Beharangozó: Manchester United - West Ham

A Premier League 28. fordulójában a West Ham csapatát fogadja hazai pályán Ole Gunnar Solskjaer legénysége.


A Manchester City elleni idegenbeli sikert követően hét közben az AC Milan csapata vendégeskedett az Álmok Színházában, a találkozó pedig bosszantó módon 1-1-es döntetlenre végződött egy utolsó pillanatban bekapott gól miatt. A norvég menedzser legutóbbi 12 mérkőzéséből a Uniteddel 7 alkalommal is csak döntetlen eredményt tudott elérni, illetve mondhatjuk, hogy 8 alkalommal, mert a vasárnapi ellenfelükkel, a Kalapácsosokkal februárban egy FA-kupa meccsen 0-0-s döntetlent követően a hosszabbításban tudták csak kivívni a továbbjutást Ole fiai.

 

A West Ham jelenleg a tabella 5. helyéről figyeli az élbolyt 48 ponttal a zsebükben. A 2. helyen álló United 54 pontjával csupán 6 pont távolságra van és a Kalapácsosok egyel kevesebb mérkőzést játszottak le. David Moyes csapata az elmúlt hetekben kifejezetten jó teljesítményt nyújt, ami a szezon végén nemzetközi szereplést érhet a londoniaknak, a kérdés pedig csupán az, hogy BL vagy EL.

 

Solskjaernak egyre nagyobb fejfájást okozhatnak a sorozatos sérülések, hiszen az elmúlt időszakban Cavani, Rashford és az AC Milan elleni találkozón Martial is a maródiak sorsára jutott. Míg a norvég menedzsernek 8 hiányzója lehet a vasárnapi összecsapáson, addig a Kalapácsosok részéről ez a szám csupán 5 fő, illetve Lingard, aki jelenleg kölcsönben szerepel a londoniaknál, így nem léphet pályára a United ellen.

 

 

Akik hiányozhatnak:

 

United: Jones, Pogba, Mata, De Gea, Van de Beek, Cavani, Rashford, Martial

 

West Ham: Masuaku, Ogbonna, Yarmolenko, Fredericks, Randolph, Lingard

 

 

Érdekességek:

 

A Manchester United első bajnoki dupláját tudná teljesíteni a 2013/14-es szezon óta a West Ham ellen. Akkor a United menedzsere David Moyes volt, aki most a Kalapácsosokat irányítja.

 

A West Ham nyeretlen a legutóbbi 12 idegenbeli mérkőzésén a United ellen (3 döntetlen, 9 vereség). Legutóbb a 2006/07-es bajnoki szezonban tudtak győzni az Old Traffordon 1-0-ra a bajnokság utolsó mérkőzésén.

 

A Kalapácsosok legutóbbi 3 Premier League mérkőzésükön vezettek az első félidőben, ám végül ezek közül csak egyet tudtak megnyerni, ami mellett 1 döntetlen és 1 vereség szerepel. A londoniak egyike azon négy csapatnak, akik zsinórban 3 egymást követő PL mérkőzésen is meg tudták szerezni a vezetést a United ellen és nincs olyan csapat, aki erre zsinórban négyszer képes lett volna a bajnokságban. A másik 3 csapat az Arsenal (1999-2000), a Chelsea (2003-2004) és a Liverpool (2000-2001).

 

A Manchester United legutóbbi 3 hazai bajnokiján 15 gólt szerzett és mind a 3 találkozón legalább 3 gólt szerzett. Ez összesen 2 győzelemre és 1 döntetlenre volt elég. 3, vagy annál több gólt egymás után 4 hazai Premier League mérkőzésen a Vörös Ördögök legutóbb 2011 májusa és szeptembere között szereztek Sir Alex Ferguson irányítása alatt.

 

A West Ham az idei bajnoki szezonban a 4. londoni csapat lehet a Crystal Palace, Tottenham és Arsenal után, akik az Old Traffordon legyőzhetik Solskjaer fiait. Az egyetlen bajnoki szezon, amikor a Unitedet 4 fővárosi csapat is legyőzte hazai pályán, az az 1986/87-es szezon volt. Akkor a Charlton, a Chelsea, a West Ham és a Wimbledon is 3 ponttal távozott az Álmok Színházából.

 

Amennyiben a vasárnapi találkozón a Manchester United nem kap gólt, akkor a Vörös Ördögök zsinórban 4. mérkőzésüket hozhatnák le a bajnokságban kapott gól nélkül, ami Solskjaer irányítása alatt az első ilyen alkalom lenne. Legutóbb 2018 januárjában volt erre képes a United, még Jose Mourinho vezetésével.

 

A United korábbi, portugál menedzsere, Jose Mourinho a Tottenhammel 6-1-re győzött szezon elején az Old Traffordon. David Moyes esetleges hétvégi győzelme a West Hammel azt jelentené, hogy ők lennének a harmadik olyan páros, akik egy szezonon belül legyőzték korábbi csapatukat idegenben. Korábban ez Glenn Roedernek és Harry Redknappnek sikerült a 2006/07-es szezonban a Kalapácsosok ellen, illetve Kenny Dalglishnak és Roy Hodgsonnak a Blackburn ellen 2011/12-ben.

 

David Moyes, a West Ham menedzsere még egyik csapatával sem tudott az Old Traffordon győzni Premier League meccsen. Összesen 13 bajnokiból 9-et elveszített és 4-et döntetlenre hozott az általa irányított csapat (Everton, Sunderland és West Ham).

 

Bruno Fernandes bajnoki debütálását követően zsinórban mind a 11 hónapban betalált az élvonalban. Ez 2020 februárja és 2021 márciusa közötti időszakot fedi le jelenleg. Charlie Austin óta (2014. augusztus - 2016. január) ő az első játékos, aki elérte ezt.

 

 

Egymás elleni statisztika:

 

Örökmérleg: 189 mérkőzés - 80 United győzelem, 55 döntetlen, 54 West Ham siker - gólarány 300-227 a United javára

 

Premier League: 57 mérkőzés - 18 United győzelem, 21 döntetlen, 18 West Ham siker - gólarány 75-72 a United javára

 

 

A csapatok legutóbbi 5 bajnokijának végeredménye:

 

United: D, GY, D, D, GY

 

West Ham: D, GY, GY, V, GY

 

 

A két csapat legutóbbi 5 bajnokijának eredménye ebben a felállásban:

 

United - West Ham 1-1 (2020.07.22.)

United - West Ham 2-1 (2019.04.13.)

United - West Ham 4-0 (2018.08.13.)

United - West Ham 1-1 (2016.11.27.)

United - West Ham 0-0 (2011.12.05.)

 

 

A csapatok legjobb góllövői a bajnokságban:

 

United: Fernandes 16 gól, Rashford 9 gól, Cavani 6 gól, Martial 4 gól, McTominay 4 gól, James 3 gól, Pogba 3 gól

 

West Ham: Soucek 8 gól, Antonio 7 gól, Bowen 5 gól, Lingard 4 gól, Dawson 3 gól, Haller 3 gól

 

 

Premier League, 28. forduló

Manchester United - West Ham United

Old Trafford, 2021.03.14. 20:15

 

A találkozó játékvezetője: Chris Kavanagh

 

 

Lehetséges kezdőcsapatok:

 

United: Henderson - Wan-Bissaka - Bailly - Maguire - Shaw - McTominay - Fred - Diallo - Fernandes - James - Greenwood

 

West Ham: Fabianski - Dawson - Diop - Cresswell - Coufal - Soucek - Rice - Johnson - Bowen - Antonio - Fornals

 

 

ManUtdFanatics.hu tipp: 1-0

 

A mérkőzést a Digi Sport 1 élőben közvetíti.


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!