Solskjaer reakciója az AC Milan legyőzésére

Ole Gunnar Solskjaer örömmel látta, hogy csapatának minden játékosa megtett mindent a továbbjutásért a csütörtök esti 1-0-s győzelem elérésében az AC Milan ellen. Emellett pedig külön dicsérettel illette a győztes találatot szerző Paul Pogbát.


A sérülésből visszatérő középpályás a félidőt követően állt be a kispadról, hogy egy rendkívül fontos gólt szerezzen, amivel a United 2-1-es összesítéssel továbbjutott a Rossoneri ellen. Az olaszoknál szintén sérülésből felépült és csereként beállt Zlatan Ibrahimovic egy fejessel tudott veszélyeztetni, de Dean Henderson védeni tudott.

 

Ole és csapata így várhatja a következő kör sorsolását, illetve készülhetnek a vasárnapi FA-kupa találkozójukra a Leicester ellen.

 

Solskjaer rámutatott a lendület fontosságára és arra kéri játékosait, hogy tartsák meg a nyerő formájukat. A menedzserrel készült meccs utáni interjút az alábbiakban olvashatjátok.

 

Jól elvégzett munka

"Természetesen nagyon boldog vagyok. Nagyon jól sikerült elvégezni a feladatunkat ezen a két rendkívül kiegyenlített találkozón. Az ilyeneken a legtöbbször egy icipici minőségbeli különbség és egy varázslatos egyéni megmozdulás dönt. Dean Henderson remekül védett és a vége felé Zlatan fejesénél a helyén volt, Paul gólja pedig egyszerűen csodálatos volt. Azt hiszem megérdemeltük a továbbjutást. Nagyon kemény meccsek voltak egy nagyszerű klub ellen."

 

Pogba visszatérése nagy lendületet adhat

"Nagyon hiányzott Paul játéka. Közel két hónapot hagyott ki és bármelyik csapat megérezné az ő hiányát. Szerencsére a legjobb formájában tért vissza és nagy lendületet fog adni számunkra a szezon hátralévő részében. Most nagy változást hozott számunkra miután beállt. Technikailag az egyik legjobb futballista, nagyszerűen vette észre a rést, örülök a góljának. Meg kell dicsérnem a srácokat, mert remekül helyt álltak az elmúlt két hónapban. Keményen dolgozott mindenki, három naponta meccset játszottak, közben pedig Paul mellett visszatérhetett David és Donny is, valamint remélhetőleg Cavani és Martial is hamarosan felépül teljesen."

 

 

Védekezés a támadóktól kezdve

"Ez mindig lehetőséget ad arra, hogy kapott gól nélkül megnyerjünk egy találkozót. Dean fantasztikusat védett Zlatan fejesénél és nagyon elégedett vagyok mindenkinek a védekező munkájával. Elöl Marcus, Mason, James és Bruno is már elkezdték a letámadást, védekezést amellett, hogy tudjuk, hogy a két védekező középpályás és a négy védő is mindent megtesz a gól elkerülése érdekében."

 

Folytatás a kupában

"Nehéz lesz, de megvertük a Real Sociedad csapatát és az AC Milant is, nem számít ki lesz a következő ellenfél. Bízunk a saját képességeinkben és tudjuk, hogy ha jól játszunk, akkor mindenkit le tudunk győzni. Nem játszhatunk úgy, mint legutóbb az olaszok ellen az első félidőben, semmi intenzitás nem volt a csapatban. Vannak még előttünk bajnokik és Európa-liga meccsek is, nagyon várjuk őket. Ezt akarjuk csinálni, mert fontos, hogy mindig a legmagasabb szinten játszhassunk és ezeken a találkozókon folyamatosan fejlődünk. Csak úgy tudunk javulni, ha megtanuljuk megnyerni a fontos mérkőzéseket. Mindent figyelembe kell venni, akkor is, ha kupameccsen játszol, bármi megtörténhet. A találkozón úgy gondoltam, hogy James megérdemelt volna egy büntetőt, de nem így lett. Néha befújják, néha nem. Bármi megtörténhet a kupamérkőzéseken, de továbbjutottunk és magabiztosan várjuk a sorsolást."

 

A győzelem segít mindenben

"Egyes pillanatokat nagyon alulértékelnek sokan. Ha folyamatosan nyersz, akkor megkapsz minden jót, támogatást és ezt érzed a pályán is. Magabiztosabb vagy. Ha veszítesz, akkor félsz, hogy majd legközelebb is veszíteni fogsz és félsz, hogy hibázol. Az egyes pillanatok, érzések sokat jelentenek a fiúknak és szerencsére nálunk minden rendben van az öltözőben. Gyorsan át kell helyeznünk a fókuszunkat, mert vasárnap újabb fontos mérkőzésünk lesz, amit nagyon várunk. A bajnokságban most szünet van, de még van egy kupameccsünk, amire készen állunk."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!