Solskjaer: A lehető legjobb Unitednek kell lennünk

Ole Gunnar Solskjaer nem ment bele sajtótájékoztatóján abba, hogy a városi riválishoz hasonlítsák csapatát.


A kékek 14 ponttal vezetik a bajnokságot a Premier League vasárnapi rangadója előtt úgy, hogy már csak 11 találkozót kell lejátszani a bajnokságban. Előző 21 mérkőzésüket egyaránt megnyerték minden sorozatot figyelembe véve, mióta Karácsony előtt egy héttel 1-1-es döntetlent játszottak a West Brom csapatával.

 

Pep Guardiola csapata nagy lépést tehet a végső győzelem felé, amennyiben jó eredményt érnek el az Etihadban vasárnap. Az elmúlt négy szezonból (beleértve az aktuálisat is) ez lehet a városi rivális 3. bajnoki címe.

 

Bár továbbra is a United a City legnagyobb kihívója, a Vörös Ördögök teljesítménye az elmúlt hetekben visszaesett. A Manchester United norvég menedzsere azt akarja, hogy a csapatánál mindenki a saját teljesítményére figyeljen, mivel a következő hetek, hónapok még fontosak és nehezek lesznek, hiszen a bajnokság mellett ott van még az FA-kupa és az Európa-liga is.

 

 

"A figyelmünk most csak erre a találkozóra irányul és nem arra, hogy a legvégén mi lehet" - mondta Solskjaer a meccs előtti sajtótájékoztatóján. "A lehető legjobb Unitednek kell lennünk és javítanunk a múltbéli eredményeken, ami azt jelenti, hogy feljebb lépünk a tabellán, több pontot szerzünk és remélhetőleg sok nehézséget okozunk az ellenfeleinknek, vagy döntőket játszunk és kupákat szerzünk."

 

"Nincs hatásunk arra, amit más csapatok csinálnak. Csak magunkkal kell foglalkoznunk függetlenül attól, hogy jelenleg előttünk vannak. A vasárnapi találkozó pedig egy nagyszerű esély, hogy kipróbáljuk magunkat egy erős ellenféllel szemben."

 

A United arra törekszik, hogy elkerülje a gól nélküli döntetlent, ami már zsinórban a 4. lenne minden sorozatot figyelembe véve és ami még soha nem fordult elő a klub történetében. A Vörös Ördögök azonban most Manchester kékebbik felébe utaznak, ahol a házigazdák 21 meccses győzelmi szériában vannak és ha ezt folytatni tudják, akkor hamarosan rekordot állítanak fel az angol élvonal teljes 133 éves történetét figyelembe véve.

 

Ole kitért arra is, hogy a közelmúltban a Unitednek is voltak nagy arányú győzelmei, például a Real Sociedad, vagy a Southampton ellen. A menedzser hangsúlyozta, hogy nem a minőség, hanem a teljesítmény alakult máshogy, ami szerepet játszott a gól nélküli döntetlenekben.

 

"Mindenki benne van ebben. Volt egy teljes hetünk, amiben nem tudtunk gólt szerezni. Úgy beszélnek róla, mintha hat héten keresztül folyamatosan gyengén teljesítettünk volna. Nem is olyan régen legyőztük a Southamptont 9-0-ra és a Real Sociedadot 4-0-ra, amely például győzelmet érdemelt volna hétfőn a Real Madrid ellen. Ezek az eredmények az ellenféltől is függőek. A meccsek mennyisége is befolyásoló tényező lehet, de nem gondolom azt, hogy probléma lenne a formánkkal."

 

"Igen, volt mozgásterünk és lehetőségünk is betalálni és való igaz, hogy a 0-0-s eredmények nem igazán mi vagyunk, de semmiképp nem az, amit el akarunk érni. Viszont jól védekeztünk és csupán egy kevéske hiányzott a gólszerzéshez is. De nem vagyunk formán kívül."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!