Manchester City 0-2 Manchester United

A manchesteri rangadót a Vörös Ördögök nyerték, akik zseniálisan, szervezetten játszottak a mérkőzésen. A City támadójátéka nagyon döcögős volt a találkozón, az utolsó passzaik azonban sokszor nagyon nem sikerültek. Ole Gunnar Solskjaer gárdája nagyszerű győzelmet aratott a listavezető ellen.


Talán senki nem számított arra, ami a találkozó elején történt. Egy remek labdaszerzés után Martial az ellenfél tizenhatosán belül tologatta a labdát, Jesus lépett oda neki, a francia elesett, amiért a játékvezető büntetőt ítélt, teljesen jogosan. Fernandes állt a labda mögé és a második percben megszerezte a vezetést.

 

Sőt, a 4. percben Shaw került lövőhelyzetbe, de 10 méterről leadott próbálkozását fogta a hazai kapus.

 

A City nagyon zavarodottan kezdte a mérkőzést, a United már fent komoly letámadást alkalmazott.

 

Majdnem 10 perc kellett az első City lövéshez, Gündogan átlövését azonban magabiztosan fogta Henderson.

 

Egyértelmű volt, hogy a City labdabirtoklási fölényben lesz, így a United tudott kontrákra építeni. Meg is volt a lövőhelyzet Rashford előtt egyszer, de Ederson védeni tudott.

 

A másik tizenhatos előteréből Jesus és Gündogan is próbálkozott, előbbi lövését blokkolta Lindelöf, míg a német kapu mellé tüzelt.

 

A félidő felénél kezdett komolyabb nyomást helyezni a csapatra a City, Zinchenko átlövésénél Dean hárított nagyot. Sajnos ebben az időszakban sok labdát elszórtak Martialék, ami csak segítette a hazaiakat.

 

Gündogan volt a legaktívabb, de nem talált a kapuba a középpályás. Aztán a 42. percben Fernandes szabálytalansága után De Bruyne lőhetett szabadrúgást 24 méterről. A labda remekül csapódott lefelé, de Henderson kapu fölé tolta a labdát.

 

Kiváló kontrát vezetett a United, James iramodott meg, Bruno érkezett, de átadása pocsékra sikeredett, így elhalt a támadás.

 

A 45 perc letelte után a City előtt adódott a félidő legnagyobb lehetősége, a védelmünk nagyon eltolódott, Mahrez lőtt a hosszú alsó felé, a labda kapu mellé ment, Jesus pedig lemaradt róla. Ha be is lőtte volna, lesről indult, valószínű maradt volna a Vörös Ördögök előnye.

 

Ami végül meg is maradt a szünetre. Bár a hazaiak játszottak fölényben, nem voltak meggyőzőek, Solskjaer csapata nagyon jól szűrte a Kékek támadásait.

 

Majdnem úgy kezdte a második félidőt a City, mint ahogyan az elsőt kezdte a United - góllal. De szerencsére Rodri lövése a lécről kipattant a játéktérről.

 

Nem jött a gól a hazaiaknál, de jött a vendégeknél. A 49. percben Henderson nem igazán talált megjátszható embert, aztán úgy döntött, Shaw-t hozza játékba egy hosszú kidobással. A bekk kiválóan vette át a játékszert, amivel be is csapott egy ellenfelet. Megindult előre, majd Rashfordhoz passzolt, aki a 16-oson belül egy csel után visszagurított Shaw elé, a védő 14 méterről lövésre szánta el magát, amit jól tett, mert a labda a bal alsóban kötött ki, 2-0 a Vörös Ördögöknek!

 

Az 55. percben kontrázott a United, Martial nagyszerűen fordult le ellenfeléről, amivel négyen mehettek három védőre, James-hez passzolt, a szélső lövését azonban blokkolták a védők.

 

Három perccel később újabb kontra, Fernandes beadásába beleért még Stones, így lett jó Martialnak, aki kapura bólintott, de védett a kapus.

 

A 68. percben eldönthette volna a találkozót Martial. A kapussal szemben találta magát, azonban a hálóőr leolvasta, hova lő a francia és védeni tudott. 

 

A 75. percben szép támadás után került helyzetbe Guardiola csapata, azonban Foden befejezése nem volt méltó a támadáshoz, csúnyán kapu mellé szállt a labda.

 

Két óriási lehetőség is adódott a City előtt, de első alkalommal elsuhant a labda mindenki előtt, utána pedig Wan-Bissaka mentett óriásit Foden elől.

 

Három perc volt a mérkőzésből, De Bruyne szögletét Stones bólintotta meg, de a labda elsuhant a kapu előtt.

 

 

Premier League, 27. forduló
Manchester City 0-2 Manchester United
Etihad Stadium

 

Vezette: Anthony Taylor

 

City: Ederson - Cancelo(Walker 65.), Dias, Stones, Zinchenko - Gündogan, Rodri, De Bruyne - Mahrez, Jesus(Foden 71.), Sterling
Nem használt cserék: Steffen, Mendy, Fernandinho, Laporte, Agüero, Torres, Silva

 

United: Henderson - Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Shaw - McTominay, Fred - James, Fernandes(Williams 93.), Rashford(Greenwood 73.) - Martial(Matic 88.)
Nem használt cserék: Grant, Bailly, Tuanzebe, Telles, Diallo, Shoretire

 

Gólszerző: Fernandes 2', Shaw 49'

 

Sárga lap: Maguire, Shaw, Henderson


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!