Ole: Ezért nem kezdett Bruno

Ole Gunnar Solskjaer szerint nem lehetséges, hogy minden játékos végigjátssza az összes mérkőzésük minden egyes percét és úgy érzete, hogy Bruno Fernandesnek pihenőre van szüksége, így a portugál középpályás csak a kispadon kapott helyet a Leicester ellen elveszített FA-kupa mérkőzésen.


A United menedzsere az AC Milan elleni Európa-liga csapathoz képest 5 helyen is változtatott a vasárnapi FA-kupa mérkőzésen a kezdőben, aminek köszönhetően a sérülésből visszatérő Donny van de Beek és Paul Pogba is a kezdőben kapott helyet a negyeddöntős összecsapáson.

 

Fernandes egyike volt azon játékosoknak, akik az egyszerre bemutatott négy csere között léptek pályára a King Power Stadionban a második félidőben vasárnap késő délután, mely találkozó végül a Vörös Ördögök 3-1-es vereségével, illetve kiesésével zárult.

 

A mérkőzést követő sajtótájékoztatón megkérdezték Ole-t arról a döntéséről, hogy ismerve a portugál képességeit, Fernandes miért csak a padon kezdett.

 

"Minden egyes kezdőcsapat kijelölésének megvan a maga oka. Bruno nagyon-nagyon sokat volt játékban. Csütörtök este a milánóiak ellen fizikailag és statisztikailag is megdöntötte az összes eddigi rekordját és ő sem embertelen" - magyarázta Ole.

 

"Ő is ember és három-négy naponta játszott. Lehetőség volt mind Donny, mind pedig Paul kezdőbe jelölésére a sűrű menetrend közepette. Tudom, hogy Bruno mindig játszani szeretne, de néha ilyen döntéseket is meg kell hozni, természetesen ez az ő érdekét is szolgálta."

 

 

Bruno a United mozgatórugója, mióta tavaly megérkezett a Sporting csapatától és nagyjából folyamatosan játszik is a csapatban és segíti társait. Az erőfeszítéseire szükség is volt az AC Milan elleni találkozón és fáradhatatlanul dolgozott a West Ham elleni mérkőzésen is. Mindkét találkozónak győzelem lett a vége.

 

Fernandes számára valószínűleg nem lesz pihenés a következő két hétben, mivel meghívót kapott a portugál válogatottba a közelgő világbajnoki selejtezők miatt. Fernando Santos csapata szerdán Azerbajdzsánnal, szombaton Szerbiával, majd jövő hét kedden Luxemburggal mérkőzik meg.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!