Manchester United 1-1 AC Milan

Sokáig úgy tűnt, hogy Diallo első manchesteri gólja győzelmet jelent, ám az utolsó pillanatokban Kjaer egyenlíteni tudott.


Nem csak a szakadó eső volt hideg zuhany a csapatra a meccs elején, hanem a vendégek gólja is, amit Leao szerzett, de szerencsére les miatt nem volt érvényes a találat.

 

A 8. percben a bal oldalon vezetett támadást a United, Telles beadását Martial kapta, aki 16 méterről el is lőtte a labdát, Donnarumma a léc fölé tolta azt.

 

A 11. percben megszerezte a vezetést a Milan. Egy bedobás után Kessie vette át a labdát a tizenhatos előtt, Matic rosszul helyezkedett, ellenfele pedig a hosszúba vágta a játékszert. Legalábbis mindenki ezt hihette, ám kiderült, hogy Kessie kézzel vette át a labdát, amiért a játékvezető törölte a találatot.

 

Két meg nem adott gólt kapott a csapat bő 10 perc alatt, kicsit fel kellene ébredni!

 

A félidő fele lement már és a Vörös Ördögöknek csupán egyetlen támadása volt. Fernandes rendkívül pontatlanul játszott, akárcsak James. Greenwood keveset mutatta magát és nem is nagyon segített Wan-Bissakának, így a jobb oldal totál csőd volt.

 

A 26. percben Krunic kapott nagyszerű passzt, de szerencsére nem lőtte el egyből a labdát, inkább cselezett egyet, így a hazai védők közelebb kerültek hozzá és lövését blokkolni tudták annyira, hogy Henderson könnyedén hárított.

 

Hihetetlen! Ismét csak a Milan veszélyeztetett. Saelemaekers került helyzetbe, Dean kiütötte a labdát. Telles megint sehol nem volt, nem először a meccs során.

 

Remek helyről végezhetett el szabadrúgást a United a 37. percben. Telles lőtte el, de a sorfalon megpattant, Donnarumma pedig kirúgta oldalvonalon túlra.

 

A 38. perc hozta meg a félidő legnagyobb helyzetét; egy szögletet rúgott be Telles, a rövidnél megcsúsztatta Fernandes, a hosszún érkezett Maguire egyedül és fél méterről... sikerült kapufára rúgnia a labdát. Mindenki verve volt már pedig. Nem lennénk meglepve, ha hamarosan mémeket láthatunk majd ezzel kapcsolatban.

 

Nincs gól az első 45 perc után, de sajnos jó hazai foci sem volt. A védekezéssel is volt baj, de leginkább a támadások nem mentek. Fernandes semmit nem tudott csinálni és Shaw is nagyon hiányzott a bal szélről.

 

Ole Gunnar Solskjaer cserére szánta el magát, Martial helyett a pályára küldte Diallot. Ez a húzás nagyon jól sikerült a norvégnak, hiszen Amad öt perc játék után meglőtte első manchesteri gólját. Fernandes látta, hogy a szélső kiválóan befut a védők közé, meg is játszotta őt, Diallo észlelte, hogy a kapus kint állt, így fejjel - háttal a kapunak - vette be Donnarumma kapuját.

 

Az 58. percben egy szöglet utáni rövid felszabadítást követően Kessie lőhetett üresen, Henderson alapvonalon kívülre tolta a próbálkozást.

 

A 60. perc után Krunic aktivizálta magát, előbb átlövése szállt a kapu fölé, majd Calabria beadás után bólintott Wan-Bissaka mellől, de ezúttal sem talált kaput.

 

Saelemaekers is lövőhelyzethez jutott, de gyenge próbálkozás volt tőle, Hendo könnyedén védett.

 

A 72. percben meccslabdát hagyott ki James; Greenwood cselezgetett a büntetőterületen belül, középre lőtte a labdát, James érkezett, de talán kissé váratlanul érte őt, így kapu mellé tüzelt.

 

Már az utolsó 8 perc is megkezdődött, amikor McTominay szabálytalankodott Krunic ellen. Szerencsére nem kapott sárgát a középpályás, ugyanis az már pirosat jelentett volna. A szabadrúgást Krunic végezte el, de szerencsére a sorfalról lepattant a labda.

 

A 92. percben szöglethez jutottak a vendégek, remekül szállt be a labda, Kjaer remekül támadta a labdát és fejelt a kapuba. Henderson csak beleért a labdába, nem tudott védeni.

 

Nagy kár ezért a gólért, nem csak a döntetlen miatt, hanem mert lőtt egy gólt idegenben a Milan. Nagyon valószínű, hogy sokan előveszik majd Maguire-t, miután közelről nem tudott gólt szerezni, de sok értelme nem lenne ennek. Lehet, ha ott betalál a védő, a Milan hamarabb ébred. Lehet, hogy sima hazai siker lett volna, nem lehet tudni. Inkább azon ment el a győzelem, hogy a támadók ma sem sokat nyújtottak.

 


 

Európa-liga, nyolcaddöntő, első mérkőzés
Manchester United 1-1 AC Milan
Old Trafford

 

Vezette: S. Vincic (SLO)

 

United: Henderson - Wan-Bissaka(Williams 74.), Bailly, Maguire, Telles - McTominay, Matic - James(Shaw 74.), Fernandes(Fred 74.), Martial(Diallo 46.) - Greenwood
Nem használt cserék: Grant, Bishop, Lindelöf, Tuanzebe, Shoretire

 

Milan: Donnarumma - Calabria(Kalulu 74.), Kjaer, Tomori, Dalot - Krunic, Meite, Kessie - Saelemaekers(Castillejo 69.), Leao, Diaz(Tonali 69.)
Nem használt cserék: Tatarusanu, Donnarumma A., Tonin, Gabbia

 

Gólszerző: Diallo 50' illetve Kjaer 92'

 

Sárga lap: McTominay illetve Saelemaekers


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!