Bajnokok!

A Manchester United rekordnak számító 19. bajnoki címét szerezte.


A Vörös Ördögök ma bebiztosították elsõségüket - Sir Alex Fergusonnal 12. bajnoki címüket - azok után, hogy a Blackburn ellen 1-1-es döntetlent értek el.

A hullámzó, sokszor feje tetejére álló szezonban Sir Alex tapasztalt csapata végül megnyerte a bajnokságot, amit a múlt hétvégén, a Chelsea felett aratott gyõzelemmel szinte már lezártnak tekinthettek. Talán a rendkívül kiváló hazai teljesítmény volt az, mely legnagyobb hatással volt a 19. bajnoki címre, hiszen az eddigi 17, Old Traffordon lejátszott mérkõzésbõl 16-ot megnyert a United és csupán egy döntetlen volt, melyen pontot vesztettek. Sõt mi több, ezeken a meccseken csupán 10 gólt kapott a csapat...az elsõ 45 perc során egyet sem.

 


A United hazai formája feledtetni tudott néhány akadályt, melyek az útjuk során eléjük gördültek. Nem, nem a sok vereséget, hiszen februárig a csapat nem kapott ki a bajnokságban, akkor a Wolves volt képes felülmúlni a csapatot, mely után a Chelsea, az Arsenal és a Liverpool is gyõzni tudott. Az igazi bökkenõ az volt, hogy karácsony elõtt a csapat szinte képtelen volt idegenben nyerni: hét idegenbeli találkozójukból hat alkalommal csak egy pontot tudtak begyûjteni a Vörös Ördögök.

De természetesen az egyetlen statisztika, ami számít az az, hogy a Manchester United Anglia bajnoka. Ismét!
 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!