnoki találkozót követően kettővel kevesebb ponttal tért haza Solskjaer csapata Londonból, mint amennyivel szeretett volna, de a Selhurst Parkban kialakult végeredménnyel már 21 idegenbeli találkozón nem szenvedtek vereséget a Vörös Ördögök a bajnokságban. Ezzel pedig beelőzték a norvég menedzser fiai a Chelsea-t, akik 2007/08 között értek el ebben a mutatóban 20 meccses veretlenségi sorozatot vendégként.

 

Ugyanilyen, 21 mérkőzéses teljesítménnyel szerepel még ebben a statisztikában a Liverpool is Jürgen Klopp vezetésével és mint olyan, a Pool az utolsó csapat, akik a Premier League-ben házigazdaként le tudták győzni a Unitedet még 2020 januárjában, illetve a Nottingham Forest csapata is.

 

A Vörös Ördögök előtt így már csak az Arsenal szerepel, akik két helyet is elfoglalnak a képzeletbeli dobogón, miután 2001/02-ben és 2003/04-ben is produkáltak egy-egy kifejezetten hosszú veretlenségi szériát az idegenbeli bajnokikon. Egyik szezonban sem szenvedtek vereséget idegenben egyébként.

 

 

Azokban az időkben, amikor 3-4 naponta kell meccset játszani és a zajos szomszédok is kiváló győzelmi szériát futnak, figyelemre méltó teljesítmény ez az idegenbeli veretlenségi széria, még akkor is ha a legutóbbi 6 vendégfellépés során 5 meccs is döntetlennel végződött. Az ezt megelőző 15 találkozóból csupán 3 olyan volt, amin 1 pontot tudtak szerezni Solskjaerék, valamint klubrekordot is felállítottak 10 idegenbeli győzelemmel zsinórban.

 

Az egész idegenbeli sorozat legnagyobb kihívása vitathatatlanul a most vasárnapi manchesteri derbi a City ellen az Etihadban. A városi rivális meglépett a bajnokságban az üldözőitől és jelenleg 14 pont az előnye Guardiola csapatának a 2. helyezett United mögött. A spanyol mester csapata is a 21-es szám bűvöletében várja a hétvégi rangadót, azonban az ő vonatkozásukban ez 21 zsinórban megnyert meccset jelent minden sorozatot figyelembe véve. Egy United felett aratott győzelemmel pedig új klubrekordot állítanának be, megdöntve azt a győzelmi sorozatot, ami még 2017-ben értek el.

 

Ha van olyan csapat, aki képes megállítani a Cityt, akkor az talán a United. Mióta a városi rivális a Main Roadról az Etihadba költözött 10 alkalommal győzték le őket a Vörös Ördögök, a legutóbbi 6 találkozóból pedig 4 alkalommal nyert a United a City vendégeként.

 

Ha sikerül megverni a kékeket, vagy legalább elkerülni a vereséget, akkor csupán négy idegenbeli találkozója marad Solskjaer csapatának a bajnokság hátralévő részében, melyeket ha szintén megnyerne a United, de legrosszabb esetben is döntetlent érnének el, akkor az egész 2020/21-es bajnoki szezonban nem szenvedne vereséget vendégként a norvég menedzser csapata. Ez a négy találkozó a Tottenham, a Leeds, az Aston Villa és a Wolves ellen lesz. Ezzel az angol élvonal 133 éves történetében a 4. olyan csapat lehetne a Manchester United, amely egy bajnoki szezonon belül egyszer sem kapott ki idegenbeli találkozón.

 

A leghosszabb idegenbeli veretlenségi sorozatok:

 

Arsenal - 27 mérkőzés (2003. április - 2004. október)

Arsenal - 23 mérkőzés (2001. augusztus - 2002. október)

Nottingham Forest - 21 mérkőzés (1977. december - 1978. november)

Liverpool - 21 mérkőzés (2019. január - 2020. február)

Manchester United - 21 mérkőzés (2020. február - )

 

Veretlen idegenbeli szezonok:

 

Preston - 1988/89

Arsenal - 2001/02

Arsenal - 2003/04


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!