Neville Shaw teljesítményét dícséri

Gary Neville talán az egyik legjobb szélső védő a Manchester United történelmében, szerinte ez a pozíció igencsak fontos, tehát a korábbi United legenda Luke Shawról adott nyilatkozata, amit vasárnap este adott, ezért is örvendetes.


Gary Neville a "The Gary Neville Podcast"-ban nyilatkozott egy olyan szakkommentátor legenda oldalán, mint Martin Tyler a Sky Sports berkein belül az Etihad Stadionban, ahol dicsérték a United 23-as védőjét, kifejtették továbbá, hogy szerintük Shaw az ország jelenlegi legjobb balszélső védője. Kiváló teljesítményét egy igen figyelemre méltó nyilatkozat tárta fel a 2-0-ra végződő Manchester City elleni győzelem alkalmával, a második félidőben gólt is szerzett, miután bal szélről egy remek labdát kapva megindult, Rashforddal történt passzváltást követően pedig megnézte magának a jobb sarkot, mattolva ezzel Ederson kapust.

 

Shaw-t megszavazták a meccs emberének a klub hivatalos applikációján keresztül, és a kékek elleni győzelemmel pedig növelte esélyét, hogy ismét behívót kapjon az Három Oroszlánosok keretébe Gareth Southgate jóvoltából, mivel a menedzser a nézőtérről figyelte a mérkőzést az Etihad Stadionban.

 

"A teljesítménye kiemelkedő a Unitednél ebben a szezonban" - nyilatkozta a United legendája, Neville. "Luke Shaw igen fitt jelenleg, fizikálisan is rendben van és szerintem ő a jelenlegi legjobb balszélső az országban. Ez a három dolog kombinálva talán egyszer történik meg egy játékossal karriere során."

 

"Ez eddig probléma lehetett számára. Megtörtént ugyanez [Mauricio] Pochettinónál is a Southamptonban, volt egy kisebb periódusa [Louis] van Gaal irányítása alatt, ha jól emlékszem pár évvel ezelőtt, mikor a menedzser három éves irányítását kezdte, de minden bizonnyal ez Luke Shaw jelenlegi legjobb periódusa."

 

"Figyelemmel kísértük az elmúlt egy-két hétben, lejátszott jó pár mérkőzést, tetszett, ahogy a szélen játszik, bár Ole Gunnar Solskjaer helyében aggódtam volna rendesen. Elnézed a játékát és azt gondolod, 'a pályán kell hagynom, mert jól játszik, és ha kiveszem a kezdőből, mi van, ha rontok a helyzeten, esetleg megsérül'."
 

"Szerintem fontos, hogyan kezelik őt a következő pár hétben. Gareth Southgate elszántan figyeli őt és gondolhatja, 'ismerem Luke Shaw-t és láttam már jó párszor'. Sokszor lemondott már Luke Shaw-ról, de hogy most nem fog róla lemondani, az biztos. Ha most megnézed, ő a legjobb teljesítménnyel rendelkező balszélső az országban az angol szélsők között."

 

 

"Szerintem amit ma művelt, az első félidőben is gólt érdemelt volna, de fizikálisan rendben van, mentálisan készen áll és sérülésektől mentes, tehát Luke Shaw minden tekintetben rendben van. Mert ő egy hihetetlen tehetség, egy briliáns tehetség. A fizikuma megfelelő, a magassága is ideális, és ez talán becsapós lehet az embereknek, azoknak akik nem realizálják az otthonaikból, hogy milyen jó a levegőben is, hiszen igen csak magasra tud ugrani. Ő egy igazi balszélső védő és ezt be is mutatta a múlt mérkőzés utolsó perceiben."

 

"Egy kicsit hasonlít John Stonesra. Mindkettejüknek ez lehet a legjobb periódusuk a karrierük során, de mindent meg kell tenniük a pályán és azon kívül is, akár három szezonon keresztül, hogy megmutassák, hogy ez nem csak egy szezonos fellángolás. Amikor majd veszítenek a teljesítményükből és cserben hagynak téged egy kicsit, akkor ismét erőre kapnak és megmutatják, kik is ők valójában, tehetséges játékosok két-három jó szezonnal a hátuk mögött."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!